بایسکشوال یا دوجنس گرایی (biosexual) یکی از انواع گرایش های جنسی است. دسته بندی های در دسته بندی گرایش های جنسی، 4 دسته گرایش وجود دارد: هم جنس گرایی، دگرجنس گرایی، دو جنس گرایی و نهایتا هیچ جنس گرایی. دو جنس گرایی تمایل به هر دو جنس می باشد. این وضعیت شرایط و چالش های خاص خودش را ایجاب می کند و ممکن است برای فرد و اطرافیانش پذیرشش سخت باشد. فرد برای پذیرفتن گرایش جنسی خود مراحل مختلفی را طی می کند و در طی آن با احساسات و مشکلات خاصی درگیر می شود. به هر حال دو جنس گرایی مسئله ای نسبتا شایع در جوامع است که تخمین آن سخت می باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه گرایشات و اختلالات جنسی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید.
دو جنس گرایی شامل جاذبه ی عاطفی، جاذبه ی جنسی یا رفتار جنسی نسبت به افرادی از هر دو جنس می باشد. یعنی افراد دو جنس گرا، هم به افراد هم جنس خودشان و هم در افراد جنس مخالف، میل جنسی و عاطفی یا هر دو را دارند.
در حقیقت فرد دو جنس گرا به بیش از یک جنس میل جنسی دارد. علل این امر می تواند بسیار پیچیده باشد. برخی بر این باورند که میان مغز افراد دو جنس گرا با سایرین تفاوت های ساختاری و شیمیایی وجود دارد. ترکیب پیچیده از علل زیستی و ژنتیکی با شرایطی که در ابتدای تولد برای کودک رخ می دهد می تواند منجر به این وضعیت شود. برخی چالش های تربیتی و عوامل روانی خانوادگی هم در این زمینه می تواند دخیل باشد. برای مثال حل ناقص عقده ادیپ یکی از علل سال های اولیه ی تولد می باشد.
کلیشه های جنسیتی گوناگونی در جامعه وجود دارد که باعث می شود مردم یک جامعه دو جنس گرایی را به رسمیت نشناسند. معمولا مردم فکر می کنند انسان ها در دو دسته ی هم جنس گرا و دگر جنس گرا قرار می گیرند و حد وسطی برای آن وجود ندارد. برخی فکر می کنند که دو جنس گراها کسانی هستند که هنوز بر چالش هویت خود فائق نیامده اند و تکلیفشان با گرایش جنسی شان روشن نیست. بنابراین در آینده یا هم جنس گرای مطلق می شوند یا دگر جنس گرای مطلق.
یکی دیگر از چالش هایی که دو جنس گرایان با آن روبرو می شوند، بی اعتمادی جامعه نسبت به آنان می باشد. باور عمومی افراد جامعه این است که دو جنس گرایان بی ثبات بوده و ممکن است شریک خود را به راحتی رها کرده و روی به شرکای دیگر از هر جنسی بیاورند.
به خاطر وجود چنین کلیشه هایی در جامعه و طرد شدن از جانب سایر افراد و نبودن حمایت های اجتماعی برای آن ها، دو جنس گرایان عموما گرایش جنسی خود را پنهان می کنند و خود را تک جنس گرا (هم جنس گرای مطلق یا دگر جنس گرای مطلق) معرفی می کنند.
این عدم توانایی بروز گرایش جنسی و طرد شدن چه از جانب هم جنس گرایان چه از جانب دگر جنس گرایان، سبب فشارهای روانی و ایجاد اختلالات روانی می شود. ممکن است همین مسئله به ریسک بالاتر خودکشی منجر شود.
یکی از مسائل عمده ای که در رابطه با دو جنس گرایی به ذهن می رسد این است که آیا این وضعیت یک اختلال روانی به حساب می آید و بنابراین باید به دنبال درمان آن بود یا نه؟
پاسخ به این سوال بسیار پیچیده می باشد. انجمن روانشناسی آمریکا اعلام کرده است که میل جنسی می تواند در یک نمودار بین هم جنس گرایی مطلق تا دگر جنس گرایی مطلق قرار گیرد. یعنی لزومی ندارد یک نفر حتما هم جنس گرا باشد یا دگر جنس گرا.
