مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

بهترین روش ترک متادون

آیا به دنبال راهی برای ترک متادون هستید؟ متادون داروی مخدری است که برای درمان اعتیاد به مواد مخدری مانند هرویین، مورفین و ... استفاده می شود. اما گاهی اوقات خود متادون باعث اعتیاد می شود که ترک متادون مشکلاتی را ایجاد می کند. ولی بعضی از افراد دو تا سه بار در روز متادون مصرف می کنند. متادون به صورت شربت 5 میلی گرمی در هر سی سی و همچنین به صورت قرص های 5 ،10، 20 و40 مورد مصرف قرار می گیرد.

برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد تلفنی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید. از تبادل نظر هنر زندگی می توانید مشکلات خود را با دیگران به اشترک بگذارید 

آیا به دنبال راهی برای ترک متادون هستید؟ متادون داروی مخدری است که برای درمان اعتیاد به مواد مخدری مانند هرویین، مورفین و ... استفاده می شود. اما گاهی اوقات خود متادون باعث اعتیاد می شود که ترک متادون مشکلاتی را ایجاد می کند. ولی بعضی از افراد دو تا سه بار در روز متادون مصرف می کنند. متادون به صورت شربت 5 میلی گرمی در هر سی سی و همچنین به صورت قرص های 5 ،10، 20 و40 مورد مصرف قرار می گیرد.

برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد تلفنی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید. از تبادل نظر هنر زندگی می توانید مشکلات خود را با دیگران به اشترک بگذارید

متادون  چیست و موارد مصرف متادون

متادون یا Methadone یک دارو است که به دلیل خاصیت ضد درد و ضد سرفه ای که دارد، برای ترک اعتیاد به بسیاری از مواد مخدر مانند هروئین و مورفین به کار می رود. مدت تاثیر متادون به صورت میانگین بین 24 تا 74 ساعت با توجه به سوخت و ساز بدن افراد متفاوت می باشد. به همین دلیل برای درمان هروئین که مدت تاثیر آن 2 تا 3 است به کار می ورد. متادون بر تفکر افراد تاثیری ندارد و فرد می تواند کار کند، مدرسه برود، از خانواده خود مراقب کند بدون اینکه با مشکلی مواجه شود. متادون همچنین تاثیر نشئه آور هرئین و سایر شبه افونی ها ممانعت می کند و اثرات آنها را تا حد زیادی کاهش می دهد. رایج ترین روش مصرف آن به صورت محلول و یا به صورت خوراکی می باشد. همچین قرص متادون نیز موجود است که با آب مخلوط و مورد مصرف قرار می گیرد.

متادون برای چه کسانی تجویز می شود

قرص و شربت متادون برای افرادی که به داروهایی مانند تریاک، مورفین و دارو های تجویز شده توسط پزشک مانند کودئین وابستگی پیدا کرده اند. این افراد تحت نظارت پزشک باید متادون را به طور منظم دریافت نمایند تا از بروز علائم ترک جلوگیری شود.

عوارض ترک متادون

علائم ترک متادون با تاخیر و 4-3 روز پس از قطع مصرف شروع شده و در روز ششم به اوج می رسد و معمولاً پس از 3-2 هفته برطرف می شود. افرادی که متادون مصرف می کنند  قطعا نسبت به بعضی از اثرات آن تحمل پیدا کرده و در صورتی که متادون را به شکل منظم دریافت نکنند یا مصرف متادون ناگهانی قطع کنند، پیامد های  خطرناکی را به دنبال دارد و دارای عوارض جسمی و روحی و روانی بر روی فرد موتاد به متادون می باشد.

عوارض  جسمی ترک غیر اصولی متادون عبارتند از

عوارض جسمی متادون شامل سرگیجه، تهوع، استفراغ، اختلالات جنسی وکاهش آن، اختلال خواب وکم خوابی، کاهش فشار خون، بی اشتهایی، ضعف ، خارش اختلال در دید و در گاهی موارد وابستگی جسمی ایجاد می کند.

برخی عوارض روحی و روانی ترک غیر اصولی متادون عبارتند از

عوارض روحی و روانی مصرف متادون به شکل بیقراری، افسردگی، در بعضی موارد اقدام به خود کشی، اضطراب، هیجان و احساس نارضایتی دیده شده است.

مدت زمان ترک متادون

همان طور که ذکر شد ترک ناگهانی متادون خطرناک است و با توجه به مطلاعات انجام شده بازه زمانی طولانی مدت نتیجه بهتری می توان گرفت. بسته به دوز متادون و شرایط فیزیکی فرد به صورت نسبی برای افراد با دوز بالا و سابقه طولانی بین 1تا 2 سال و برای افراد معمولی 1تا 2 ماه می توانند برای ترک آن نتیجه مطلوبی بگیرند. طبق تحقیقیات انجام شده بیش از 75 درصد افرادی که از روش اصولی برای ترک متادون استفاده نکرده اند، طی 1 سال بعد از قطع متادون به مصرف مواد باز می گردند اما راهکارهایی روانشناسی وجود دارد که می توان از آن جلوگیری کرد .




بهترین روش ترک متادون

برای ترک روش های گوناگی وجود دارد مانند روش دارویی و روش های طبی که بسته به نحوه دوز و مدت زمان مصرف می توان از آن ها استفاده کرد که باید تحت نظر یک متخصص مجرب و کار آزموده استفاده گردد. بهترین روش ترک متادون به شرح زیر است.

تصمیم گیری در مورد ترک متادون

1-علت را در نظر بگیرید .اگر متادون را برای ترک مواد مخدر استفاده می کنید بهتر است طبق روند توصیه شده توسط پزشک معالجتان آن را استفاده کرده و بعد از طول درمان آن را طبق راهکارهای موجود آن را ترک کنید .

ولی اگر متادون را خودسرانه مصرف می کنید و تصمیم به ترک آن دارید باید یک تصمیم قاطع طبق روش های ترک آن را ترک کنید .یک تصمیم قاطع و قوی می تواند اثر بخش باشد .

2-با یک مشاور ترک اعتیاد صحبت کنید .برای ترک متادون باید هم از نظر روانشناختی و جسمی فرد مورد برسی قرار گیرد .

3-ازخانواده و دوستان بخواهید شما را حمایت کنند.

قسمت دوم: از روش های نا آگهانه خودداری کنید.

  • متادون را یکباره قطع نکنید.
  • ترک متادون یک فرایند طولانی است مدت سم زدایی در بازه ای بین 5الی 8 روز در نظر گرفته می شود.
  • از مشاوره ترک اعتیاد بهرمند شوید. یک مشاوره خوب می تواند به شما در این فرایند خیلی کمک کند چون از جنبه روانشناختی فرد بیشتر دچار اسیب می شود.

برای استفاده از روش های دارویی حتما به یک متخصص با تجربه مشورت کنید .استفاده از داروهای خود سرانه می تواند باعث ایجاد اسیب های جدی شود.

چند نکته اساسی در مورد متادون

  • اگر چگونگی و علت مصرف دارو را در نظر بگیریم، متادون در تعریف ماده اعتیاد آور نمی گنجد. نقش دارویی دارد.
  • برخی افراد بر این باورند که متادون یک ماده مخدر نیست که یک باور بسیار غلط است .نه تنها مخدر است بلکه یک مخدر بسیار قوی است و به سختی از بدن خارج میشود (۵ میلی گرم متادون معادل ۳گرم هرویین و8گرم تریاک ) و ترک آن از مخدر هایی مانند هرویین و تریاک سخت تر است .
  • متادون یک راه برای درمان اعتیاد است و جایگزین است نه برای مصرف مواد شبه افیونی است مصرف جایگزین آن برای درمان اعتیاد به مدت چند هفته بهترین روش برای بهبودی و ترک مواد شبه افیونی است.
  • متادون مانند بسیاری از مواد اعتیاد اور تست اعتیاد را مثبت می کند.
  • بعضی ها بر این باورند که متادون عوارضی ندارد ولی همان طور که در مطالب بالا گفته شده ترک ناگهانی آن عوارضی مشابه با سایر ترک سایر ماد مخدر دارد .
  • برخی افراد برای احساس سرخوشی و ارامش در کار یا اینکه در شرایط کاری سختی قرار دارند ازمتادون استفاده می کند ولی متادون تنها باعث سرخوشی و احساس شادابی کوتاه مدت می شود و در طولانی مدت باعث ایجاد کلافگی وافسرگی می شود .
  • متاسفانه برخی افراد فکر می کنند که فردی که معتاد شده است را باید 3 الی 4روز زندانی کرد تا از اعتیاد رهایی یابد که این تفکر اشتباهی است چون بعد از رهایی فرد دوباره سراغ آن می رود چون بدن به آن احتیاج دارد بلکه باید از روش درمانی و روانشناختی استفاده کرد.
  • به هیچ وجه نقش مشاوره روانشناسی و آماده کردن شرایط روحی و روانی فرد برای ترک اعتیاد را دست کم نگیرید.

 

برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد تلفنی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید. از تبادل نظر هنر زندگی می توانید مشکلات خود را با دیگران به اشترک بگذارید

 

 

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

 

 

مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زناشویی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران بارداری، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره یادگیری کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره بازی کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره تربیت کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره نوجوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره افسردگی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره جوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره خانواده تلفنی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره طلاق، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره خیانت، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره کنترل استرس و مشاوره کاهش اضطراب و .... ارائه می دهد.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.