مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

چگونه کودک درون را فعال کنیم؟

کودک درون مفهومی مبهم برای بسیاری از بزرگسالان است. خیلی از ما در دوران کودکی، ذهنمان پر از رویاها و آرزوهای دور و دراز و حتی دست نیافتنی بود. اکثر این امیال و رویا های ما تحت تاثیر هنجارها و باید و نبایدهای دنیای بزرگسالی، سرکوب می شود. توقع ما از خودمان و از زندگیمان پایین می آید و اسیر دنیای روزمرگی می شویم. در این مطلب، فلسفهکودک درون، مزایای احیا کردن آن و نحوه برقرار کردن ارتباط با آن را شرح داده ایم. روانشناسان با تکیه بر این بخش وجودی شما، تغییرات شناختی و رفتاری را ایجاد می کنند. شما می توانید با روان درمانی به ابعاد ناشناخته وجود خود پی ببرید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه بهبود زندگی با کودک درون می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

مفهوم کودک درون به چه معناست؟

مفهوم کودک درون یک مفهوم عمیقی است که در همه افراد وجود دارد. این کودک درون، بر حال و امروز شما تاثیر می گذارد و حتی گذشته شما را نیز گاهی زنده می کند. کودک درون منبع خلاقیت و سر زندگی است. مشکلات عاطفی که ریشه در سرخودگی ها و حوادث کودکی دارند به وسیله ایجاد رابطه با کودک درون برطرف می شوند.

زندگی در دنیای بزرگسالی می تواند حرارت و تب و تاب کودک درون را خاموش شود، اما شما می توانید با در آغوش گرفتن و ارتباط مجدد با منبع کودکی خود، با این فشارها مبارزه کنید.

 

چرا باید کودک درون خود را پیدا کنیم؟

همانطور که گفته شد، بن بست هایی که در زندگی روزمره بزرگسالی به آن می رسیم، در دوران کودکی نداشتیم. افسردگی، اضطراب و مشکلات جسمانی ناشی از عدم تحرک، بلایای زندگی ماشینی است. بنابراین نجات کودک درون از عمق ناخودآگاه و رها کردن او در زندگی، می تواند باعث زنده شدن آرزو های مرده کودکی، کاهش فشار ها و استرس ها و همچنین بهتر شدن ارتباطات اجتماعی می شود.

 

چگونه با کودک درون خود ارتباط برقرار کنیم؟

گفتن این نکته لازم است که منظور ما از کودک درون، رفتار و خلق و خوی بچه گانه نیست. بلکه ماهیت آرام و رویا پرداز یک کودک، به عنوان یک وجود سالم، می تواند در بهبود مشکلات خلقی و حال بهتر ما موثر باشد. در ادامه راه های ارتباط به کودک درون و در آغوش گرفتن آن را مفصل توضیح می دهیم.

 

گام اول: با کودک درون خود ملاقات کنید.

با کودکی خود دوباره ارتباط بگیرید:

یک راه برقراری ارتباط با کودک درون این است که شما در زمان سفر کنید و به دوران کودکی باز گردید. با تهیه یک فهرست از چیزهایی که در دوران کودکی از آن لذت می بردید، می توانید شاد شوید. جستجو در این خاطرات و لحظات دوست داشتنی و حتی خراب کاری ها و کارهای عجیبتان، یک ایده خوب است. ورزش ها، بازی ها، وسایل و تفریحات دوران کودکی خود را مرور کنید.

کودک درون مخصوص خود را داشته باشید.

هرچند که هر کس دوران کودکی متفاوتی داشته است، الگوهای عمومی زیادی برای بسیاری از مردم وجود دارد. اگر رابطه با کودک درونتان به مرور زمان کم شده است، آخرین مرحله کودکی که خود را در آن جا گذاشته اید پیدا کنید و برای آوردن آن به زندگی نقشه بکشید. کودکی خاص خود را بیابید. سه نوع عمده کودکی وجود دارد.

  1. کودک رها شده، کودکی که از طرف والدین رها شده و احساس تنهایی و ناامنی می کند.
  2. کودک بازیگوش کودکی است که معمولا احساس گناه و اضطراب نداشته و این جنبه از زندگی که برای بزرگسالی لازم است تجربه نشده است.
  3. کودک وحشت زده نیز کودکی است که در کودکی مورد انتقادات زیادی واقع شده است و تایید کافی دریافت نکرده.

 نامه ای به کودک درون خود بنویسید:

اگر احساس می کنید کودک درون خود را نادیده گرفته اید، از او معذرت خواهی کنید و بگویید که می خواهید رابطه خود را با او ترمیم کنید. حتی یک نامه ساده درباره تمایل شما برای تقویت دوستی با کودک درونتان باشد نیز کافی است. نوع و شکل کودک خود را بیابید. مثلا اگر از نوع کودک رها شده است، به او بگویید هر کاری انجام دهد طرد نمی شود و نگران و مضطرب نباشد.

رشد دادن یک فضای باز:

کودک درون شما یک فرد آسیب پذیر است. قبل از اینکه خودش را نشان دهد نیاز به یک فضای امن دارد. بسیاری از افراد کودک درون خود را پنهان می کنند، چون فکر می کنند آن ها را ضعیف می کند. اجازه دهید وارد شود، سکوت کنید و بگذارید او حرف بزند. شاید احمقانه به نظر برسد اما دسترسی به بخش دیگری از ناخودآگاه، هدف شما از این کار خواهد بود.

به احساسات خود گوش دهید:

یکی از راه های مهم در ارتباط با کودک درون، توجه دقیق به احساساتی است که در زندگی روزمره به وجود می آید. ترس و ناامنی، احساس شادی یا تعجب و هرچیز که در کودکی تجربه کردید می تواند در بزرگسالی شما تاثیر گذار باشد.

مراقب منتقد درونی خود باشید:

یکی از بزرگترین موانع ارتباط با کودک درون، کسی است که درون شما مدام در حال انتقاد است. "شما پیر هستید، برای شما زشت است، شما انسان معروفی هستید". به او توجه نکنید و اجازه دهید کودک درون پذیرفته شود.

 

گام دوم: کودک درون خود را پرورش دهید

کودک درون را جدی بگیرید. ممکن است بخواهید او را پس بزنید، اما این درست نیست. عمیق ترین احساسات شما به وسیله کودک درون ایجاد می شود. به او گوش دهید و از احساسات او دوری نکنید.

احساسات کودک درون را بپذیرید:

اگر او خشمگین یا ناامید است، روی شما تاثیر منفی می گذارد. بدون ترس احساسات منفی او را بپذیرید و انرژی مقابله و برطرف کردن او را پیدا کنید. اجازه ندهید شما را ضعیف کند، با او صحبت کنید.

والدین او باشید:

والدین بهتر از هر کس دیگری می داند فرزندش چه نیاز هایی دارد. پدر و مادر کودک درون خود باشید. هر چیزی که در کودکی می خواستید و نداشتید، برای او فراهم کنید. در وهله اول این شما هستید که از این کارها نفع می برید.

از کودک درونتان محافظت کنید:

در دوران کودک ترس های خاصی در وجود شما بوده است. ترس از ارتفاع، ترس از تاریکی و ... به ترس های او احترام بگذارید و به او کمک کنید تا با ترس هایش کنار بیاید و آن ها را درمان کند.

محل زندگی خود را تغییر دهید:

خانه یا اتاق خود را به طوری که در کودکی می خواستید و نداشتید تغییر دهید. خلاقیت را به زندگی تزریق کنید و عکس های قدیمی را در مقابل چشمتان قرار دهید.

 

گام سوم: احساس خوشی و شادی را گسترش دهید

قایم باشک بازی کنید:

اگر کودکی نبود که با او بازی کنید، با دوستان بزرگسالتان می توانید بازی کودکی مثل قایم باشک را انجام دهید. یک روانشناسی کامل پشت این ماجرا وجود دارد و باعث کشف و عشق می شود.

فعالیت بدنی داشته باشید:

بازی هایی که به پرش، دویدن و تحرک نیاز دارد را انجام دهید. این کار، استرس شما را از بین می برد و به شما یادآوری می کند که در کودکی چقدر تندرست و شاداب بودید.

چیزی خلق کنید:

با مداد رنگی، با انگشتان و با هر چیزی نقاشی کنید. خلاقیت دوران کودکی شما را زنده می کند و احساسات شما را تقویت خواهد کرد. اثر رنگ ها نیز در زندگی شما مشهود خواهد بود.

 

سخن آخر

برای مقابله با بسیاری از اختلالات خلقی زنده کردن کودک درون راهی موثر برای درمان به نظر می آید. شما می توانید با استفاده از راه های ارائه شده، آن را فعال کنید. همچنین می توانید با دوستان و آشنایانی در ارتباط باشید که به زنده نگه داشتن کودک درونتان کمک کنند. اما نمی توانید با این کارها کودک درون خود را بشناسید، بنابراین در زمان مواجهه با مسائل زندگی کودک درونتان کاملا خاموش می شود. روانشناسان با ایجاد فضایی جهت رسیدن به خودشناسی به شما کمک می کنند تا ارتباط موثری با اصل وجودی خود برقرار کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه بهبود زندگی با کودک درون می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی



منبع :  چگونه کودک درون را فعال کنیم؟

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.