مراحل شکست عشقی برای فرد احساسات متفاوتی را ایجاد می کند. در طول این مراحل فرد ممکن است دچار افسردگی یا مشکلاتی در زندگی فردی اش شود. اما چه میزان از این تغییرات برای فرد قابل توجیه است و گذر زمان آن را حل می کند؟ شکست عشقی برای افراد با خصوصیات فردی مختلف پیامدهای یکسانی ایجاد نمی کند، اما آنچه که در اغلب افراد یکسان است مراحل طی کردن یک شکست عشقی است. با آگاهی از هیجانات در این مراحل افراد بهتر می توانند با شرایط پیش رو کنار بیایند.
برای دریافت مشاوره در زمینه روابط بین فردی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
شکست عشقی یکی از وقایع تلخی است که هر انسانی ممکن است در زندگی آن را تجربه کند. قطع رابطه عاطفی به هر علتی که باشد، چه از طرف خود فرد چه از طرف فرد مقابل، تجربه شکست عشقی نامیده می شود. پس از هر شکست عشقی فرد احساسات مختلفی را تجربه می کند. و سازگاری با این احساسات می تواند فرایند دردناک و طولانی مدتی باشد. چرا که در طی دوران دوستی، طرفین رابطه عاطفی و احساسات عمیقی را تجربه می کنند که بازگشتن به قبل را غیر ممکن جلوه می دهد.
گذر از شکست عشقی چهار مرحله دارد، این مراحل ممکن است به ترتیب رخ ندهد و یا فرد در برهه ای به یکی از مراحل بازگشت کند. در اینجا چهار مرحله ای را که افراد معمولا به همین ترتیب طی می کنند را شرح داده ایم:
انکار اولین واکنش فرد به از دست دادن فرد مورد علاقه اش می باشد. ممکن است شما دوست نداشته باشید که باور کنید او را از دست داده اید. ممکن است از خود ناراحتی یا هیچ عکس العمل دیگری نشان ندهید، گویی که هیچ اتفاقی نیفتاده است. این مرحله در افراد مختلف متفاوت است. برای برخی چند ساعت و برای برخی چندین روز ممکن است به طول بیانجامد. ماندن فرد در این مرحله می تواند نشانه بدی باشد. اگر کسی کنارتان هست که مدتی طولانی در این مرحله مانده، می توانید از کمک تخصصی روانشناس وروان درمانی استفاده کنید.
معمولا فرد پس از انکار، واقعیت را می بیند. متوجه می شود که فرد مقابل را دیگر در دسترس خود ندارد و همه چیز تمام شده است. این واقعیت معمولا خشم و عصبانیت شما را برمی انگیزد. عصبانی باشید که عمر خود را در یک رابطه ای طی کرده اید که هیچ سرانجامی نداشته یا از اطرافیانتان عصبانی باشید و آن ها را مقصر تمام شدن رابطه بدانید. ممکن است خشم خیلی زیادی را نسبت به معشوقتان حس کنید. به هرحال در این دوره شما از تمام چیزی که اتفاق افتاده عصبانی می شوید.
غم و افسردگی سومین واکنش طبیعی شما به مسأله جدایی خواهد بود. ممکن است این مرحله طولانی ترین مرحله باشد و چندین ماه طول بکشد. بعد از اینکه خشمتان فرو نشست، متوجه می شوید چقد برای از دست دادن معشوقتان ناراحت و غمگین هستید و این واقعیت که دیگر او را ندارید برایتان احساس افسردگی به ارمغان می آورد. ممکن است در این مرحله برای رنج هایی که کشیده اید احساس غم بکنید.
پذیرش آخرین مرحله است. پذیرش به این معنی است که شما با واقعیتِ نبودنِ معشوقتان کنار آمده اید و پذیرفته اید که نمی توانید در کنار او باشید. احساسات شدید غم و خشم فروکش می کند. این پذیرش به معنی آن نیست که دیگر به یاد او نمی افتید یا به خاطر از دست دادنش متاسف نیستید. بلکه هیجانات شدیدتان تنظیم شده و می توانید واقعه و علتش را به شکل منطقی تحلیل کنید.
برای اینکه بتوانید مراحل فوق را طی کنید نیاز به این دارید که احساسات خود را سرکوب نکنید. اگر احساس خشم یا غم می کنید، بدانید که طبیعی است. از اینکه خشمگین باشید، مضطرب نشوید. سعی کنید تجربه خشمتان را ببینید. خشمگین بودن از معشوقی که شما را رها کرده، یا معشوقی که به خاطر داشتن ویژگی هایی از قبیل خساست، بد دهنی یا غیره ادامه رابطه را ناممکن ساخته بود، بسیار طبیعی است. طی کردن همه مراحل فوق برای رسیدن به آرامش، سازگاری و پذیرش از دست دادن معشوق، ممکن است زمان زیادی ببرد. برای برخی افراد چند ماه برای برخی یک سال. اما زمان معمولی که برای اکثر افراد طول می کشد بین 6 ماه تا یک سال است. عوامل زیادی روی زمان تاثیر می گذارد. مدت زمانی که زوج با هم طی کرده اند، عمق رابطه شان، شکلی که رابطه را تمام کرده اند، میزان صمیمیت آن ها همگی عواملی هستند که طی کردن مراحل فوق را تسهیل یا دشوار می سازند. درمان شکست عشقی گاهی به راحتی میسر نمی شود، درمان های گروهی گاه موثرتر از روش های دیگر می باشد.
ممکن است شما فکر کنید که هرگز نمی توانید از این تجربه تلخ رد شوید. ولی باید بگوییم انسان های زیادی در زمان شکست عشقیهمین طور فکر می کرده اند، اما موفق به گذر از این درد و رنج شده اند. مراحل بعد از شکست عشقی هم می گذرند و بالاخره فرد به زندگی عادی اش بر می گردد. ممکن است توقع داشته باشید در آینده هرگز به او فکر نکنید یا دقیقا همان آدم قبل از رابطه بشوید، اما این توقعی نابجاست. چرا که شما تجاربی کسب کرده اید که تا قبل از این لحظه نداشته اید. ولی می توانید از این تجارب در موقعیت های دیگر زندگی استفاده کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه روابط بین فردی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابتاز کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستیهای پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی