زندگی با شخصیت وابسته مانند زندگی با دیگر اختلالات شخصیت می تواند برای شما دشواری هایی را به همراه داشته باشد. چسبندگی و عدم توانایی در تصمیم گیری شخصیت وابسته ممکن است شما را خسته و از رابطه دل زده کرده باشد. وابستگی و روابط عمیق بین انسان ها امری طبیعی است اما اینکه این وابستگی به حدی شدید شود که قابل کنترل نباشد، افکار جدایی و فرار را در ذهنتان ایجاد می کند. البته برخی افراد از ویژگی های شخصیت های وابسته سوء استفاده کرده و به فکر برآورده کردن خواسته های خود هستند. بنابراین برای جلوگیری از این سوء استفاده ها و صدمات احتمالی به شخصیت وابسته باید برای کمک به او اقداماتی بکنید. زندگی با شخصیت وابسته پیچیدگی های خود را دارد، اما با آگاهی از چگونگی برخورد و رفتار با آن ها می توانید برای سلامت شخصیت وابسته گامی بردارید.
برای دریافت مشاوره در زمینه نحوه رفتار با شخصیت وابسته می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265تماس بگیرید.
شخصیت وابسته نیاز شدیدی به این دارد که دیگران به او رسیدگی کنند، این نیاز باعث می شود رفتار مطیعانه و چسبنده در پیش بگیرند و از جدا شدن بترسند. ویژگی های شخصیت وابسته معمولا قبل از اوایل بزرگسالی شروع می شود. برخی از ویژگی های شخصیت وابسته شامل موارد زیر است:
1- نیاز مبرم به توصیه و دلگرمی دادن دیگران در تصمیمات روزمره.
2- به دیگران نیاز دارد تا مسئولیت های زندگیشان را بپذیرند.
3- به خاطر ترس از دست دادن حمایت یا طرد شدن، مخالفت خود را با دیگران اعلام نمی کند.
4- برای به دست آوردن حمایت دیگران هرکاری می کنند.
زندگی با شخصیت وابسته، می تواند یک چالش بسیار بزرگ باشد. زیرا فهمیدن اینکه او دقیقا چه می خواهد یا به چه فکر می کند سخت است. ترس از رها شدن یا ترک شدن و نیاز به مراقبت شدن، می تواند باعث شود که او از ابراز صادقانه احساسات و عقاید خود جلوگیری کند. شما به راحتی می توانید از یک شخصیت وابسته سوءاستفاده کنید؛ زیرا آن ها در هر حال به سمت شما می آیند.
اگر قصد ازدواج با شخصیت وابسته را دارید یا در حال حاضر با او زندگی می کنید، بهتر است هر چه زودتر برای استقلال و قوی تر شدن همسرتان اقداماتی بکنید؛ چرا که سلامت هر دو شما در خطر است. برای رسیدن به این منظور با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
متاسفانه وابسته ها به دلیل سبک شخصیتیشان، ممکن است دائما از طرف دیگران مورد آزار قرار بگیرند. این آزارها اغلب به دو صورت ترک شدن و سوء استفاده اتفاق می افتد، که در ادامه هر کدام را به اختصار شرح داده ایم.
چسبندگی شخصیت وابسته بیش از حد است، برآورده کردن نیاز به ترحم، همیشه حضور داشتن و دوست داشته شدن برای خیلی ها آزاردهنده و دشوار است. دیگران با ترک کردن شخصیت وابسته، ضربه دیگری به آنها می زنند. ضربه ای به مانند آن که در کودکی خورده اند. ترک شدن در مواقع حیاتی توسط والدین و مراقبت کنندگان اصلی که باعث نهادینه شدن این ترس در آنها شده است. البته همیشه چنین ضربه ای در کودکی شخصیت وابسته وجود نداشته است. برای غلبه بر تنهایی کلیک کنید.
برخی ها نیز از نیاز دائمی شخصیت وابسته و بودنشان در هر حالتی، سوءاستفاده می کنند. شریک جنسی و یا اطرافیان شخصیت وابسته به راحتی از او سوءاستفاده جنسی و روحی می کنند و می دانند که شخصیت وابسته آن ها را ترک نمی کند. هر چند این وضعیت برای شخصیت وابسته ناراحت کننده است اما او به خاطر ترس از تنهایی و طرد شدن هر سختی و ذلتی را تحمل می کند.
اولین کاری که باید برای شخصیت وابسته بکنید این است که برای آنها یک متخصص روانشناس پیدا کنید. هرگز بدون مراجعه به روانشناس، آنها را به سمت مصرف دارو نبرید. آنها بسیار راحت وابسته می شوند و ترک کردن هرچیز برایشان سخت است. درادامه نیز 4 واکنش اصلی برای رفتار با این افراد وجود دارد.
یکی از اولین چیزهایی که باید در مورد شخصیت وابسته بدانید این است که او در چه چیز بیشتر به شما وابسته است؟ وابستگی جنسی، وابستگی روانی یا عاطفی؟ اینکه همسرتان، به شما و تایید شما نیاز داشته باشد حس بسیار خوبی است. اما اگر می خواهید به او کمک کنید باید ابتدا نوع وابستگی او را تشخیص دهید.
شخصیت وابسته، می ترسد که حمایت را از دست بدهد یا مورد انتقاد واقع شود. از اشتباه کردن میترسد و این ترس ممکن است باعث دروغگویی او بشود یا تلاش کند یک تصویر مثبت از خود ایجاد کند. بنابراین باید برای او یک محیط امن ایجاد کنید، جایی که بتواند احساسات خود را بدون ترس از طرد یا انتقاد بیان کند، اشتباهاتش پذیرفته شود و برای ابراز خودش حمایت شود.
تصمیم گیری برای شخصیت های وابسته دشوار است، زیرا آنها از انتخاب اشتباه و از اینکه دیگران تصمیم او را نپذیرند می ترسند. به او حق انتخاب دهید و اجازه دهید چیزی که می خواهد را بدون نیاز به تایید شما به دست بیاورد. از او بخواهید که برای یک سفر یا حتی یک شام بیرون تصمیم بگیرد. اما آگاه باشید که تصمیمات او خطر و عوارض جانبی نداشته باشد. چون در این حالت شخصیت وابسته به شدت احساس گناه کرده و خود و انتخابش را مقصر می داند.
ممکن است که برای شما لذت بخش باشد که شریک زندگیتان، مسئولیت تمام تصمیمات را به عهده شما گذاشته و کاملا مطیع شماست. اما باید بدانید او شدیدا دارد اذیت می شود و خودش از آن آگاه نیست. برای این افراد بسیار مهم است که بتوانند به تصمیمات خود اعتماد کنند. به او توضیح دهید که شما همیشه نمی توانید به آنها اطمینان دهید یا تصمیم بگیرید. او را بخاطر تصمیماتش تحسین کنید و سعی کند استقلال و اعتماد به نفس او را برگردانید.
برای دریافت مشاوره در زمینه نحوه رفتار با شخصیت وابسته می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265تماس بگیرید.