کم حرفی بهتر است یا پر حرفی؟ به چه افرادی کم حرف گفته می شود؟ آیا کم حرفی در مردان بیشتر است؟ برخی افراد بسیار خوش صحبت هستند و در هر جمعی که باشند کانون توجه می شوند و به راحتی با دیگران ارتباط برقرار می کنند. در مقابل برخی دیگر بسیار آرام و کم حرف هستند و اصولا در جمع و میهمانی ها بیشتر شنونده اند. از لحاظ شخصیتی گروه اول را برونگرا و گروه دوم را درونگرا می نامند. به عبارتی این تفات های فردی و شخصیتی آدم هاست که آن ها را از هم متفاوت و متمایز می کند. اما آیا می توان کم حرفی را معادل درون گرایی دانست؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مهارت های ارتباطی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منظور از کم حرفی صحبت نکردن در موقعیت هایی است که انتظار می رود فرد حرف بزند، در واقع گویا در حال فرار است و از قرار گرفتن در موقعیت صحبت کردن اجتناب می کند. این مسئله می تواند ریشه در اعتماد به نفس و کم رویی فرد داشته باشد. افراد کم حرف به احتمال بسیار قوی افراد خجالتی و کم رویی هستند، همین عامل موجب کم حرفی آن ها می شود.
نکته مهم این است که کم حرفی با درونگرایی تفاوت دارد. وجه تمایز کم حرفی و درونگرایی این است که فرد درونگرا با اینکه خیلی مواقع تصمیم می گیرد صحبت نکند و شنونده باشد اما در مواقع لزوم و در جای مناسب قاطعانه صحبت می کند و اظهار نظر می کند. اما فرد کم حرف تا جای ممکن از صحبت کردن اجتناب می کند و حتی اگر نظرش را هم بپرسند از پاسخ دادن طفره می رود. افزایش اعتماد به نفس و فراگیری مهارت های ارتباطی کمک شایانی به افراد کم حرف می کند.
همانطور که گفته شد تیپ های شخصیتی مثل درونگرایی و برونگرایی ذاتی هستند، اما آیا کم حرفی هم ذاتی است؟ باید توجه داشت که یادگیری زبان و صحبت کردن از دوران کودکی شروع شده و یک روند طبیعی است و میزان پرورش و رشد زبانی به شخصیت فرد بستگی دارد. شایان ذکر است زبان با تمرین و ممارست پیشرفت می کند و بازخوردهای محیطی در تشویق کودک برای صحبت کردن نقش کلیدی ایفا می کند، اگر والدین بی حوصله باشند و زمان کافی برای صحبت کردن به کودک خود اختصاص ندهند و با بی حوصلگی به سوالات کودک پاسخ دهند در واقع او را از سر خود باز کنند، کودک احساس سرخوردگی کرده و میل به برقراری ارتباط کلامی کم کم در او از بین می رود.
در مجموع کم حرفی می تواند علت های مختلفی داشته باشد. که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:
افراد کم حرف اغلب به واسطه اضطرابی که تجربه می کنند و نیز ناتوانی در ابراز وجود رنج عظیمی را تجربه می کنند. وقتی کسی در جمع شروع به صحبت می کند و جمع را با خود همراه می کند ولی فرد کم حرف که در حاشیه قرار گرفته و نمیتواند حرفهایش را بزند در واقع درحال انجام یک جنگ درونی است. در چنین شرایطی شخص کم حرف بارها و بارها خود را سرزنش می کند و با احساسات منفی و بی ارزشی روبرو می شود. از راهکارهای مهم و موثر در زمینه مقابله با کم حرفی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بسیاری از راهکارهای گفته شده نیاز به همراهی یک فرد متخصص دارد. مشاوره روانشناسی شما را برای رسیدن به این اهداف یاری خواهد کرد.
داشتن شخصیتی آرام و متین میتواند خواسته بسیاری از افراد باشد، زیرا این را میدانند که اگر بتوانند شخصیت محکم و قوی از خود بسازند در حین این که لزومی وجود ندارد که حتما صحبت کنند، همیشه مورد احترام و توجه خواهند بود. اما بهتر است بدانید که این روش زیاد عملی و آسان نیست.
مسلما در جمعی از دوستان، اقوام یا خانواده که در یک رستوران دور هم جمع شدهاند و مشغول صحبت کردن و یادآوری خاطرات گذشته هستند، معمولا کسیی به فردی که همیشه ساکت است علاقه ای ندارد. مسلما آنها فردی را میخواهند که در جمع مشارکت کند.
اگر سعی کنید که هر حرفی که میزنید حتما هوشمندانه باشد، قطعا فشار زیادی به خودتان وارد میکنید. اگر مدام در حال سعی بر این باشید که همچین فردی به نظر برسید، شاید در نظر دیگران مدام در حال ادا درآوردن به نظر برسید.
البته قرار نیست برای جبران کم حرفی گستاخ و پر حرف باشید. بلکه قرار است هوشمندانه، کوتاه و موثر صحبت کنید. تنها باید بدانید چه زمانی صحبت کنید و چه زمانی سکوت کنید، از خنده های بیجا اجتناب کنید و لبخند بی دلیل نداشته باشید. در آخر پیشنهاد می شود ابتدا در جمع دوستان نزدیک شروع به تمرین کنید و سپس درگروه های بزرگ تر قرار بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مهارت های ارتباطی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستیهای پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی