آیا بایدها و نبایدهای رفتار با فرد معتاد را می دانید؟ بسیاری از خانواده ها در هنگام مواجهه با اعتیاد یکی از اعضای خود، نمی دانند چگونه رفتار کنند. اعتیاد پدر، مادر، فرزند، خواهر و برادر هر کدام می تواند برای شما و دیگر اعضای خانواده تان پیامدهایی را در پی داشته باشد. اما پیش از همه شما نگران آینده و آسیب هایی که عزیزتان به خود وارد می کند هستید. پس برای جلوگیری از چنین آسیب هایی سریعا به مراکز ترک اعتیاد و کمپ ها مراجعه می کنید. اما شاهد هستیم در بیشتر مواقع استفاده از چنین راهکارهای عجولانه موضوع را بغرنج تر کرده و شدت اعتیاد فرد بیشتر شده است. بعد از مدتی متوجه می شوید که با وجود هزینه های گراف همچنان عزیزتان دچار اعتیاد است. بنابراین بهتر نیست از همان ابتدا یک روش درست برای رسیدن به سلامتی را امتحان کنیم؟
برای دریافت مشاوره در زمینه نحوه رفتار با معتاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
قبل از هر اقدامی باید بدانید که مسئله اعتیاد، جدای از عوارض و شرایط جسمانی، یک مسئله روانی است و به عنوان یک اختلالات روانی شناخته می شود. بنابراین آگاهی از وضعیت روحی و روانی معتاد برای برخورد مناسب لازم است. برای درمان اعتیاد دیگر نباید از روش های سنتی و قدیمی ناکارآمد استفاده کرد. با تغییر شکل روابط خانوادگی، مواد مخدر صنعتی، داروهای ترک اعتیاد و دیگر تغییرات، لازم است که از روش ها و اصول درست و جدید این مسئله آگاه شوید.
اول از همه باید بدانید که عزیز شما، توانایی کنترل مصرف را ندارد و حتی خودش هم نمی خواهد مصرف کند. با آگاهی از این مسئله سعی کنید موارد زیر را رعایت کنید:
ابتدا باید بدانید که علت شروع و درگیری فرد با مواد مخدر چیست و در صدد رفع آن ها باشید. برای اینکار حتما به یک متخصص روانشناس برای تحلیل وضعیت و شرایط زندگی خود نیاز دارید تا بتواند بهترین آموزش و راهنمایی ها را به شما ارائه دهد. برخی از نکاتی که باید در مقابل فرد معتاد انجام دهید:
سعی کنید مکان ها، شرایط روحی و زمان هایی که فرد مصرف می کند را بررسی کنید. همچنین چیزهایی که او را ترغیب و تحریک می کند شناسایی کرده و به طور غیر مستقیم سعی کنید او را از محرک های وسوسه کننده دور کنید.
حمایت همه جانبه شما از فرد معتاد بسیار مهم است. البته منظور از حمایت همه جانبه، دادن امکانات، خرید مواد یا پول نیست، بلکه حمایت عاطفی و جسمی از اوست. فرد معتاد باید بداند که برای دیگران مهم است و کسانی هستند که او را دوست دارند.
مواد مصرفی فرد معتاد خود را بررسی کنید و از نشانه های خماری و نشئگی اطلاع داشته باشید. دقیقا مانند زمانی که با گریه نوزاد، می توانید علت گریه او را تشخیص دهید و نیازش را برآورده کنید، در صورت دیدن هر رفتار یا حالت عجیبی در عزیز معتادتان، می توانید به مشکل او پی ببرید و واکنش مناسب نشان دهید. پرخاشگری، بی خوابی، تغذیه نامناسب، بی توجهی و ... برخی از عوارض رفتاری معتاد است که در صورت واکنش مناسب شما، مانع از بدتر شدن شرایط شده اید.
با او مثل کسی که باعث تمام بیماری ها و مشکلات است برخورد نکنید. تهدید و زندانی کردن درست نیست. با او مثل یک بیماری که جراحی قلب کرده یا دست و پایش شکسته رفتار کنید. اعتیاد یک بیماری است که باید به روش درست و زیر نظر متخصص درمان شود.
در تمام مراحل، از کسانی که در این مورد تخصص دارند کمک بخواهید. ترک اعتیاد یک برنامه بلند مدت و آگاهانه نیاز دارد و هر اشتباه و ضعفی در مسیر ترک و درمان وجود داشته باشد، احتمال بازگشت دوباره را بیشتر می کند. باید صبور بوده و منتظر یک معجزه یا راهی که جادو کند نباشید. همچنین می توانید خودتان یا عزیزتان، در جلسات گروهی که بین معتادان ترک کرده یا خانواده های دیگر معتادان شرکت کنید و از تجربیات هم استفاده کنید. به کانال مشاوران ترک اعتیاد بپیوندید.
برخی از مواد مخدر، باعث از دست رفتن هوشیاری و آگاهی می شود. بنابراین بسیار مهم است که در صورتی که حس کردید شرایط مناسب نیست، از هر راهی برای محافظت از خود یا کودکان استفاده کنید. نترسید و از این کار شرمنده نباشید. فرد معتاد پس از بازگشت هوشیاری از اشتباه خود مطلع خواهد شد و شما برای حفظ سلامت خود و دیگران کوشیده اید.
رفتار اشتباه شما، حتی اگر باعث ترک شود، ممکن است بازگشت به مواد را در پی داشته باشد. بخصوص اینکه اگر ترک اتفاق افتاد، باید از نظر حمایتی و روانی همچنان حساس باشید تا بازگشت اتفاق نیفتد. 50 درصد راه ترک خود فرد و 50 درصد اطرافیان است. پس نباید فقط فرد معتاد را بخاطر اعتیادش سرزنش کرد، بلکه شرایط زندگی و رفتار اطرافیان نیز عوامل مهمی در شروع مصرف ، ادامه مصرف و بازگشت دوباره پس از ترک مواد دارد. تمامی این موارد نشان دهنده اهمیتنقش خانواده در ترک اعتیاد است.
برای دریافت مشاوره در زمینه نحوه رفتار با فرد معتاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستیهای پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی
منبع : بایدها و نبایدهای رفتار با فرد معتاد قبل از هر اقدامی