مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

نحوه کارکرد و راه های ارتباط با ضمیر ناخودآگاه

آیا معنای مفهوم ضمیر ناخودآگاه را می دانید؟ تا به حال فکر کرده اید که دلیل رویاهای عجیب و غریب شما چیست؟ آیا سوتی ها و اشتباهات لپی شما معنای خاصی دارد؟ می­ دانستید که تمام تجربیات و خاطرات شما از روز اول تولد در ذهن شما باقی می­ ماند و ممکن است بعدا در زندگی شما اثر داشته باشد؟ همه این ماجرا ها در ضمیر ناخودآگاه اتفاق می­افتد. ضمیر ناخودآگاه شامل احساسات و افکاری است که نسبت به آن آگاهی ندارید اما بر رفتار شما تاثیر می گذارد. ضمیر ناخودآگاه منبع تمام غرایز، رویاها، عقده ها و غم های شماست. در ادامه به شرح کاملی از ضمیر ناخودآگاه و نحوه عملکرد آن صحبت خواهیم کرد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ضمیر ناخودآگاه و کنترل آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265تماس بگیرید.

 

ضمیر ناخودآگاه چیست؟

ضمیر ناخودآگاه به طور کلی، بخش ناهوشیار ذهن شماست. فروید، روانشناس اتریشی و طراح اصلی نظریه ذهن ناخودآگاه می­ گوید "فقط 10 درصد ذهن ما را فعالیت های آگاهانه و هوشیاری تشکیل می ­دهد و 90 درصد فعالیت های ما، ناشی از ناخودآگاه می باشد که عمده ترین بخش ذهن ما را تشکیل می ­دهد. فروید ذهن را به کوه یخی تشبیه کرده که فقط 10 درصد آن بیرون از آب است، اما وقتی به آن برخورد می ­کنیم، می­ فهمیم که یک حجم یخ عظیم در زیر آب قرار دارد و بخش تاریک ذهن ما را شامل می ­شود که ما به آن دسترسی نداریم و محتویات آن به شکل های مختلفی خود را نشان می دهد.

عقده های حل نشده، رویاها و امیال سرکوب شده به ناخودآگاه می روند و اگر بیش از حد بشوند، شما را به سمت اختلالات روانی هدایت می کنند.

 

ناخودآگاه، دیگ جوشان افکار و رویاها

هشیاری و ضمیر خودآگاه شامل تمام فرایند های ذهنی است که شما آن ها را به طور آگاهانه انجام می­ دهید و نسبت به آن هوشیاری دارید. به عنوان مثال زمانی که در حال یادگیری رانندگی هستید، باید تمام حواس خود را به دنده، پدال ها و آینه ها معطوف کنید. اما به مرور زمان شما دیگر به دنده نگاه نمی­ کنید، در شرایط بحرانی می­ توانید خودرو را کنترل کنید و حتی می توانید همزمان همراه رانندگی با دیگران صحبت کنید. رانندگی به ناخودآگاه شما رفته و درآنجا ثبت شده است و شما برای یادآوری آن نیازی به تمرکز و توجه ندارید.

علاوه بر یادگیری و عادت، فروید معتقد است که تمام تمایلات سرکوب شده از جمله خواسته ها، نیازهای ارضا نشده در کودکی، غرایز و امیال انسانی (میل جنسی، غریزه مرگ، تغذیه و ...) در ضمیر ناخودآگاه جای می ­گیرند و گهگاهی خود را به صورت اشتباهات گفتاری، لپی و یا درخواب نشان می­ دهند. او اختلالات روانی را ناشی از همین عقده های حل نشده ای که در ناخودآگاه جای گرفته­ اند می ­داند.

 

چرا غرایز به ناخودآگاه تبعید می شوند؟

انسان ها با کوهی از غرایز و نیاز ها متولد می­ شوند، غرایزی که توسط جامعه، خانواده و ارزش های آنها ممنوع شده است و درصورتی که آنها را ابراز کنند، جریمه می­ شوند. انسان ها از بدو تولد برای ترس از تنبیه، فرار از طرد شدن توسط خانواده و جامعه، برای مقبولیت داشتن و برای اینکه بتوانند به بقا ادامه دهند، این نیازها را سرکوب و به ناخودآگاه می ­فرستند.

 

چگونه به ناخودآگاه دسترسی داشته باشیم؟

معمولا دسترسی به ناخودآگاه توسط خود فرد به تنهایی امکان پذیر نیست. درمان روانکاوی اصول خود را برپایه بیرون کشیدن عقده ها از ناخودآگاه قرار داده است. اما این فرایند گاهی شدیدا آزار دهنده و طولانی مدت می­ باشد و ممکن است فرد سالها درگیر آن بماند، اما وقتی درمان اتفاق می­افتد، فرد نهایت سلامتی روان را به دست خواهد آورد.

ذهن انسان به وسیله مکانیسم های دفاعی، جلوی ورود محتویات معمولا ناخوشایند ناخودآگاه را به هوشیاری می ­گیرد. این مکانیسم ها سعی می­ کنند که آرامش و سلامت شما را حفظ کنند؛ اما اگر بیش از حد شوند و بیش از حد فعالیت کنند، زمینه اختلالات روانی ایجاد می شود.

رواندرمانگران به وسیله تحلیل خواب، هیپنوتیزم و تداعی آزاد سعی می­ کنند تا سدهای دفاعی ذهن را بشکنند و مسائل آزاردهنده ای که در ناخودآگاه وجود دارد را بیرون بکشند و به این طریق، تخلیه هیجانی ایجاد شده و درمان اتفاق بیفتد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ضمیر ناخودآگاه و کنترل آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265تماس بگیرید.

 منبع : نحوه کارکرد و راه های ارتباط با ضمیر ناخودآگاه

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.