مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

سندرم ملال پیش از قاعدگی (PMDD) | نشانه ها، علل و نحوه درمان

سندرم ملال پیش از قاعدگی(PMDD)، یک وضعیت بالینی است که می تواند با مداخله ی درمانی، تغییر در سبک زنگی و گاهی دارو درمانی بهبود یابد. بارزترین نشانه ی بلوغ دختران، شروع عادت ماهیانه است که با مجموعه ای از علائم فیزیکی، روان شناختی و هیجانی در دوره های قاعدگی همراه است، و معمولا قبل از شروع خونریزش علائم ظهور می کنند، به این مجموعه نشانه ها سندرم پیش از قاعدگی (PMS) می گویند. بین 20 تا 40 درصد زنان به طور متوسط تا شدید نشانه های آن را تجربه می کنند و بین 3 تا 8 درصد این تعداد، نشانه هایشان به قدری شدید است که بر عملکرد نرمال در زندگی، باز می دارد و به نوعی ملال پیش از قاعدگی دچار هستند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه تشخیص و درمان سندروم ملال پیش از قاعدگی و سایر اختلالات جنسی مرتبط می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره9099075228 تماس بگیرید. 

  


سندروم ملال پیش از قاعدگی

تفاوت سندرم ملال پیش از قاعدگی(PMDD) با سندرم پیش از قاعدگی(PMS) در شدت و ناتوان کنندگی علائم می باشد. PMDD یک بیماری مزمن که مجموعه نشانه هایش بر سلامت روان و عملکرد روزانه فرد تاثیر می گذارند، در صورت بروز نیاز به درمان دارد. در این مقاله علل، نشانه ها و به همراه درمان های انتخابی قابل دسترس برای کسانی که تحت تاثیر آن هستند، ارائه شده است.

نشانه های سندروم پیش از قاعدگی

نشانه های PMDD بسیار شبیه به PMS می باشد اما با شدت بیشتری تجربه می شوند، که معمولا در طول روزهای قبل از قاعدگی معمولا 5 تا 11 روز باقی مانده به قاعدگی، شروع شده و در بیشتر افراد با شروع قاعدگی در همان روزهای اول کاهش و یا از بین می روند. این شرایط می تواند بر رابطه، شغل و زندگی خانه ی فرد تاثیر بگذارد. نشانه های شایع و نادر PMDD شامل موارد زیر می شوند:

خستگی شدید

تغییرات خلقی مثل؛ تحریک پذیری، نگرانی، افسردگی و اضطراب

گریه و حساسیت های احساسی

دشواری در تمرکز

تپش قلب

سوءظن و تصویر بد از خود

فراموشی

ناراحتی دستگاه گوارش، نفخ و افزایش اشتها

سردرد و کمر درد

اسپاسم عضلانی، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در اندام ها

سرگیجه و بی توجهی و غفلت

تغییرات در دید و بینایی

کاهش میل جنسی

حساسیت شدید حسی

حساسیت در پستان ها، کاهش ادرار، تورم دست ها و مچ پاهاو افزایش وزن

همچنین مشکلات پوستی از جمله جوش و آکنه، التهاب، خارش و بدتر شدن زخم ها از دیگر مشکلاتی است که فرد را می تواند دچار کند. بیشتر این نشانه ها عاطفی و هیجانی یا مرتبط با اضطراب هستند.

 

علل و دلایل سندرم ملال پیش از قاعدگی

هنوز علت دقیقی برای این سندرم مشخص نیست. آنچه تا به حال بیان شده بر پاسخ غیر طبیعی مغز به نوسانات هورمونی در طول چرخه قاعدگی اشاره دارد، که می تواند به کمبود سروتونین منتهی شود. همچنین افراد با سابقه شخصی یا خانوادگی، افسردگی بعد از زایمان، اختلالات خلقی با احتمال بیشتری می توانند به سندرم ملال پیش از قاعدگی دچار شوند. از دیگر فاکتورهای تاثیر گذار می توان به مصرف الکل، تیروئید، اضافه وزن، و نداشتن فعالیت و ورزش اشاره کرد.

 

درمان سندرم ملال پیش از قاعدگی

اولین گزینه ی درمانی در حال حاضر دارو درمانی است در این دست از درمان ها داروهایی که بر سروتونین اثر می گذارند بر زنان با سندرم PMDD موثر واقع شده. این داروها در دسته ی داروهای ضد افسردگی قرار می گیرند اما کسانی که از این داروها برای کاهش علائم استفاده می کنند که می توانند از آن ها به صورت دوره ای استفاده کنند و اما توجه داشته باشید تصمیم گیری در این باره بر عهده ی پزشک می باشد. از دیگر داروها می توان به درمان های هورمونی است که با تاثیر بر مدارهای مغزی چرخه ی تولید مثل (تخمک گذاری) را تنظیم می کنند.

دیگر روش های درمان غیر داروئی هستند که کمتر مورد بررسی قرار گرفته اند. برخی از این درمان ها شامل تغییراتی در سبک زندگی و روان درمانی می باشد . رژیم غذایی مناسب می تواند در تخفیف علائم کمک کند به طوری که استفاده ی کمتر از کافئین، شکر، و الکل و مصرف غذاهای سبک تر بر طبق مشاهدات تاثیر گذار بوده اند. شواهد زیادی نشان می دهند فعالیت های فیزیکی و ورزش هوازی نیز می تواند

 

برای دریافت مشاوره در زمینه تشخیص و درمان سندروم ملال پیش از قاعدگی و سایر اختلالات جنسی مرتبط می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره9099075228 تماس بگیرید. 

 


خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی،مشاوره اختلالات جنسی، مشاوره خود ارضایی در مردان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زناشویی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران بارداری، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره یادگیری کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره بازی کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره تربیت کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره نوجوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره افسردگی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره جوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره خانواده تلفنی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره طلاق، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره خیانت، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره کنترل استرس و مشاوره کاهش اضطراب و .... ارائه می دهد. تبادل نظر هنر زندگی را حتما ببینید.


 

  

منبع:سندرم ملال پیش از قاعدگی (PMDD) | نشانه ها، علل و نحوه درمان

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.