برداشت اغلب مردم از ذهن خوانی، این است که بتوانند مثل فالگیر ها، افکار فرد مقابل را حدس بزنند و بر اساس آن، رفتاری کرده که او را زمین گیر یا متعجب کنند. باید گفت که هیچکس در تمام کائنات این توانایی را ندارد و هیچکس نخواهد داشت. شاید در برخی از مشاغل، افراد به واسطه شغلشان و شناخت زیاد از فرایند تفکر انسان ها، بتوانند افکار آن ها را بهتر حدس بزنند اما به طور کلی امکان ذهن خوانی توسط افراد عادی وجود ندارد. ذهن خوانی یک فرایند پیچیده است که توسط کامپیوتر و بر اساس رمز گشایی سیگنال های مغزی قابل انجام می باشد. در این مقاله درباره تکنیک ذهن خوانی و اشتباهاتی که توسط جامعه درباره این فرایند وجود دارد را بررسی کرده ایم.
برای دریافت مشاوره در زمینه ذهن خوانی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
ذهن خوانی یا Brain Reading، تکنیکی جدید که در آن دانشمندان با استفاده از بازخوانی سیگنال های مغزی، قادر به پیش بینی و رمز گشایی افکار فرد می شوند. این افکار بلافاصله به صورت عمل در می آیند و ذهن خوانی فقط قادر است آن ها را رمز گشایی کند. متخصصان به کمک کامپیوترها و دریافت سیگنال های مغزی سعی می کند جریان های مغز را کشف کنند. کامپیوترها برای رمز گشایی به دو سیگنال مغزی یعنی پتانسیل وابسته به رخداد و تغییرات طیفی پهنای باند نیاز دارند، که چون توضیح بیشتر آن ها در این مقاله نمی گنجد، از شرح آن خودداری می کنیم.
پیشرفت علم در زمینه ذهن خوانی بسیار می تواند مفید و مثمر ثمر باشد. این روش ها می تواند برای درمان آسیب های مغزی مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از مفیدترین کاربردهای تکنولوژی ذهن خوانی، کمک به بیان افکار توسط کسانی است که توانایی تکلم خود را از دست داده اند. درست است که این فرایند بسیار کند است اما هنوز زمان زیادی برای پیشرفت وجود دارد. استیون هاوکینگ، فیزیکدان معروف، که دچار یک بیماری نادر و فلج شده بود، از طریق همین تکنولوژی می توانست صحبت کند.
یکی دیگر از کاربردهای ذهن خوانی، استفاده از آن در روابط میان فردی است. معمولا افرادی که برای مدتی با یکدیگر زندگی می کنند، احساس می کنند به رفتارها و پاسخ های یکدیگر شناخت پیدا کرده و می توانند علت رفتار هم خانه ای خود را حدس بزنند. بسیاری از دعواهای خانوادگی ریشه در قضاوت های اشتباه دارد.
هیچ انسانی نمی تواند ذهن دیگران را بخواند. اما تنها بر اساس تئوری هایی که بر اساس رفتار، صحبت ها، زبان بدن و شناختی که از طرف مقابل به دست می آید، می توان حدس زد که چه چیزی ممکن است در ذهن فرد بگذرد یا وضعیت روانی و روحی او را حدس زد. اما این مسئله فقط بر اساس شناخت است و هیچ تئوری علمی آن را تایید نمی کند.
کودکان دارای تفکر خود محوری هستند، یعنی نمی توانند دیگری و نقطه نظرات دیگران را درک کنند و معمولا به آن اهمیت نمی دهند و دنیا را از دریچه نگاه خودشان می بینند. اینکه تفکر افکارتان با گذشت زمان رشد می کند، به این معنا نیست که توانایی ذهن خوانی را به دست آورده اید، بلکه شما فقط می توانید از دید دیگران به دنیا نگاه کنید. می توانید احساس و ارزشهای دیگران را بپذیرید و خود را جای آنها بگذارید. شما می توانید در مورد وضعیت های ذهنی دیگران فکر کنید، در مورد هیجانات و باورها آگاهی داشته باشید اما هیچ کدام از این قابلیت ها شباهت آنچنانی به تئوری و تکنیک ذهن خوانی ندارد.
گاهی با کسانی رو به رو می شوید که می گویند "من چند وقتی است حس ششم پیدا کرده ام یا اینکه دقیقا میتوانم حدس بزنم همسرم به چه چیز فکر می کند".همانطور که گفته شد، حس های مقطعی و یا حدس های تصادفی نمی تواند ذهن خوانی باشد.
ذهن خوانی با فالگیری متفاوت است. ذهن خوانی روشی بسیار پیشرفته، علمی و پیچیده است و توضیح روش کار آن در این مجال ممکن نیست، هزینه بسیار و نیاز به امکانات بسیار دارد. بنابراین سعی کنید در انتخاب واژه ها برای تعریف استعدادهای مافوق طبیعی خود، حساس تر باشید.
شاید دسته ای از مشاغل مثل کارآگاهان جنایی یا روانشناسان، بتوانند بر اساس پیشینه علمی، شناخت بیشتر انسان ها و تجربه در حرفه خویش، ذهن خوانی را تبدیل به مهارت کنند. اما آنها نیز ذهن خوانی نمی کنند، بلکه بر اساس تجربه خود حدس های درست می زنند ولی احتمال اشتباه بودن حدس آن ها نیز وجود دارد.
برای دریافت مشاوره در زمینه ذهن خوانی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : چگونه ذهن خوانی کنیم؟