مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

سرطان سینه | نشانه ها و راه های پیشگیری از سرطان سینه

سرطان سینه، اختلال سلول های موجود در پستان است. سرطان سینه بعد از سرطان پوست، دومین سرطان شایع در زنان می باشد. این بیماری در مردان نیز اتفاق می افتد اما شیوع اصلی آن در زنان است. امروزه به دلیل پیشرفت علم، راه های متنوع و اثر بخشی درباره درمان سرطان سینه کشف شده است که احتمال درمان را بالا می برد. اما لازم است که اطلاعاتی در زمینه راه های پیشگیری و عوامل خطر مربوط به سرطان سینه داشته باشید. یکی از مهم ترین عوامل تشدید کنندۀ این بیماری نداشتن روحیه و امید به بهبودی است. با توجه به تاثیر ذهن بر بدن، روانشناسان تلاش دارند تا با ارائه تکنیک هایی روند بهبودی را تسریع بخشند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه مدیریت استرس در طی سرطان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

نشانه ها و علائم سرطان سینه

علائم سرطان سینه به طور گسترده ای از توده ها تا تورم به تغییرات پوستی متفاوت است. بسیاری از سرطان های سینه هیچ علائم واضحی ندارند. در بعضی موارد، یک توده ممکن است خیلی کوچک باشد و شما آن را احساس نکنید یا دچار تغییرات غیرمعمولی شوید که متوجه آن ها شوید. شما با آزمایش غربالگری می توانید دغدغه خود را برطرف کنید. اما به طور کلی اولین نشانه سرطان سینه، یک توده یا غده جدید در پستان است که شما یا دکتر شما می تواند آن را احساس کند. یک توده بدون درد، سخت و دارای لبه های ناهموار بیشتر احتمال دارد که سرطان باشد اما گاهی اوقات غده های سرطانی می توانند نرم، منحنی و گرد باشند. برخی از نشانه های سرطان سینه عبارت اند از:

  • تورم تمام یا بخشی از پستان
  • سوزش پوست یا کمرنگ شدن
  • درد سینه
  • درد نوک پستان یا چرخش نوک پستان به داخل
  • قرمزی، ضخیم شدن پوستِ نوک پستان یا سینه
  • تخلیه نوک پستان از شیر مادر
  • ترشحات نامعمول از سینه

خود آزمایی سینه باید بخشی از مراقبت های ماهیانه و بهداشتی باشد و کوچک ترین تغییر باید توسط پزشک شما بررسی شود. تشخیص سریع و به موقع سرطان سینه، شانس درمان را بسیار افزایش می دهد.

 

علل سرطان سینه

سرطان سینه با تکثیر غیر طبیعی برخی سلول های پستان آغاز می شود. این سلول ها سریع تر از سلول های سالم تقسیم می شوند و تا تشکیل یک غده، به انباشته شدن ادامه می دهند. سلول ها ممکن است به سایر قسمت های بدن شما نیز گسترش پیدا کند.

سرطان پستان اغلب با سلول های مجازی شیر آغاز می شوند و ممکن است در بافت غدد لوبول یا در سایر بافت ها نیز شروع شود.

سبک زندگی و عوامل محیطی نیز ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. اما معلوم نیست چرا برخی از افرادی که هیچ فاکتور خطرناکی ندارند، دچار سرطان شده، اما افرادی که در معرض عوامل خطر هستند هرگز مبتلا نمی شوند. به طور کلی سرطان سینه ناشی از تعامل پیچیده ای از آرایش ژنتیکی و عوامل محیطی است. برای اطلاع از نحوهپیشگیری از سرطان کلیک کنید.

 

عوامل خطر ابتلا به سرطان سینه

به طور کلی علت دقیقی برای ابتلا به سرطان مشخص نیست اما عوامل خطری که کنترل آنها برای پیشگیری مهم است به شرح زیر است:

سن: خطر ابتلا با افزایش سن بیشتر می شود. در بیست سالگی خطر ابتلا 6 دهم درصد است به طوری که در سن 70 سالگی حدودا به 4 درصد می رسد.

ژنتیک: اگر یکی از بستگان نزدیک به این بیماری مبتلا شده باشند، خطر ابتلای شما نیز بیشتر است.

تاریخچه سرطان یا کیست سینه: کسانی که یک بار سرطان سینه یا  نوع دیگر سرطان را تجربه کرده اند، باید بسیار مراقب باشند. چون به احتمال بیشتری ممکن است مجدد سرطان را تجربه کنند.

قرار گرفتن در معرض شیر دهی یا افزایش استروژن: قرار گرفتن در معرض استروژن به مدت طولانی، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. این مورد می تواند به دلیل شروع دوره های اولیه یائسگی باشد. شیر دهی، به خصوص بیشتر از یک سال، احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد، احتمالا به آن علت که شیر دهی موجب کاهش استرس می شود. برای اطلاع بیشتر از تاثیر شیر مادر بر سرطان کلیک کنید.

وزن: زنان دارای اضافه وزن یا چاقی پس از یائسگی به دلیل افزایش سطح استروژن، ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینهرا افزایش دهند. علاوه بر این چاقی بر سلامت روان نیز تاثیر دارد.

مصرف الکل: نرخ بالای سوء مصرف الکل به طور منظم تا 1.5 برابر احتمال خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.

درمان هورمونی: استفاده از دارو های جایگزین هورمونی و قرص های کنترل بارداری دهانی، به علت افزایش سطح استروژن احتمال سرطان سینه را افزایش می دهد.

آسیب های شغلی: قرار گرفتن در معرض برخی مواد سرطان زا و نارسایی های غدد درون ریز در محل کار، می تواند به سرطان سینه مرتبط باشد.

 

انواع سرطان سینه

کارسینوم داکتال: نوع کارسینوم داکتال در کانال شیر شروع می شود و شایع ترین نوع سرطان سینه است.

کارسینم لوبولار: این نوع سرطان در لوبول ها (واحدهای اصلی تولید شیر) ایجاد می شود.

سرطان سینه تهاجمی: زمانی که سلول های سرطانی از داخل لوبول ها یا کانال ها خارج می شوند و به بافت های نزدیک حمله می کنند و احتمال گسترش آن به سایر قسمت های بدن را افزایش می دهد، سرطان سینه تهاجمی تشخیص داده می شود.

سرطان پستان غیر تهاجمی: در سرطان غیر تهاجمی، سرطان هنوز در محل منشا خود قرار دارد و از بین رفته است. با این حال سلول ها در نهایت می توانند به سرطان سینه تبدیل شوند و باید به طور منظم توسط پزشک بررسی شوند.

 

درمان سرطان سینه

با وجود پیشرفت های پزشکی نکته ای که در درمان سرطان بسیار اهمیت دارد، شرایط روحی و روانی بیمار است. استرس زیاد یکی از مهم ترین عوامل ایجاد سرطان سینه است. در عین حال کاهش استرس یک عامل مهم در درمان تمام بیماری هاست. اهمیت به وضعیت سلامت روان در روند درمان سرطان ها کاملا تایید شده است. پس لازم است که همزمان با درمان های مختلف سرطان سینه، زیر نظر متخصص روان شناس قرار داشته باشید.

انواع درمان سرطان سینه

برخی از درمان های سرطان سینه به شرح زیر است:

برنامه ریزی برای درمان: بهترین درمان را پیدا کنید که هم برای نوع سرطان شما هم نسبت به برنامه شما سازگارتر است. لازم است نظر پزشکان مختلف را هم در این زمینه مد نظر قرار دهید.

جراحی: روش های مختلفی برای جراحی سرطان سینه مثل لومپکتومی، ماستکتومی و برش گره لنفاوی از انواع آن است.

شیمی درمانی: روند شیمی درمانی و عوارض جانبی و طول درمان باید بررسی شده و آمادگی لازم برای شروع آن داشته باشید.

پرتو درمانی: شرایط مشابهی با شیمی درمانی دارد. باید عوارض جانبی و انتظارات بیمار از درمان با پزشک به اشتراک گذاشته شود.

درمان هورمونی: ارتباط بین هورمون ها و سرطان سینه و اینکه چگونه برخی دارو ها می توانند این پیوند را کنترل کنند حائز اهمیت است. در این مورد عوارض جانبی درمان هورمونی باید مد نظر گرفته شود.

تکنیک های پزشکی تکمیلی: طب سوزنی، مدیتیشن، یوگا و درمان های روانشناختی مانند رواندرمانی کنار درمان اصلی شما لازم و مفید است.

دارو هایی که برای درمان و کاهش خطر و درد است: لازم است یک لیست از دارو هایی که برای پیشگیری، درمان و کاهش درد لازم است آماده شود و عوارض جانبی آن کاملا تحت نظر باشد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه مدیریت استرس در طی سرطان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی



منبع:  سرطان سینه | نشانه ها و راه های پیشگیری از سرطان سینه

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.