اختلال کابوس چیست؟ شما هم از جمله افرادی هستید که شب ها کابوس می بینید و با وحشتزیادی از خواب می پرید؟ کابوس ها می توانند خواب را از چشمان شما بدزند و مشکلاتی در زندگی شماایجاد کنند. اگر به دنبال آشنایی بیشتر با کابوس ها و دلایل ایجاد آن هستید، در این مقاله با ما همراهباشید. همچنین می توانید مقاله کابوس شبانه کودکان را نیز مطالعه نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تشخیص و درمان اختلال کابوس می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید.
در افسانه های قدیمی، nightmare به معنای جن یا لولو خور خوره ای بود که شب ها به سراغ افرادمی آید و به دنبال ترساندن آن ها در خواب است.
در واقع کابوس، یک رویا مبهم است که با احساسات منفی مانند اضطراب یا ترس همراه است که شمارا با وحشت زیادی از خواب بیدار می کند. اگر چه بین رویای بد و کابوس تفاوت وجود دارد. رویاهایبد معمولا آشفتگی به شدت کابوس ایجاد نمی کنند و منجر به بیدار شدن شما از خواب نمی شوند. اگر چه کابوس ها بیشتر در خواب شب رایج اند اما در طی خواب روزانه نیز ممکن است رخ دهند. شمامعمولا کابوس های خود را به وضوح به یاد می آورید زیرا اکثر این کابوس ها افراد را به سرعت ازحالت خواب به حالت بیداری می آورند. موضوعات کابوس ها معمولا اتفاقات نا خوشایند گذشته و یاموضوعاتی هستند که سلامتی شما را تهدید می کنند.
کابوس ها به احتمال بیشتر در در نیمه دوم شب رخ می دهند.کابوس ممکن است به ندرت یا چندینبار در طول شب اتفاق بیافتد. زمان کابوس دیدن کوتاه است اما می تواند باعث بیدار شدن شما شود وبازگشت مجدد به خواب را دشوار کند.
نشانه های اختلال کابوس ممکن است شامل این ویژگی ها باشد:
دیدن کابوس زمانی یک اختلال در نظر گرفته می شود که شرایط زیر را داشته باشد :
علل اختلال کابوس می تواند توسط بسیاری از عوامل ایجاد شوند، از جمله:
کابوس ها ممکن است در کودکان 3 تا 6 ساله شروع شود و بعد از سن 10 سالگی کاهش یابد. در طولسال های نوجوانی و نوجوانی، دختران به نظر می رسد کابوس بیشتری نسبت به پسران داشته باشند.اگرچه در سال های بزرگسالی احتمال دیدن کابوس بسیار کاهش می یابد، اما بعضی افراد در بزرگسالیممکن است دچار کابوس شوند و یا در طول زندگی خود آن ها را تجربه کنند.
کابوس دیدن می تواند منجر به ایجاد مشکلاتی در زندگی فرد شود :
درمان اختلال کابوس معمولا ضروری نیست. با این حال، اگر کابوس باعث ناراحتی یا اختلال در خواب افراد ویا دخالت در عملکرد روزانه فرد شود، ممکن است درمان لازم باشد.
در درمان کابوس باید ابتدا به کشف علت زیربنایی آن و درمان کردن آن پرداخت. گزینه های درمانی کهمورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:
درمان پزشکی : اگر کابوس با یک وضعیت پزشکی مرتبط باشد، باید مشکل اصلی پزشکی درمان شودتا کابوس های فرد از بین برود.
درمان استرس یا اضطراب : اگر یک وضعیت سلامت روانی مانند استرس یا اضطراب به نظر می رسدکه به کابوس کمک می کند، در این صورت می توان از روش های رواندرمانی و تکنیک هایی برایکاهش استرس استفاده کرد.
دارو درمانی : برای درمان کابوس، دارو درمانی به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد. ممکن است داروبرای رفع سایر اختلالات همراه فرد مانند افسردگی و یا استرس پس از سانحه استفاده شود تا با بهبوداین بیماری ها، کابوس های فرد نیز کاهش یابد. مرکز هنر زندگی آماده ارائه خدمات روانشناختی می باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه تشخیص و درمان اختلال کابوس می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید.
مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستیهای پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی