مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

آثار، پیامد ها و راه های مقابله با عجله کردن و عجول بودن

اگر شما نیز برای انجام کارهایتان عجله دارید و احساس می کنید که زمان کافی برای انجام آنها را ندارید، بدانید که تنها نیستید. افزایش تکنولوژی، گسترده تر شدن ارتباطات، ارتقاع پیدا کردن سطح زندگی همه همه سبب می شوند تا در دنیای امروز کارهای بیشتری برای انجام دادن، چیز های بیشتری برای دیدن و شنیدن و ...  باشد. شناخت عوامل استرس زا که سبب عجله داشتن می شود و داشتن انتخابی آگاهانه به شما کمک می کند تا فعالیت های خود را محدود کنید. داشتن عجله در طول روز انتخاب خوده شماست، شما نمی توانید با عجله کردن تمام کار ها را برنامه روزانه خود جای دهید.  در این مقاله علل، آثار، عواقب و راهکارهایی برای مقابله با عجله بررسی شده است. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه عجول بودن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228و از تهران با شماره 909230526تماس بگیرید.

 

علت عجله داشتن چیست ؟

عجله داشتن در انجام کاره ای سبب می شود تا فرد مضطرب و پریشان شود. چرا که همواره فرد به دنبال انجام هر چه سریعتر کارهایش است. در نتیجه هیچ زمانی برای او برای لذت برن از زمان حال باقی نمی ماند. منشا این شتابزدگی ترس ناشی از احساس خلا نهفته در در فرد می باشد. اضطرابی که هر زمانی که در فرد ظاهر می شود، فرد احساس می کند که هویت واقعی خود را گم کرده است. و برای از بین بردن این احساس هر کاری می کنند تا با پر کردن زمان خود بتوانند هویت خود را بدست بیاورند. از دیگر عوامل تاثیر گذار در عجول بودن می توان به موارد زیر اشاره داشت :

تربیت فرزند

الگویی رفتاری پدر و مادر

مسائل مالی

اهداف زندگی

نداشتن مدیریت زمان

سبک زندگی اشتباه

 

 

عوارض و معایب عجله کردن

معمولا تعجیل در رفتار افراد، باعث بالا رفتن هیجان شده و در این صورت قدرت تفکر کاهش پیدا می کند و با کاهش قدرت تفکر، معمولا در دراز مدت، افراد احساس خوشایندی در زندگی خود ندارند. عجول بودن و شتابزدگی در انجام کارها چه در زندگی شخصی و چه در زندگی شغلی اثرات منفی و جبران ناپذیری دارد که در ادامه آنها را شرح می دهیم:

  1. عجول بودن باعث می شود که به دلیل عدم موفقیت، غمگین شویم و این حس منفی جایگزین شاد بودن شود.
  2. عجله در کارها، تمرکز را پایین می آورد. افراد عجول به دلیل عدم تمرکز نمی توانند مسائل زندگی شان را حل کنند.
  3. عجله و شتابزدگی در کارها باعث می شود که همه جوانب کار را نسنجیم و بی گدار به آب بزنیم.
  4. عجول بودن باعث می شود که تصمیمات اشتباه زیادی بگیریم و موقعیت های زیادی را از دست بدهیم.
  5. به دلیل تصمیمات اشتباهی که گرفته ایم، نه تنها به نتایج قابل قبولی دست نیافتیم بلکه سودی جز پشیمانی به دنبال نداشته است.
  6. عجله داشتن در انجام کارها، استرس و اضطراب را افزایش می دهد.
  7. عجله داشتن در انجام کارها 
  8. به دلیل عدم موفقیت و به نتیجه نرسیدن در خیلی از امور، خیلی زود تبدیل به یک آدم عصبی، خشن و بداخلاق خواهیم شد. عصبانی شدن و به اصطلاح از کوره در رفتن نه تنها باعث آسیب جسمی و روانی به خودمان می شود بلکه به دیگران و روابطمان نیز آسیب می رساند.
  9. وقتی که عجول بودن به یکی از عادت های روزانه ما تبدیل شود. در همه کارها دخالت می کنیم. همه را مقصر می دانیم. خیلی زود درباره دیگران قضاوت می کنیم.
  10. چون هیچ وقت نتایج عالی کسب نکردیم پس دیگر دست و دل مان به هیچ کاری نمی رود و مدام بهانه های الکی و بیخود می آوریم.
  11. همه موارد ذکر شده بدون شک باعث می شوند که آرامش خود را از دست بدهید.

 

راه های مقابله با عجله کردن

عجله کردن انتخاب شماست و شما نمی توانید با عجله کردن تمام کارهایتان را در طول روز انجام دهید. در زیر راهکارهایی برای مقابله با عجله کردن آماده است :

  1. مهارت مدیریت زمان  و برنامه ریزی را یاد بگیرید. داشتن برنامه ریزی روزانه به معنی داشتن یک نظام سفت و سخت برای انجام کارها نیست. بلکه از هم ریختگی روز شما جلوگیری می کند. 
  2. مهارت مدیریت و درمان استرس را بیاموزید. استرس جز لاینفک زندگی است. ولی می توان آن را مدیریت و کنترل کرد. راه های بسیار زیادی برای کاهش استرس وجود دارد. از جمله خود آرام سازی و ریلکسیشن.
  3. از برنامه ریزی برای قرار ملاقات های پشت سر هم خود داری کنید. همیشه یک مدت زمان کوتاه برای انتقال یک تعهد به تعهد دیگر برای خود در نظر بگیرید.
  4. در برنامه ریزی روزانه خود زمان اضافی برای انجام دادن کارها در نظر بگیرید.
  5. به موقع بخوابیم و زود از خواب بیدار شوید. 
  6. به موقع از خانه خارج شوید. 
  7. مهارت نه گفتن را بیاموزید. نه گفتن به کارهای غیر ضروری، به شما فرصت کافی را برای انجام کارهایی که دارید می دهد
  8. آرامش داشته باشید. شرط لازم برای عجله نکردن در انجام کار ها حتی در شرایط بحرانی حفظ آرامش است. با داشتن آرامش می توانید در هر شرایطی بهترین تصمیم را داشته باشید. 
  9. ورزش کنید. ورزش بازدهی فکری و بدنی شما را افزایش می دهید. ورزش هایی مانند یوگا، مدیتیشن و ... به شما در کاهش اضطراب و استرس کمک می کند.
  10. اول کار های مهم را انجام دهید. به جای اینکه کله روز خود را با نگرانی سپری کنید. بهتر است ابتدا به انجام کارهای مهم خوب بپردازید و بعد از آن روز بدون عجله ای داشته باشید.
  11. به تلفن همراه خود جواب ندهید. تلفن همراه به منظور انجام کارها و رفاه شما مور استفاده قرار می گیرد؛ نه برای خدمت رسانی به کارهای دیگران. اجازه ندهید ه تلفن به یک دردسر و عاملی برای ایجاد وقفه در کارهایتان در طول روز تبدیل گردد. 
  12. نگرش خود را انتخاب کنید. نحوه نگرش شما می تواند روز شما را تعیین کند. همواره نگرشی مثبت به زندگی داشته باشید. اجازه ندهید شکست های کوچک سبب تغییر نگرش شما گردد و کل روزتان را از روال عادی خارج کند.

 

نکته ای که باید در خاطرات داشته باشید این است که زندگی نباید با عجله سپری شوید. فعالیت های خود را آگاهانه انتخاب کنید و به یاد داشته باشید که لازم نیست همه آن کار ها را انجام دهید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه عجول بودن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی



منبع: آثار، پیامد ها و راه های مقابله با عجله کردن و عجول بودن

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.