نگرانی به میزان نرمال و معمول ان در تمامی افراد وجود دارد و جزئی از زندگی روزانه ی انسان است. این نوع نگرانی قابل کنترل بوده و در مواقع خاصی بسته به شرایط، پیش آمده و علائم جسمی و روحی خفیفی داشته و به سرعت نیز پایان می یابد. این نگرانی طبیعی باعث می شود که فرد بتواند در شرایط بحرانی و پر خطر، واکنش مناسبی از خود نشان دهد. اگر میزان نگرانی به حدی زیاد شود که باعث ایجاد بیماری های جسمی و روانی در فرد بشود، نگرانی افراطی یا همان اختلال اضطراب فرآگیر بوده و باید سریعا درمان شود.
برای مشاوره تلفنی و آنلاین کنترل استرس و کاهش اضطراب میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید.
از تبادل نظر هنر زندگی می توانید مشکلات خود را با دیگران به اشترک بگذارید
اختلال اضطراب فرآگیر یکی از انواع اختلال اضطرابی فراگیر بوده و شرایط روانی است که در آن فرد نگرانی بیش از اندازه و نامعقولی را در مورد اتفاقات و فعالیت های روزانه ی زندگیش تجربه می کند. میزان نگرانی در این حالت انقدر زیاد است که در روابط اجتماعی و زندگی روزمره ی شخص اثر گذاشته و او را در بیشتر لحظات زندگیش درگیر کرده و باعث ایجاد اختلال درتمامی عرصه های زندگی فرد و ایجاد مشکلات فراوانی برای او و حتی خانواده و نزدیکانش هم می شود. اختلال اضطراب فرآگیر در سنین میانسالی خصوصا از سن 40 تا 65 سال بیشتر دیده شده و میزان ابتلا به آن در خانم ها دو برابر اقایان است.
از انجایی که علائم اختلال اضطراب فرآگیر بسیار رایج و همه گیر است و تقریبا تمامی افراد با شدت های مختلفی مقداری از آن را در وجود خود دارند، لازم است که علائم آن را به خوبی شناخته و در رفع آنها بکوشیم.
1-از دست دادن کنترل: در اختلال اضطراب فرآگیر، فرد قادر به کنترل نگرانی های خود نیست و هرگز آرامش واقعی را تجربه نمی کند و قدرت تمرکز بر روی دیگر مسائل زندگیش را نیز از دست می دهد.
2-افراط در همه ی زمینه ها: نگرانی های افراطی شدت بیشتری داشته و به مدت طولانی و بطور مکرر فرد را درگیر خود نگه می دارند. این نگرانی ها از بین نرفته و تمامی ندارند و خود را در تمامی زمینه های زندگی فرد نشان می دهند.
3-محدود نبودن به موضوعی خاص: نگرانی فرد مبتلا به اختلال اضطراب فرآگیر محدود به شرایط خاصی نبوده و به طور مداوم و همیشگی و به مدت طولانی در زندگی فرد حضور دارد. محتوا و موضوع این نگرانی بسته به سن و سال و دغدغه های زندگی روزمره ی افراد متفاوت است. برای مثال جوانان بیشتر نگران کار و تحصیل و افراد میانسال نگران سلامتی خود و افراد خانواده شان هستند.
4-مشکلات جسمانی: بی خوابی، خواب ناآرام و بدون کیفیت و پریدن از خواب، گرفتگی و انقباض عضلات و دردهای عضلانی، نداشتن قدرت تمرکز، بیقراری، بداخلاقی و زودرنجی، تحریک پذیری بالا، زود از کوره در رفتن خصوصا در موقعیت های استرس زا، تپش قلب، سردرد و سرگیجه، حالت تهوع، اسهال و یبوست از جمله علائم ناشی از وجود استرس های مزمن وطولانی در بدن می باشد.
5-اختلال در بخش های مهم زندگی: نگرانی زیاد و مشکلات جسمانی افراد مبتلا به اختلال اضطراب فرآگیر باعث ایجاد مشکلات و دردسرهای فراوان در زندگی شغلی، تحصیلی، و اجتماعی فرد شده و سطح عملکرد او را کاهش می دهد.
تشخیص اختلال اضطراب فراگیر اسان نبوده و باید تحت نظر پزشک متخصص یرای اطمینان از نبود بیماری های جسمی دیگر در فرد و سپس مراجعه به یک روانشناس حاذق انجام شود. همچنین، معیارهای تشخیص اختلال اضطراب فرآگیر در راهنمای تشخیصی و اماری اختلالات روانی توسط انجمن پزشکی امریکا منتشر شده است که با استفاده از آن می توان به وجود این اختلال در خود پی برد.
درمان اختلال اضطراب فرآگیر زندگی فرد را مختل کرده و به همین دلیل درمان این بیماری بسیار ضروری به نظر می رسد. از بهترین روش های درمان در این زمینه می توان به روان درمانی، دارو درمانی و اقدامات حمایتی اشاره کرد.
1-روان درمانی: خصوصا درمان شناختی رفتاری و استفاده از تکنیک های ان برای کاهش اضطراب فرآگیر بسیار اثرگذار است. همچنین، کتاب های خودیاری علمی و کارساز موجود در بازارکه با قیمت های مناسبی عرضه می شوند و بر مبنای رویکرد درمان شناختی رفتاری نیز می باشند، علاوه بر برگزاری جلسات درمانی با یک روانشناس کارآزموده، می توانند به بهبود حال بیمار و کاهش علایم اضطراب او کمک کنند.
2-دارودرمانی: با این که اثرات استفاده از دارو موقتی و زودگذر است و در واقع کمکی به حل مشکل نمی کند، ولی عده ای از بیماران ترجیح می دهند با تجویز روانپزشک از دارو کمک بگیرند. این داروها عوارض جانبی هم داشته و تنها برای فرار از مشکل و دوری کردن از ان می توانند برای مدتی فرد مبتلا را تسکین دهند.
از جمله داروهایی که برای درمان اختلال اضطراب فراگیر تجویز می شود، در درجه ی اول داروهای مهارکننده ی اختصاصی باز جذب سروتونین بوده و پس از آن مصرف داروهای مهارکننده ی بازجذب نوراپی نفرین و سروتونین و در اخر، ضدافسردگی های سه حلقه ای توصیه می شوند.
3-اقدامات حمایتی نیز در کنار روان درمانی و دارو درمانی می تواند بسیار مفید واقع شود.
برای مشاوره تلفنی و آنلاین کنترل استرس و کاهش اضطراب میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید.
از تبادل نظر هنر زندگی می توانید مشکلات خود را با دیگران به اشترک بگذارید
مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستیهای پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زناشویی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران بارداری، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره یادگیری کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره بازی کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره تربیت کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره نوجوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره افسردگی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره جوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره خانواده تلفنی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره طلاق، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره خیانت، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره کنترل استرس و مشاوره کاهش اضطراب و .... ارائه می دهد.
منبع : اختلال اضطراب فرآگیر