مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

اختلالات پرخوری چیست | علائم و نشانه های بیماری پرخوری

اختلال پر خوری، اختلالی است که فرد بدون احساس گرسنگی و فقط بخاطر هوس که باید چیزی بخورد  یا موقع عصبانیت یا خوشحالی که به او دست می دهد و بعد به احساس عذاب وجدان شدید دچار می شود.افرادی که دچار این اختلال هستند هیچ کنترلی روی رفتار خود ندارند و از روی میل اجباری و زودگذر که در خود حس میکنند و هیچ مقاومتی در مقابل این میل ندارند.شاید شما هیچ علائم فیزیکی آشکاری نداشته باشید مانند اضافه وزن یا چاقی مفرد حتی ممکن است وزنی طبیعی داشته باشید. وقتی مبتلا به اختلال پرخوری هستنید بیشتر از حد معمول غذا می خورید . این بیماری پر خوری با پریشانی و عدم کترل همراه می باشد.

 

برای مشاوره تلفنی و آنلاین اختلال پرخوری و درمان پرخوری می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیریداز تبادل نظر هنر زندگی می توانید مشکلات خود را با دیگران به اشترک بگذارید 

اختلال پر خوری، اختلالی است که فرد بدون احساس گرسنگی و فقط بخاطر هوس که باید چیزی بخورد  یا موقع عصبانیت یا خوشحالی که به او دست می دهد و بعد به احساس عذاب وجدان شدید دچار می شود.افرادی که دچار این اختلال هستند هیچ کنترلی روی رفتار خود ندارند و از روی میل اجباری و زودگذر که در خود حس میکنند و هیچ مقاومتی در مقابل این میل ندارند.شاید شما هیچ علائم فیزیکی آشکاری نداشته باشید مانند اضافه وزن یا چاقی مفرد حتی ممکن است وزنی طبیعی داشته باشید. وقتی مبتلا به اختلال پرخوری هستنید بیشتر از حد معمول غذا می خورید . این بیماری پر خوری با پریشانی و عدم کترل همراه می باشد.

 

برای مشاوره تلفنی و آنلاین اختلال پرخوری و درمان پرخوری می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیریداز تبادل نظر هنر زندگی می توانید مشکلات خود را با دیگران به اشترک بگذارید

 

نشانه و علائم اختلال پرخوری

چند نشانه و علائم پر خوری عبارت است از

1- خوردن تنقلات یا غذا به مقدار زیاد و به صورت غیر ارادی

2- خوردن غذا درمواقعی که خیلی سیر هستید

3- سریع غذا خوردن بدون توجه به محتویات آن

4- تنها غذا خوردن به دلیل شرمندگی از نوع خوردن در حضور دیگران

5- حس مهار نشدن چنین رفتار افراطی

6- حس افسردگی، ناراحتی، گناه درمورد چگونه غذا خوردن

7- اضطراب شدید یا افسردگی

8- غیر ارادی خوردن تا مرز انفجار

9- حس منزوی بودن و بیان نکردن احساسات خود

10- رژیم غذایی تکراری و نادرست که سبب کم شدن وزن نمی شود

11- کم و زیاد کردن وزن به طور تکراری که به این رژیم یویو گفته می شود

افراد دارای اختلال پرخوری معمولا به علت پرخوری دارای افزایش وزن، عدم تناسب اندام، افسردگی و پریشانی بیش از حد هستند. توجه داشته باشید از روی غذا خوردن در مراسم و مهمانی ها نمی توان در مورد اختلال پر خوری افراد قضاوت کرد چرا که این رفتار می تواند کاملا متفاوت از اختلال پر خوری باشد. برای تشخیص بیماری پرخوری باید فرد مدت زمان طولانی یک ماه را به پر خوری بگذراند که شدت آن می توان متوسطه (یک تا سه بار در هفته ) تا شدید (چهارده و یا بیشتر ) متفاوت باشد.

بعد از پرخوری افراطی که شخص دچار می شود. به سراغ رژیم های گوناگون غذایی می رود ولی محدود کردن غذا فرد را به پر خوری افراطی بیشتری دچار می کند و این روند همچنان ادامه دارد.

 

علت و عوامل موثر در بروز اختلال پر خوری

علت بروز بیماری پر خوری هنوز به طور کامل مشخص نشده ولی مجموعه ای از علل وجود دارند که خطر ابتلا به اختلال پر خوری را بالا می برند. که از جمله این عوامل می توان به ژنتیک، جنسیت، افسردگی، تغییرات درون مغز، آسیب های عاطفی، منفی بافی، سایر بیمار های روانشناختی اشاره داشت.

 

ژنتیک

این افراد به هورمون دوپامین حساس می باشند. این هورمون حس لذت و خوشی را در بدن ایجاد می نماید. علت های زیادی مبنا بر ارثی بودن این اختلال وجود دارد.

