مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

فواید و پیامد های رک بودن | چگونه فرد رک گویی باشیم

رک گویی در میان عموم به عنوان صفتی پسندیده شناخته می شود؛ به طور کلی بسیاری از افراد به داشتن چنین صفتی افتخار می کنند. اما گاهی به اشتباه افراد رفتارهای بی ادبانه خود را دال بر رک بودن می دانند. رک گویی با بی ادبی متفاوت است. نداشتن صراحت در کلام می تواند باعث سوء تفاهم ها و عدم شکل گیری روابط صمیمی شود. در هر نوع رابطه ای رک گویی به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید به طور موثرتری عمل کنید. اما برای آن که از فوائد رک گویی بهره مند شوید باید تفاوت رک گویی با بی ادبی را بدانید. برای آن که رک گویی را جزء صفات خود قرار دهید، با ما در ادامه این مطلب همراه شوید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه مسائل فردی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

رک گویی را بشناسیم

رک گویی و یا رک بودن به معنی داشتن صراحت بیان می باشد. رک گو فردی است که در مورد عقاید و احساسات خود به شکل واضح و روشن صحبت می کند و به اصطلاح تعارف نمی کند. چنین فردی نظراتش را در مورد مسائل مختلف واضح بیان کرده و به اهداف و نیازهای خود دست پیدا می کند بدون اینکه تنش و ناراحتی در دیگران به وجود آورده و یا اینکه به آن ها بی ادبی کند.

رک گویی در واقع داشتن جسارت و جرات گفتن حقیقت است. فرد رک گو می تواند در مورد مسائل مرتبط با خودش به راحتی نظر بدهد. مثلا به صراحت بگوید که این غذا را دوست ندارد یا نظرش را در مورد سیاست به راحتی بیان می کند.

 

مرز رک گویی و بی ادبی

عدم شناخت مرز میان رک گویی و بی ادبی در بسیاری از اوقات مشکل ساز خواهد شد. بی پرده صحبت کردن در مورد مسائل مختلف به طوری که سبب رنجش و ناراحتی دیگران گردد؛ دیگر رک گویی نیست. برای درک بهتر مرز میان رک گوییو بی ادبی به موراد زیر توجه کنید:

-فرد رک گو ادب را رعایت می کند و در مورد مسائلی که مرتبط با دیگران است؛ اظهار نظر نمی کند.

- بی پرده صحبت کردن در مورد مسائل دیگران نشانه رک گویی نیست.

- فرد رک گو در مواقعی که از او اظهار نظر می شود نظرش را بیان می کند.

- اضهار نظر کردن به شکل نامناسب و با لغات وقیحانه نشانه رک گویی نیست.

- افراد رک گو به پیامدها و تاثیرات حرفشان بر روی دیگران دقت می کنند.

به عنوان مثال بیان مسئله چاقی یک فرد به شکلی که برای او آزار دهنده باشد؛ نشانه رک گویی فرد نمی باشد.

 

فواید رک گویی

رک گویی می تواند فواید زیادی برای شما داشته باشد. از جمله فواید رک گویی موارد زیر را می توان نام برد:

  • فرد رک گو مواضع روشنی در مقابل دیگران دارد. روشن کردن مواضع باعث می شود دیگران به سلیقه، نظر و حریم شما احترام بگذارند و در پی در هم شکستن حریم های خصوصی شما چه به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه نباشند.
  • از تحمیل شدن بسیاری از مسائل بر شما جلوگیری می شود. مثلا اگر دوست ندارید بیرون بروید و دوستی به شما پیشنهاد بیرون رفتن بدهد، شما با گفتن نه می توانید از اینکه بی میل بیرون بروید، پیشگیری کنید. مقاله چگونه نه بگوییم را مطالعه نمایید.
  • فرد رک گو تصویر روشنی از خودش برای دیگران می سازد. دیگران به راحتی می دانند با شما چگونه رفتار کنند و اینکه چه چیزهایی را واقعا دوست دارید.
  • رک گویی باعث باز نگه داشتن مسیر مکالمه و گفتگو می شود و این پیام را به دیگران مخابره می کند که من چه توقعاتی دارم و همانقدر که در بیان آن ها راحت هستم، شما هم می توانید در بیان خواسته هایتان راحت باشید.
  • رک گویی باعث می شود اعتماد بین فردی در روابط بالا برود. در واقع دیگران می دانند که شما صادق هستید و قرار است چگونه برخورد بکنید. همین امر میزان پیش بینی نسبت به رفتار شما را افزایش می دهد.

 

پیامدهای عدم رک گویی

فردی که توانایی رک بودن نداشته باشد ممکن است از مسائل زیر رنج ببرد:

  • احساس برآورده نشدن نیازها:  بیان خواسته ها، نیازها و رسیدن به آنها از جمله حقوق اولیه هر انسانی می باشد. معمولا افرادی که رک نیستند، اعتماد به نفس پایینی دارند یا خود را به قدر کافی ارزشمند نمی دانند که نیازهایشان را بیان کرده تا دیگران به آن ها احترام بگذارند. در نتیجه احساس ناکامی می کند. در طولانی مدت علائم افسردگی در او ظاهر می کند.
  • عدم رضایت از خود: فردی که رک نیست، نمی تواند نظر صریحش را بیان کند و در بسیاری از مسائل مطابق میل دیگران رفتار می کند. چنین فردی از آن چه که هست فاصله می گیرد.
  • متوقع شدن از دیگران: فردی که دائما مطابق میل دیگران رفتار کند، انتظارش برای اینکه دیگران هم مطابق میل او رفتار کنند، افزایش می یابد. ولی اگر نتواند خواسته اش را صراحتا بیان کند، دیگران از انتظاراتش بی خبر خواهند بود و در نتیجه او به خواسته هایش نمی رسد.
  • انفجار خشم: فرد وقتی با ناکامی ها روبرو شود، ممکن است دچار انفجار های خشم شود.
  • نارضایتی: عدم برآورده شدن خواسته ها منجر به بالا رفتن سطح نارضایتی از زندگی، ازدواج، روابط دوستانه و خانوادگی می شود.

 

چگونه فردی رک گو باشیم؟

از جمله راهکار های موثر برای یادگیری مهارت های رک بودن می توان به موارد زیر اشاره داشت :

رک گویی در افراد با اعتماد به نفس آنان مرتبط می باشد. بنابراین با افزایش اعتماد به نفس می توان به این صفت دست یافت.

برای رک بودن از تمرین های رفتاری کوچک مثل اظهار نظر در جمع های دوستانه و خانوادگی شروع کنید و به تدریج دامنه آن را گسترش دهید.

آموزش مهارت جرات مندی و یادگیری رابطه بُرد-بُرد از راهکارهای عملی هستند که به فرد در دست یابی به این صفت کمک می کنند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه مسائل فردی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی



منبع :  فواید و پیامد های رک بودن | چگونه فرد رک گویی باشیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.