ترس از دخول ، یکی از انواع اختلالات جنسی در میان زنان است که انقباض غیر طبیعی ثلث خارجی مهبل مانع از نزدیکی میشود. از آنجایی که اکثر دختران در برقراری رابطه جنسی دچار استرس، فشار و هیجانات منفی میشوند، مردان باید قبل از رابطه جنسی برای کاهش این استرس و فشار روانی همسرشان، از نظر عاطفی زمان و وقت لازم را بگذارند. در غیر این صورت هیچ یک از طرفین در زمان برقراری رابطه جنسی احساس رضایت نخواهند داشت. بسیاری از دختران جوان بعد از ازدواج به دلیل وجود یک ترس ناخود آگاه از رابطه جنسی و از دست دادن بکارتشان دچار ترس از دخول میشوند. یکی از پیامدهای مهم این استرس و اضطراب، منقبض شدن شدید مجرای تناسلی است که برقراری رابطه جنسی و دخول را سخت و حتی غیر ممکن میکند. مشاوره جنسی میتواند در این زمینه موثر باشد.
منبع: دخول
از جمله مهمترین دلایل موجود برای ترس از دخول در زنان میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
به طور کلی احساس درد دخول در زنان میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. که در ادامه مهمترین دلایل احساس درد در هنگام نزدیکی را بیان کردهایم:
1. احساس درد در هنگام نزدیکی در بسیاری از موارد ذاتی است و ریشه عصبی دارد. بسیاری از زنان به دلایل مشکلات روحی و روانی که دارند در زمان برقراری رابطه جنسی دچار احساس ترس میشوند که برای درمان آن حتما باید از مشاوره جنسی استفاده نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درد دخول کلیک کنید.
2. احساس درد در هنگام نزدیکی ریشه در تجربههای جنسی ناکافی در افراد دارد. در شرایطی که زوجین در این زمینه آموزش ندیده باشند برقراری رابطه جنسی نه تنها برایشان ایده آل نیست بلکه میتواند دردناک نیز باشد. متاسفانه بسیاری از زوجین استفاده از تکنیکهای جنسی را نادیده میگیرند.
3. دلیل احساس درد در هنگام برقراری رابطه جنسی در بعضی از مواقع ناشی از عفونتهای دستگاه تناسلی زنان میباشد. کسانی که با چنین مشکلی مواجه هستند حتما باید به متخصصین زنان و زایمان مراجعه کرده و از درمان و مصرف دارو بدون تجویز جدا خودداری کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع اختلالات جنسی کلیک کنید.
بسیاری از کژکاریهای جنسی از استرس و عدم آمادگی روانی ناشی میشود. برقراری رابطه زناشویی برای اولین بار برای زوجین میتواند بسیار استرس زا باشد. به ویژه زمانی که زوجین به خصوص زنان آگاهی چندانی از چگونگی برقراری این رابطه نداشته باشند. تجربه اول در رابطه جنسی، روی استقبال زوجین برای برقراری روابط جنسی بعدی و زندگی جنسی رضایت بخش آنان نقش بسزایی دارد. در صورتی که تجربه جنسی اول ناموفق و استرس زا باشد میتواند تا سالهای سال باعث نارضایتی جنسی و ترس از دخول شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کژکاریهای جنسی کلیک کنید.
زمانی که زوجین تمایل به برقراری رابطه جنسی دارند باید تلاش کنند تا شرایطی آرام و مناسب را برای برقراری رابطه جنسی فراهم کنند. به هیچ وجه نباید یکی از زوجین، طرف دیگر را به برقراری رابطه جنسی برخلاف میلش مجبور کند. چرا که چنین رفتارهایی سبب سردی زوجین و ایجاد استرس در برقراری رابطههای جنسی بعدی میشود. زوجین باید در تلاش برای حمایت عاطفی و لذت بردن یکدیگر از روابط جنسیشان باشند.
فوبیای جنسی یا ترس از برقراری رابطه جنسی در افراد یک حالت روانی است که در این حالت زنان و مردان از برقراری رابطه جنسی و مقاربتهای جنسی ترس دارند. گاهی اوقات این ترس و فوبیا در افراد به حدی شدید است که احتمال دارد زوجین تا سالها بعد از ازدواج هنوز هم رابطه جنسی و زناشویی برقرار نکرده باشند. مبتلا شدن افراد به خصوص زنان به فوبیای نزدیکی و دخول، معمولا ریشه در خاطرات و تجربیات تلخ آنان در گذشته دارند، مانند شنیدن خاطرات تلخ دیگران از رابطه جنسی، دیدن روابط زناشویی ناسالم والدین، افسردگی، کودک آزاری جنسی (در گذشته مورد تجاوز جنسی قرار گرفتن) و ازدواجهای اجباری سبب به تعویق انداختن رابطه زناشویی و ترس از دخول میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کودک آزاری جنسی کلیک کنید.
سبک زندگیهای امروزی سبب شده تا افراد بیشتر متحمل فشار و استرس ناشی از مسائل کاری و خانوادگی یا مبتلا شدن به بیماریهای مختلف ازجمله فشار خون، مشکلات روحی و گوارشی شوند. همین امر سبب خستگی، نداشتن تناسب اندام، ترس از ناتوانیهای جنسی، دردناک بودن رابطه، هراس از بارداری و ترس از اولین رابطههای جنسی در اوایل ازدواج میشود. همین فشارها و مشغلههای کاری و خانوادگی میتواند شور و اشتیاق افراد را برای برقراری رابطه جنسی خاموش کند. ولی سرد مزاجی مردان و زنان در دوران بارداری و بعد از بچه دار شدن و در دوران سالمندی شایعتر میباشد.
بهبود مشکلات جنسی زنان، نیازمند بردباری و همکاری شریک جنسی آنان دارد. پس هنگام برقراری رابطه جنسی مرحله برانگیختگی و تحریک را فراموش نکنید و دخول را پس از پیشنوازی کافی انجام دهید. برای برقرای رابطه جنسی به زور متوسل نشوید و تمایل همسرتان را در نظر بگیرید. مراجعه به مشاوره جنسی تخصصی کمک میکند تا با آگاهی از تکنیکهای اصولی برای تحریک زنان و آشنایی بیشتر با آناتومی بدن آنان بتوانید معاشقه بهتری انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشکلات جنسی زنان کلیک کنید.
آمیزش درمانی، یکی از راههایی است که در درمان ترس از دخول استفاده میشود. در واقع طی جلسات مشاوره روانشناسی، اطلاعاتی جامع در مورد آناتومی دستگاه تناسلی و اتفاقاتی که در مراحل چرخه پاسخ جنسی و نزدیکی اتفاق میافتد در اختیار زوجین قرار میگیرد. آگاهی از مسائل جنسی به نوبه خود باعث کاهش ترس از دخول میشود. درمانگر همچنین تکنیکهای آرام سازی پیش رونده را به شما آموزش میدهد تا بتوانید به تدریج عضلات کف لگن را شل و منقبض کنید و با ایجاد فضای روحی مناسب به تدریج برای رابطه جنسی و دخول آماده شوید.
تمرینهای آرام سازی، شیوههای صحیح تنفس و ماساژ جنسی روشهای مناسبی برای تنش زدایی بدن هستند. استفاده از دیلاتورهای واژن روش دیگری است که برای درمان ترس از دخول به کار میرود. روش کار به این صورت است که سر مخروطی شکل دیلاتور را داخل واژن میکنید و به تدریج عضلههای واژن منعطفتر میشوند. حتی میتوانید از شوهر خود بخواهید که دیلاتور را وارد واژن کند تا در نهایت برای نزدیکی و رابطه جنسی آماده شوید.
کمک گرفتن از روانشناس برای درمان مشکلات جنسی همچون ترس از دخول بسیار ضروری است. اما بسیاری از افراد در هنگام صحبت در مورد مشکلات و روابط جنسی خود معذب میشوند و نمیتوانند درمان را به خوبی ادامه دهند. مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی این امکان را برای شما مهیا کرده تا در هر کجا که هستید به صورت تلفنی با مشاوران تماس بگیرید و همان مشاوره حضوری با کیفیت را از طریق تلفن دریافت نمایید. متخصصان و روانشناسان حامی هنر زندگی در خدمت شما هستند تا در این زمینه یاریتان کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره جنسی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از دخول می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: دخول