 

جنسیت

اختلال پر خوری در بین زنان بیشتر از مردان دیده می شود. بر اساس تحقیقاتی که در آمریکا در میان مردم انجام شده، 3.6 درصد زنان و 2 درصد مردان از اختلال پر خوری رنج می برند. شاید این امر بر اثر عوامل بیولوژیکی باشد.

 

تغییرات درون مغز

نشانهایی دراشخاص مبتلا هست که نشان می دهد که تغییراتی در ساختار مغزی این افراد به وجود می آید که در رفتار و مصرف غذایی آنها تاثیر می گذارد.

 

اندازه بدن

تقریبا نیمی از اشخاص مبتلا به اختلال پر خوری چاق هستند که حدود 25 درصد از این افراد برای کم کردن وزن خود به جراحی روی می آورند. داشتن وزن زیاد هم علت و هم یکی از دلایل اختلال پر خوری می تواند باشد.

 

تصویر بدن

این افراد در ذهن خود تصویر بسیار منفی از نافرم بودن بدن، بد رژیم گرفتن  و پر خوری ساخته اند. که دلیل گسترش این اختلال خود می شود.

 

تربیت کودکی

سابقه ی پر خوری در افراد ممکن است ریشه در کودکی و نوجوانی آنها داشته باشد. که این یکی از دلایل اختلال می باشد.

 

آسیب های عاطفی

وقوع حوادث ناخوشایندی مانند تصادف، از دست دادن یکی از عزیزان، دوری از خانواده، فشار مالی، شکست عشقی، طلاق و ... بعضی از علل این اختلال هستند.

 

سایر دلایل روانشناختی

تقریبا بیش از نیمی از افراد مبتلا به یکی از اختلالات روانشناسی ، دچار هستند مانند ترس بعد از حادثه ، افسردگی، استرس، اضطراب، مرگ و ...

پس می توان گفت اختلال پر خوری بر اثر عدم اعتماد به نفس فرد به ظاهر بدن و اضافه وزن داشتن یا در دسترس بودن غذا و یا خستگی می تواند اشتهای کاذب شخص را تحریک کند. بسیاری از عوامل با ریشه روانشناسی دارند که به صورت کلی این عوامل از افسردگی، ناراحتی، روش های تربیتی، اختلالات روانشناسی، فشار های روحی ریشه می گیریند.

 

خطرات بیماری پرخوری

اختلال پر خوری می تواند جسمی روانی ، اجتماعی باشد. چاقی می تواند باعث بیماری های قلبی و عروقی، سکته، بیماری قند خون شود. افراد مبتلا به پر خوری در مقایسه با افراد هم وزن خود که به این اختلال دچار نیستند برای مبتلا شدن به بیماری ها شرایط ابتلا شدن بیشتری دارند. خطراتی که این افراد را تحدید می کند بیماری هایی مانند درد های مزمن زانو و مچ پا ، اختلال درخواب های شبانه، آسم ، سندرم روده و ... حتی در زنان باعث مشکلات بار وری، فشار خون و قند بالا در دوران حاملگی ، کسیت تخمدان وجود دارد.

افراد مبتلا به اختلال پرخوری از اعتماد به نفس پایین تری در روابط اجتماعی دارا بوده حتی باعث منزوی شدن این افرادی می گردد. این افراد از کیفیت بد زندگی رنج می برند و احتمال افسردگی شدید و بستری شدن در آسایشگاه را دارند که البته راه های درمانی بهتری نیز برای این افراد وجود دارد.

 

روش های درمان پرخوری

روان درمانی برای افراد مبتلا به بیماری پرخوری روش های مختلفی را پیشنهاد می دهد که از جمله آنها می توان به روش درمانی روانشناسی رفتاری، روان درمانی بین فردی ، روان درمانی دیایکتیکی ، درمان های کاهش وزن و دارو درمانی که به صورت فردی یا گروهی انجامی می شود. برای بعضی از مبتلایان یکی از روش های درمانی کافی است و برای اغلب بمیاران از چند درمان ترکیبی استفاده می شود.

 

درمان شناختی رفتاری (CBT) برای درمان اختلالات پر خوری

اختلالات پرخوریروش درمانی شناختی رفتاری به شما کمک می کنند تا به طور دیگری باندیشید و طرز تفکر جدید شما سبب می شود تا رفتارهای سالم تر و درس تری نسبت به حوادث و اتفاقات زندگی داشته باشید. بر خلاف سایر روش های درمانی که درمانگر به دنبال شناسایی ریشه و علل رفتاری های نامناسب و پرخوری فرد است، در روش درمان شناختی رفتاری درمانگر فقط بر مشکلات زمان حال و آنچه موجب ناراحتی واضطراب و عامل پرخوری در فرد بیمار گردیده است تکیه می کند.

