مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

هفته اول بارداری | علائم و تغییرات جنین در هفته اول بارداری

هفته اول بارداری درست زمانی است که برای بارداری اقدام کرده‌اید و منتظر نشانه‌های بدنی هستید که خبر از بارداری شما بدهند. در واقع در هفته‌های اول بارداری شما علائم چندان واضحی که خبر از بارداری قطعی بدهند، نخواهید داشت و اولین روز از آخرین دوره عادت ماهیانه شما، به عنوان نخستین روز برای بارداری در نظر گرفته می‌‎شود. اگرچه قطعی‌ترین راه برای تشخیص بارداری، آزمایش خون بارداری است اما تغییرات بدنی که از اولین روزهای بارداری شروع می‌شوند، می‌توانند به شما از بارداری خبر دهند. در این مقاله به نشانه‌ها و مراقبت‌های مربوط به هفته اول بارداری خواهیم پرداخت پس تا انتها همراه ما باشید.

 تماس با مشاور



منبع: هفته اول بارداری | علائم و تغییرات جنین در هفته اول بارداری

  

هفته اول بارداری دقیقا چه زمانی است

با توجه به اینکه تعیین زمان تشکیل نطفه و لقاح امکان پذیر نیست، اولین روز از آخرین دوره عادت ماهیانه شما، به عنوان نخستین روز برای بارداری در نظر گرفته می‌‎شود و با احتساب این زمان، شما 40 هفته آینده، فرزندتان را به دنیا خواهید آورد. به همین خاطر هفته اول بارداری در اصل زمانی است که شما هنوز عادت ماهانه هستید و عمل لقاح صورت نگرفته است. در این زمان بدن شما، تخمک جدیدی را به سمت رحم روانه می‌کند. در صورتی که این تخمک، در مسیر خود به سمت رحم و یا در طول زمانی که داخل رحم زنده است با اسپرم ترکیب شود، عمل لقاح صورت گرفته و شما باردار خواهید شد.

توجه داشته باشید که لقاح و بروز علائم مربوط به بارداری از پایان دوران عادت ماهیانه شروع می‌شوند. در واقع این مسئله مربوط به هفته اول بارداری شما نیست بلکه مربوط به اولین هفته‌ها بعد از شکل گیری نطفه است.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه هفته اول بارداری کلیک کنید.


نشانه‌های مربوط به هفته اول بارداری

اولین نشانه‌ها درست شبیه به نشانه‌های پیش از قاعدگی هستند به همین خاطر ممکن است شما چندان متوجه تغییراتی که در بدنتان در حال اتفاق افتادن است نباشید. این نشانه‌ها شامل موارد زیر می‌باشند.

انقباضات رحم یا دردهای زیر شکم

در این ایام رحم دچار انقباضاتی می‌شود که شما در دوران عادت ماهیانه نیز تجربه می‌کنید. تفاوت این دردها در آن است که این بار انقباضات شدیدتر بوده و برای مدت طولانی‌تری باقی خواهند ماند.

حساسیت و بزرگ شدن سینه‌ها

درست شبیه به آنچه اندکی پیش از شروع عادت ماهانه تجربه می‌کنید، در روزهای نخست بارداری نیز، سینه‌ها دردناک و حساس می‌شوند. همچنین ممکن است احساس کنید که سینه‌هایتان سنگین‌تر از قبل شده است.

تغییرات خلقی در هفته اول بارداری

تغییرات هورمونی صورت گرفته دراین ایام باعث می‌شود که شما احساس غم کنید و یا دچار نوسانات خلقی شوید. احساس افسردگی و یا تحریک پذیر شدن نسبت به مسائل مختلف می‌تواند در این دوره بروز پیدا کند.

برای آشنایی کامل در زمینه افسردگی در بارداری کلیک کنید.

احساس خستگی و بی حالی

بدن شما در حال آماده شدن برای نگهداری از جنین است. به همین خاطر سطح پروژسترون در خون افزایش پیدا می‌کند. پروژسترون علاوه بر کمک به رحم برای ضخیم تر شدن دیواره و محافظت از کودک، باعث کاهش قند و فشار خون شده و به همین خاطر شما ممکن است احساس ضعف و بی حالی داشته باشید.