از طرفی برخی فشار های جامعه ممکن است این افراد را آشفته سازد و یا عدم وجود آموزش های جنسی لازم ممکن است سبب شود نوجوان یا جوان فکر کند که وضعیتش غیر عادی می باشد.
فهمیدن اینکه یک نفر به چه جنسی گرایش دارد حتما نیازمند این نیست که تجاربی در آن زمینه داشته باشد. فرد با تخیل و تفکر در این مورد متوجه می شود که افرادی از هر دو جنس هستند که به آن ها میل جنسی و عاطفی دارد.
در این مورد مقیاس هایی توسط روانشناسان ساخته شده است که فرد با تکمیل آن ها می تواند دید روشنی نسبت به گرایش جنسی خود پیدا کند.
اولین مرحله در رشد هویت، مرحله ی آشفتگی-سردرگمی می باشد. فرد در این بازه ی زمانی در مورد خودش شک دارد و از اینکه می بیند هم به همجنس خودش گرایش دارد و هم به غیرهمجنس متعجب و آشفته می شود. اغلب در این مرحله افراد برخی گرایشات خود را انکار می کنندو تلاش می کنند بگویند هم جنس گرا هستند یا دگر جنس گرا.
دومین مرحله وقتی رخ می دهد که فرد می فهمد وضعیتی به اسم دو جنس گرایی وجود دارد. معمولا در این مرحله درگیر این می شوند که چگونه رابطه متعهدانه با شریکشان برقرار کنند و درگیر مسئله ی وفاداری می شوند.
سومین مرحله وقتی رخ می دهد که فرد خود را به عنوان دو جنس گرا معرفی می کند. یعنی فرد در هویت خودش تثبیت می شود و آن را می پذیرد.
در آخرین مرحله که عدم اطمینان مداوم است فرد همیشه در چالش و نوسان بین هم جنس و غیر هم جنس باقی می ماند. ممکن است گاهی اوقات تمایلش به یکی از طرفین بیشتر شود و به هویت دو جنس گرایی خود شک کند. عدم اعتماد اطرافیان و کلیشه های گفته شده باعث تشدید این وضعیت می شود.
پژوهش ها شیوع مختلفی را برای دو جنس گرایی تخمین زده اند. بسیاری از افراد ممکن است در طی زندگی خود در فعالیت های جنسی با هم جنس خود شرکت کرده باشند و در عین حال گرایششان به جنس مخالف باشد. همه ی این افراد لزوما دو جنس گرا نیستندو خود را دو جنس گرا نمی دانند. در برخی از پژوهش ها شیوع 1تا3 درصدی در زنان و مردان در سنین 18تا44 سال را برآورد می کنند.
افراد دو جنسگرا نهایتا ممکن است تصمیم بگیرند با یک نفر زندگی کنند. ولی این حالت عدم اطمینان ممکن است همیشگی باشد و تمایلات به افراد جنس دیگر هم حضور داشته باشند. ولی این بدین معنی نیست که ازدواج هایشان بدون ثبات خواهد بود یا حتما خیانت خواهند کرد. مانند تمام ازدواج های دیگر، فرد تصمیم به زندگی مشترک می گیرد و تصمیم می گیرد در یک رابطه ی متعهدانه باقی بماند یا نه.
همان طور که تمامی دگر جنس گرایان بعد از ازدواج هم ممکن است به دیگران تمایل جنسی داشته باشند ولی به خاطر مسئله ی تعهد خود را پای بند زندگی زناشویی شان بدانند، دو جنس گرایان هم می توانند همین گونه عمل کنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه اختلالات جنسی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید.
مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستیهای پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی
منبع دو جنس گرایی (biosexaul) | همه چیز در مورد دو جنس گرایی