مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

اختلالات شخصیت دسته الف یا A | اختلال های شخصیت کلاسر A

 اختلال های شخصیت دسته A شامل چه اختلالاتی می شود؟ آیا از نشانه های کلی اختلال های شخصیت دسته A آگاهی دارید؟ برخی افراد در ظاهر بسیار عجیب و نامتعارف به نظر می رسند. ممکن است در ارتباط با آن ها دچار آشفتگی شوید، و نتوانید اعتماد آن ها را جلب کنید یا هنگام نزدیک شدن به آن ها متوجه هراسان شدنشان بشوید، در این موارد احتمال اختلالات شخصیت دسته ی A وجود دارد.

 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلال شخصیت و درمان آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید.

 

شخصیت

ویژگی های فردی که الگویی ثابت از فکر، عاطفه و رفتار را در فرد نشان می دهد شخصیت نامیده می شود. در صورت بخش ثابت هر فرد شامل الگوهای رفتاری و فکری است که منحصر به فرد و متمایز از دیگران می باشد. اما شخصیت علاوه بر اینکه ثابت است، می تواند پویا و متحرک باشد و در طول زمان تغییر کند و فرد را با محیط سازگار کند. افرادی وجود دارند که دارای اختلال شخصیت می باشند. بدین معنی که صفات شخصیتی آن ها ناسازگارانه بوده و در مقابل تغییر مقاومت می کند. این الگوی رفتاری برای اطرافیان عموما آزارنده است. اما اختلال شخصیت دقیقا چیست؟

 

اختلال شخصیت

اختلال شخصیت الگوی بادوامی از تجارب درونی و رفتار است که به شکل مشخصی از فرهنگ فرد متفاوت می باشد. این الگو در شناخت فرد یعنی تصوری که از دنیا، خود، دیگران و پدیده ها دارد، در عاطفه و احساساتش، روابط بین فردی و کنترل تکانه مشکل ایجاد می کند. این الگوی بادوام غیرقابل انعطاف و فراگیر است یعنی در روابط و موقعیت های زیادی دیده می شود. اختلال شخصیت معمولا در نوجوانی و اوایل بزرگسالی ظهور می کند.

روانشناسان اختلالات شخصیت را 10 مورد شمرده اند و آن ها را در سه دسته ی کلی دسته بندی کرده اند.

اختلال های شخصیت دسته A شامل :

اختلال های شخصیت دسته B شامل:

اختلال های شخصیت دسته C شامل:

اختلال شخصیت دسته A

اختلال های شخصیت دسته A شامل افرادی است که عموما عجیب و غریب و نامتعارف به نظر می رسند. این افراد اساسا در روابط اجتماعی ناشی بوده و تبحر برای برقرار روابط اجتماعی مفید ندارند. افراد دارای اختلال های شخصیت دسته A به لحاظ اجتماعی گوشه گیر و منزوی هستند. این اختلالات با تفکر تحریف شده در مورد دنیا و افراد و روابط مشخص می شوند، این تفکرات تحریف شده بسیار خشک و انعطاف ناپذیر می باشند.

انواع اختلالات شخصیت دسته الف یا A

انواع اختلال شخصیت دسته الف یا A عبارتند از :

۱- اختلال شخصیت پارانویید

۲- اختلال شخصیت اسکیزوئید

۳- اختلال شخصیت اسکیزوتایپال

اختلال شخصیت پارانویید

ویژگی اصلی افراد دارای اختلال شخصیت پارانویید بدگمانی و بی اعتمادی بسیار گسترده نسبت به دیگران است. این افراد انگیزه های دیگران را بد تفسیر می کنند و اختلالشان در سال های اول جوانی آغاز می شود و در زمینه های گوناگونی دیده می شود.

افراد دارای اختلال شخصیت پارانویید بدون هیچ گونه شواهدی از واقعیت فکر می کنند که دیگران قرار است به آن ها صدمه بزنند. در مورد وفاداری و قابل اعتماد بودن افراد و اطرافیانشان دچار سوء ظن هستند. به سختی به دیگران اعتماد می کنند، چرا که می ترسند دیگران از اطلاعاتشان سوء استفاده کنند در حالی که دیگران احتمال حمله و خطر در آن موقعیت ها را ادراک نمی کنند ... .

 

اختلال شخصیت اسکیزویید

افراد دارای اختلال شخصیت اسکیزوئید، انسان هایی منزوی و گوشه گیر هستند که دلبستگی به روابط میان فردی نداشته و طیف ابراز احساساتشان در روابط بین فردی بسیار محدود است. این اختلال هم مانند سایر اختلال های شخصیت در اوایل جوانی آغاز می شود و در اکثر زمینه های زندگی فرد ظهور دارد.

این افراد نه علاقه ای به روابط بین فردی دارند و نه لذتی از آن می برند، حتی از اینکه عضوی از یک خانواده باشند لذت نمی برند. تقریبا همیشه خود را درگیر فعالیت های انفرادی می کنند و در مورد روابط جنسی اشتیاقی ندارند. آن ها دوستان کمی داشته یا می توان گفت هیچ رابطه ی صمیمانه ای ندارند و نسبت به ستایش دیگران یا انتقاداتشان بی تفاوت هستند و نسبت به روابط عاطفی سرد می باشند.

 

اختلال شخصیت اسکیزوتایپال

افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوتایپال در روابط اجتماعی و بین فردی خود نقص هایی نشان می دهند. مشخصه مشکلات رابطه ای آن ها، رنج شدید و ظرفیت بسیار کمشان در روابط نزدیک است. در واقع تحریف های شناختی و ادراکی، آن ها را آسیب پذیر می کند.

ویژگی مشخص این افراد عقاید عجیب غریبشان و انتساب دادن امور و پدیده های نامرتبط به خودشان می باشد. مثلا عقایدشان در مورد داشتن قدرت حس ششم و پیش بینی مسائل یا تفکر خرافی، ادراک های عجیبشان از بدن خودشان نمونه هایی از این امر هستند. ممکن است سوء ظن هم در آن ها دیده شود. علاوه بر عقاید عجیب، ظاهرشان و نوع لباس پوشیدنشان هم آن ها را متمایز می کند. همانند سایراختلال های دسته A، افراد اسکیزوتایپال هم دایره دوستان محدودی دارند. قابل ذکر است شخصیت های اسکیزوتایپال احتمال ابتلا بهاسکیزوفرنی بالایی دارند.

 

سخن آخر در مورد اختلالات شخصیت کلاسر الف یا A

با توجه به اطلاعات فوق باید متوجه شده باشید که ارتباط با این افراد دشوار بوده و برای داشتن ارتباط بهینه با این افراد می توانید از کمک متخصصین بهره ببرید. در واقع تشخیص این امر که فردی دچار اختلال شخصیت هست یا نه، کار ساده ای نیست و برای تشخیص نیاز به تخصص یک روانشناس دارد. از اینکه خودتان نشانه ها را تشخیص دهید بپرهیزید و سعی کنید با مشاوره مناسب مشکل را شناسایی و در جهت رفع آن اقدام کنید.

درمان های روانشناختی خاصی مثل روانکاوی و روان درمانی برای اختلال های شخصیت وجود دارند که با استفاده از آن ها کیفیت زندگی کسانی که به نوعی درگیر ویژگی های بالا هستند و همچنین اطرافیانشان را می توان بهبود بخشید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلال شخصیت و درمان آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید.

 

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی

 

 

 

منبع:اختلالات شخصیت دسته الف یا A | اختلال های شخصیت کلاسر A

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.