مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

اختلال توره | علائم، علل و درمان اختلال توره

حتما تا حدودی با تیک ها آشنایی دارید. تیک ها انقباض های غیر ارادی در ماهیچه ها هستند که باعث ایجاد حرکات یا اصوات در فرد می شوند. یکی از انواع تیک ها اختلال توره است که از کودکی آغاز می شود. اختلال توره با بروز در موقعیت های مختلف می تواند کارکرد زندگی افراد را از کودکی تحت تاثیر قرار دهد و یا مشکل ساز شود. خیلی اوقات خانواده ها شناخت زیادی از این مشکل ندارند یا گاهی فکر می کنند بعضی حرکات ارادی است که این عدم آگاهی می تواند در افزایش مشکلات و تبعات موثر باشد. بنابراین برای بخورد مناسب و مقابله با این مساله بهتر است این اختلال را به خوبی بشناسید. به علاوه داشتن یک مشاور خانواده برای تشخیص به موقع ضرورت پیدا می کند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره کودک و خانواده می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

تعریف اختلال توره

سندروم توره نوعی اختلال نوروبیولوژیک است که در آن تیک های حرکتی و صوتی به صورت مکرر وجود دارد. این تیک ها می تواند شامل پلک زدن، حرکت گردن، سرفه کردن و ... باشد. اختلال توره عموما در کودکی شروع می شود. معمولا علائم توره از سنین 3 تا 10 سالگی ظاهر می شود و شایع ترین سن بروز آن در حدود اوایل سنین ابتدایی است.

 

نشانه های اختلال توره

نشانه های اختلال توره شامل موارد زیر است:

  • تیک های حرکتی متعدد؛ این تیک ها می تواند در ناحیه سر، شانه، گردن یا کل بدن باشد. بالا انداختن شانه، حرکت سر و گردن، چشمک زدن، پلک زدن متناوب، شکلک درآوردن، لمس کردن می تواند وجود داشته باشد. همچنین تیک های حرکتی پیچیده و حرکات قالبی می تواند بروز کند مثل باز و بسته کردن در، بو کردن، روشن و خاموش کردن چراغ و ...
  • تیک های صوتی متعدد؛ شامل صدا درآوردن، سرفه کردن، صاف کردن گلو، بالا کشیدن بینی، خندیدن غیر ارادی، فریاد کشیدن، گفتن برخی کلمات و عبارات غیر ارادی، یا حتی گاهی اکولالیا (تکرار کلمات شنیده شده)، کپرولالیا ( گفتن کلمات زشت و ناسزا به طور غیر ارادی) می باشد.
  • علائم و نشانه های تیک می تواند دوره ای و دارای نوسان باشد. به طوری که فرد ممکن است در دوره ای علائم شدید تیک نشان دهید و در مدتی دیگر نشانه ها کلا ناپدید شود.
  • انقباض عضلات و نشانه های تیک غیر ارادی است. با وجود اینکه کودکان سعی می کنند آن را سرکوب کنند اما خیلی مواقع به شدت بیشتری تکرار می شود.

برای تشخیص این اختلال باید ویژگی های زیر حتما وجود داشته باشد:

  • تیک پیش از 21 سالگی شروع شود.
  • علائم حداقل یکسال طول بکشد.
  • بیمار هم تیک صوتی و هم حرکتی داشته باشد که می تواند در برهه زمانی مختلف رخ دهد.
  • شدت تیک ها نوسان دارد و کم و زیاد می شود. ممکن است برخی تیک ها در دوره ای از بین برود و تیک های دیگری ظاهر شود.
  • علت پزشکی دیگری وجود تیک ها را توجیه نمی کند.

 

اختلالات همراه توره

مشکلات و اختلالاتی که همراه توره ممکن است ظاهر شوند عبارتند از:

اختلالات توجه و بیش فعالی، اختلالات وسواسی، اضطراب، افسردگی، اختلالات یادگیری، مشکلات رفتاری، اختلالات خواب، اختلالات کنترل تکانه

 

علت بروز اختلال توره

دلایل اصلی ایجاد اختلال توره به طور کامل شناخته شده نیست. اما دانشمندان نقش عوامل زیستی را در ایجاد آن دخیل دانسته اند. بر اساس مطالعات ایجاد اختلال توره تا حد زیادی تحت تاثیر وراثت است. کودکان دارای توره به احتمال بیشتری در خویشاوندان خود افراد دچار تیک یا وسواس دارند.

 

درمان اختلال توره

تیک های خفیف گاهی اوقات گذرا بوده و بدون اقدام درمانی یا با تمرین کاهش استرس خود به خود برطرف می شود. با وجود این خیلی اوقات تیک ها شدیدتر بوده یا پایدار است و نیازمند اقدامات درمانی می شود. درمان های به کار رفته برایاختلال توره معمولا شامل درمان های رفتاری و درمان های دارویی است.

درمان رفتاری

برخی از درمان های رفتاری به کار رفته عبارت است از:

وارونه سازی عادت: در این روش با استفاده از ایجاد عادات معکوس به فرد کمک می شود با تیک ها مقابله کند. با استفاده از تقویت حرکات خنثی کننده به فرد آموزش داده می شود تیک های عصبی به مرور کاهش می یابد.

ای آر پی: در این روش با قرار گیری فرد در موقعیت تیک به فرد آموزش داده می شود موقعیت ایجاد تیک را پیش بینی و آن را به تدریج کنترل کند.

درمان دارویی

یکی از قدم های اصلی درمانی برای اختلال توره درمان دارویی است. دارو های مورد استفاده عمدتا شامل موارد زیر است:

  • داروی های نورولپتیک (از قبیل ریسپریدون، ریموزاید، آریپرازول)
  •  کلونیدین
  •  کلونازپام
  •  تترابنازین

 

برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره کودک و خانواده می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی

 


منبعاختلال توره | علائم، علل و درمان اختلال توره

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.