نتایج درمان های شناختی رتفاری معمولا بهترین نتایج را در درمان اختلال پرخوری دارد. برای درمان اختلال پر خوری فرد آموزش می بیند تا با کمک یک درمانگر شروع به کار کردن بر روی افکار خودش کند. البته برای درمان اختلال پر خوری فرد نیاز به جلسات مشاوره روان درمانی به طور منظم می باشد. روش درمانی شناختی رفتاری ارزانترین و قابل دسترس ترین روش درمانی اختلال پرخوری است که می توانید از آن استفاده نمایید.

 

روان درمانی بین فردی برای درمان بیماری پر خوری

روان درمانی بین فردی اعتقاد دارد که اختلال پر خوری در اثر عوامل رفتاری، مشکلات شخصی مانند روابط، غم، افسدرگی و ... به وجود آمده است. در روش درمانی بین فردی درمانگر سعی در پیافتن علت مشکلاتی که سبب بیماری پرخوری در فرد گشته را دارد و با ایجاد تغییرات سازنده طی 12 تا 16 جلسهی این مشکل را برطرف نماید.

روش درمانی بین فردی می تواند به صورت جلسات گروهی و فردی برگزار گردد. بر اساس مشاهدات ما، روش درمانی روان درمانی بین فردی برای درمان بیماری پرخوری نتایج بلند مدت و کوتاه مدت خوبی دارد. این روش درمانی برای افرادی که دارای بیماری پرخوری حاد و شدید و افرادی که دارای اعتیاد به نفس پایین می باشند، توصیه می شود.

 

روان درمانی دیالکتیکی ( DBT ) برای درمان اختلال پرخوری

 هدف روان درمانی دیالکتیکی، افزایش کیفیت زندگی و سازگاری از طریق بازسازی رفتاری است. این روش درمانی، بیماری پرخوری را نوعی واکنش احساسی به تجربه های منفی زندگی فرد می داند که فرد هیچ روشی را برای مواجهه با آنها در اختیار ندارد. در این روش درمانگر به فرد یاد می دهد که چگونه واکنش های احساسی خود را تحت کنترلش داشته باشد تا در شرایط استرس زایی که با آن مواجه می شود، مکانیزم دفاعی خاصی داشته باشد. افرادی که از این روش برای درمان اختلال پرخوری خود استفاده کردهند معمولا در کوتاه مدت نتایج خوبی گرفته اند ولی در بلند مدت در صورت قطع شدن جلسات روان درمانی به مرور اثر خود را از دست می دهد.

 

جلسات درمانی کاهش وزن برای درمان بیماری پرخوری

هدف جلسات رفتار درمانی کاهش وزن کمک به افراد برای کاهش وزن می باشد. در این جلسات به بهبود تصویر شخصی و افزایش اعتماد به نفس فرد برای کاهش وزن کمک می شود. افرادی که از این روش استفاده کردند به تدریج شاهد ایجاد تغییرات خوبی در سبک زندگی ، رژیم غذایی، افکار خود بودند. در این جلسات هدف این است که افراد به مرور ماکزیمم هفته ای نیم کیلو از وزن خود را کم کرده و از بازگشت این وزن جلوگیری نمایند. با توجه به روند کاهش وزن در این روش که به صورت تدریجی و علمی است، از نظر سلامت نسبت به سایر روش ها بهتر است ولی بازدهی این روش نسبت به سایر روش ها بسیار کمتر است. استفاده از جلسات درمانی کاهش وزن برای اختلال پر خوری به افرادی توصیه می شود که از سایر روش ها نتواسته اند نتیجه بگیریند.

 

دارو درمانی برای درمان اختلال پرخوری

چندین نوع دارو برای درمان اختلال پرخوری و کاهش وزن وجود دارند و معمولا استفاده از دارو درمانی از ارزانتر از روان درمان و روش های درمانی سنتی می باشد ولی هیچ دارویی به اندازه روان درمانی های موثر نیست.

دارو های دسترس داور های ضد افسردگی می باشند که برای درمان اختلال پرخوری تجویز می شوند. استفاده از هر کدام از این دارو ها دارای عوارض خاص خود است که فرد باید قبل از شروع به مصرف از آنان آگاه گردد. استفاده از دارو دارمانی برای چهل و هشت درصد از افرادی که از این روش استفاهد کردند موفقیت آمیز بوده است. این دارو ها دارای اثرات جانبی مانند سردرد، اختلال خواب، بالا رفتن فشار خون واضطراب می گردد. از آنجا که معمولا افرادی که مبتلا به اختلال پرخوری هستند از اختلالات دیگر نیز رنج می برند حتما باید به اختلالات دارویی، دارویی که مصرف می کندد توجه داشته باشند تا برای آنان مشکل ساز نگردد.

 

برای درمان اختلال پرخوری باید از کجا باید شروع کنیم

اولین قدم برای درمان اختلال پرخوری مراجعه به یک متخصص و درمانگر است. درمانگر به وی کمک می کند تا سطح اختلال خود را به درستی شناسایی کند و یک روش درمانی صحیح و متناسب با شرایط زندگی فرد را برای او در نظر بگیرید. در مجموع می توان گفت استفاده از روش درمانی شناختی رفتاری که با شرایط فرد خصوصی سازی شده باشد، بهترین روش درمان اختلالات پرخوری می باشد. با استفاده از روش درمان شناختی رفتاری می توانید سبک زندگی سالم و صحیح را در زندگی خود بیاموزید و انتخاب های درستی در مورد رژیم غذایی و سبک زندگی (ورزش ، نحوه فعالیت و ... ) داشته باشید.

استراتژی های کلی که در روش شناختی درمانی برای فرد در نظر گرفته می شود در ادامه به صورت کامل توضیح می دهیم.

 

برنامه ی غذایی و حالات روحی خود را زمان مصرف ثبت کنید

ثبت مواد غذایی مصرفی و حالت روحی خودتان در زمان مصرف به شما کمک می کند تا بتوانید عاملی که سبب تحریک اختلال پرخوری و شروع به پرخوری شما می شود را کشف کنید.  با پیدا کردن این عامل گام مهمی برای درمان این اختلال ور داشته اید.

 

تمرکز ذهنی داشته باشید:

تقویت تمرکز ذهنی به شما کمک می کند تا بتوانید عوامل و یا عامل تحریک کننده پرخوری خودتان را تشخیص و با آن مواجهه کنید و همواره در تلاش برای افزایش تمرکز ذهنی خود باشید.

 

یک مشاور داشته باشید

داشتن یک فرد مطلع به عنوان پشتیبان خیلی مهم است. این فرد می تواند همسر یا یکی از اعضای خانواده شما یا یک دوست باشد. البته استفاده از یک مشاور متخصص بسیار می تواند اثر بخش تر باشد.

 

مواد غذایی سالم را انتخاب کنید

ما به طور غیر ارادی تمایل به مصرف شیرنی ها و سرخ کردنی ها داریم. بسیار مهم است که یک رژیم غذایی سالم سرشار از پروتین بالا و چربی های سالم داشته باشیم. از وعده های غذایی ثابت از مواد غذایی سالم و مواد فراوری نشده استفاده کنیم که شامل میوه و سبزیجات زیادی باشد تا شما را سیر نگه دارد و مواد مغذی لازم را نیز داشته باشد.

 

ورزش کنید

ورزش کردن به تنهایی نمی تواند سبب کاهش وزن شما گردد و باید همراه با یک رژیم غذایی درست همراه گردد. ورزش کردن می تواند در کاهش استرس، اضطراب و افسردگی شما بسیار موثر باشد.

 

خواب کافی داشته باشید:

کمبود خواب می تواند سبب افزایش مصرف کالری و تغییر در الگوی غذا خوردن می شود. از سوی دیگر کمبود خواب در افزایش استرس و اضطراب بسیار موثر است.

 

عوارض پرخوری

اختلال پرخوری  در صورت عدم تشخیص به موقع و درمان می تواند پیامد های جدی بر روی سلامتی داشته باشد. این بیماری باعث خوردن بدون کنترل در حجم زیاد می شود که همراه با حس شرم و گناه است. اثرات بسیار منفی بر سلامتی، تناسب اندام، اعتماد به نفس، سلامتی ذهنی، شرایط روحی افراد دارد. با اسفتاده از روش های درانی مناسب می توانید دست از پرخوری بردارید و زندگی شاد و سالمی داشته باشید.

 

مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی

مرکز مشاوره روانشانسی هنر زندگی تنها مرکز مشاوره روانشاسی تلفنی مورد تایید خانه روانشناسان است که با بهرمندی از کادر مجرب خود با استفاده از خدمات مشاوره تلفنی و حضوری خود پاسخگوی سوالات شما می باشد. شما می توانید برای دریافت مشاوره از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید.

 

برای مشاوره تلفنی و آنلاین اختلال پرخوری و درمان پرخوری می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیریداز تبادل نظر هنر زندگی می توانید مشکلات خود را با دیگران به اشترک بگذارید

 

 

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

 

 

مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زناشویی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران بارداری، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره یادگیری کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره بازی کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره تربیت کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره نوجوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره افسردگی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره جوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره خانواده تلفنی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره طلاق، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره خیانت، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره کنترل استرس و مشاوره کاهش اضطراب و .... ارائه می دهد.

منبع : اختلال پر خوری

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.