سرگیجه و سردرد در هفته اول بارداری

کاهش سطح قند خون و افت فشار خون در این ایام، باعث می‌شود که در صورت انجام فعالیت‌های بدنی احساس سرگیجه یا از دست دادن تعادل داشته باشید. همچنین تغییرات هورمونی و آماده سازی بدن در بعضی از خانم‌ها باعث ایجاد سردردهای مکرر می‌شود.

لکه بینی

لانه گزینی سلول تخم در رحم، برخی مواقع منجر به بروز لکه بینی و یا خونریزی‌های خفیف در مادران می‌شود.

احساس تهوع و ویار

با گذشت زمان بیشتری از دوران بارداری، شما دچار حالتی می‌شوید که از آن به عنوان بیماری صبحگاهی یاد می‌شود. بیماری صبحگاهی به این معناست که صبح‌ها شما احساس تهوع شدیدی می‌کنید. این تهوع می‌تواند همراه با استفراغ باشد و یا صرفا احساس تهوع باشد. اگرچه این حالت در تمام طول روز و به ویژه در سه ماهه اول بارداری با شما همراه است، با این حال در ابتدای روز شدت بیشتری پیدا می‌کند.

برای اطلاع بیشتر در زمینه علائم اولیه بارداری کلیک کنید.


مراقبت‌های هفته اول بارداری

اگر برای بارداری اقدام کرده و در اولین روزهای بارداری خود هستید، بهتر است برخی مراقبت‌ها و عادات غذایی را مورد توجه قرار دهید.

مصرف اسید فولیک در هفته اول بارداری

لوله عصبی که بعدها سیستم اعصاب فرزند شما را تشکیل خواهد داد، برای شکل گیری به اسید فولیک احتیاج دارد. اگرچه فولیک در مواد غذایی مختلفی نظیر میوه و سبزیجات وجود دارد با این حال مصرف قرص خوراکی آن نیز توصیه می‌شود. مادران باردار به مصرف 400 میکروگرم فولیک به صورت روزانه احتیاج دارند.

استفاده از موادغذایی متنوع و سالم

استفاده از انواع موادغذایی موجود در هرم تغذیه، به ویژه پروتئین، کلسیم و ویتامین‌ها، به رشد مناسب جنین شما کمک می‌کند.

پرهیز از دخانیات در هفته اول بارداری

در صورتی که قصد بارداری دارید، مصرف انواع مواد مخدر، سیگار و یا الکل را کنار بگذارید. مصرف این مواد منجر به وابستگی جنین درون شکمتان به آن‌ها شده و جنین با اعتیاد به این مواد به دنیا خواهد آمد.

عدم استفاده از داروهای مسکن

تا جای ممکن از مصرف داروهای مسکن و سرماخوردگی در دوران بارداری پرهیز کنید. همچنین درصورتی که داروی خاصی مصرف می‌کنید این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.

برای آگاهی بیشتر در زمینه دوران بارداری کلیک کنید.


سوالات متداول

نشانه‌های هفته اول بارداری چیست؟

با توجه به اینکه نخستین روز از آخرین دوره عادت ماهیانه شما، به عنوان نقطه شروع بارداری در نظر گرفته می‌شود در نتیجه شما در این تاریخ باردار نیستید و به غیر از علائم عادت ماهیانه خود، نشانه‌های دیگری ندارید. اما نخستین علائم بارداری نشانه‌هایی از قبیل انقباض‌های زیر شکم، حساسیت سینه‌ها، احساس خستگی و بی حالی و همچنین حالت تهوع هستند.

مصرف اسید فولیک در دوران بارداری چه فایده‌ای دارد؟

اسید فولیک مانع از بروز نقص‌های مادرزادی در سیستم اعصاب جنین می‌شود.

برای دریافت مشاوره در زمینه هفته اول بارداری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع: هفته اول بارداری | علائم و تغییرات جنین در هفته اول بارداری

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.