آیا اعتیاد و بیش فعالی رابطه ای با یکدیگر دارند؟ کودکان بیش فعال به دلیل شرایط خاص شان بیشتر احتمال دارد مورد تنبیه و خشم والدین و اطرافیان قرار بگیرند. از طرفی از نظر زیستی نیز بیش فعالی باعث می شود مصرف مواد مخدر ناراحتی های این افراد را کاهش دهد. بنابراین با در نظر گرفتن پیش زمینه زیستی و محیطی که در کودکان بیش فعال وجود دارد، احتمال اعتیاد آن ها نسبت به سایر افراد جامعه بیشتر می شود. با این حال همه کودکان بیش فعال در بزرگسالی معتاد نمی شوند، اما به دلیل حساسیت های موجود باید تا آن جا که امکان دارد برای کاهش خطر اعتیاد تمامی جوانب را در نظر گرفت و اقدامی موثر انجام داد. در ادامه با بررسی ارتباط اعتیاد و بیش فعالی و ارائه راهکارهایی برای کاهش خطر در این مسیر گام برمی داریم.
برای دریافت مشاوره در زمینه ارتباط بیش فعالی و اعتیاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: ارتباط بیش فعالی و اعتیاد
پیش بینی آینده یک کودک به معنی بی تاثیر دانستن اختیار و شخصیت اوست. در این زمینه تنها می توان نتایج همزمانی ارتباط اعتیاد و بیش فعالی افراد را گزارش داد. بر اساس مطالعات، اختلال بیش فعالی-نقص توجه دارای شیوع 4 تا 5 درصدی گزارش شده است. نکتۀ مربوط به بحث و اعتیاد این افراد پنجاه درصد گزارش گردیده است. این بدان معناست که نیمی از افراد ADHD به نوعی از اعتیاد الکل، نیکوتین و مواد مخدر دچار هستند. البته با جدا کردن اعتیاد به نیکوتین تنها 15 درصد از افراد ADHD در سال گذشته اعتیادی نسبت وابستگی به الکل یا مصرف مواد مخدر از خود گزارش داده اند. طبق گزارشات کیفی، درمان های مناسب و رفتارهای مناسب خانواده ها در کاهش تمایل به اعتیاد موثر گزارش شده است.
داروهای بیش فعالی برای کسانی که دچار بیماری بیش فعالی و نقص توجه هستند، اعتیاد آور نبوده و برایدرمان بیش فعالی مصرفش ضروری است. طبق برخی از نظریه ها داروهای تحریک کننده باعث تغییر در سیستم مغزی و پاداش دهی مغز می شوند و می توانند تا میزان زیادی حرکت فرد را به سمت اعتیاد به موادی مانند الکل، نیکوتین و دیگر مخدرها را کاهش بدهند. البته این نتایج از روایی و پایایی لازم برخوردار نیستند و نیاز به بررسی های بیشتر دارند.
کودکان بیش فعال به دلیل جنب و جوش بیش از حدی که دارند برای والدین و دیگران مشکلات زیادی ایجاد می کنند. ایجاد مشکلات زیاد برای دیگران امری است که می تواند به سادگی فرد را به سمتشخصیت ضد اجتماعی و مواد مخدر سوق دهد. بیش فعالی شرایطی ایجاد می کند که یکجا نشینی بچه با مشکل روبروست و و کودک نمی تواند رفتارش را کنترل کند یا توجهش را به یک موضوع خاص معطوف کند. این مشکلات اغلب قبل از 7سالگی آغاز می شوند و اگر خانواده ها دقت مناسب را نداشته باشند، ممکن است متوجه آن نشوند و با رفتارهایی بر اساس ناآگاهی خطر ابتلا به اعتیاد را در بزرگسالی افزایش دهند. با خواندن مقاله چطور بیش فعالی را دوست داشته باشیم، می توانید رابطه بهتری با فرزندتان برقرار کنید.
مهم ترین و ابتدائی ترین نکته، ابراز احساسات به کودکتان است. کودکان بیش فعال اکثر اوقات زمانی به بیش فعالی سوق پیدا می کنند که توجه مناسبی از والدین نمی گیرند. کودکان بیش فعال مانند والدینش به هیچ چیز اهمیت نمی دهد و به چیزی توجه نمی کند. شما لازم است احساساتتان را به کودکانتان نشان بدهید تا او نیز بروز احساسات را بیاموزد و عدم قدرت بیان احساسات باعث جابجائی انرژی و بیش فعالی نگردد.
شایع ترین بیش فعالی در کودکان به صورت سرپایی و به سادگی درمان می شود. بیش فعالی با معنی سرزندگی کودک متفاوت است، شما نباید هرگونه شیطنت کودک را به معنی بیش فعالی تعبیر کنید. خانواده و والدین لازم است برای تربیت کودک خود به کسب آگاهی های لازم درباره علت شیطنت های بچه هابپردازد. برای اطمینان بهتر است نشانه های بیش فعالی را یکبار دیگر مرور کنید.
راه رفتن سر کلاس در بیشتر این کودکان مشاهده می شود. در کلاس درس نظم کلاس را به هم می زنند و نمی توانند خودشان را کنترل کنند. دائم روی صندلی حرکت می کنند. معلمان دل خوشی از آن ها ندارند. در امور آموزشی مناسب این کودکان با معلمان و شرایط مناسبی که نیاز دارند به تحصیلات می پردازند.
این کودکان بیشتر اوقات در حال رویا پردازی هستند؛ علاقه ای به انجام تکالیف ندارند و مدام برای درس خواندن مشکل ایجاد می کنند. بیش از حد فراموش کارند و بیشتر اوقات وسایل خود را یا جا گذاشته یا گم می کنند.
در برخی از کودکان بیش فعال نمودهایی از رفتارهای تکانشی دیده می شود. این کودکان اکثرا صبر و تحمل کمی دارند و برخوردهای پرخاشگرانه زیادی نسبت به دیگران از خود بروز می دهند. در صحبت ها و تعاملات با دیگران زیاد به دیگران می پرند و معمولا قبل از تمام شدن حرف دیگران شروع به حرف زدن می کنند. این کودکان در مسائلی مانند ایستادن در صف به صورت بارزی مشکل دارند. بیش فعالی در صورتی که مورد درمان قرار نگیرد، احتمال ابتلا به شخصیت ضد اجتماعی را در بزرگسالی زیاد می کند.
پدیده بیش فعالی نشان داده است که در غشای مغز این کودکان ناهماهنگی هایی وجود دارد که در خون رسانی مناسب و متعادل اخلال ایجاد می کند. عامل اصلی ایجاد این نوع اختلالات را صدمه های دوره شیرخوارگی گزارش کرده اند. همچنین عدم تعادل بین آدرنالین ها و صدمات دیگر مثل ضربه به مغز و همچنین باکتری ها نیز می توانند از دیگر علت های ابتلای کودکان به این اختلال باشد.
بیش فعالی در مواردی با مصرف اسیدهای چرب و برخی ویتامین ها به سمت بهبود حرکت کرده است. نقش تغذیه در بروز و بهبود بیش فعالی به صورت واضح به نتایجی دست پیدا نکرده است.
به والدین توصیه می گردد با ایجاد برنامه ریزی برای کودکان بیش فعال خود سعی کنند محیطی ساده و ساکت ایجاد کنند. آرامش ایجاد شده می تواند در بهبود این کودکان کمک کند. این آرامش و سکوت می تواند در آموزش تسلط کافی بر رفتار به کودک کمک شایانی داشته باشد و کودک بتواند خود در یک محیط آرام به آرامش برساند و زمان آرام ماندن را افزایش بدهد.
برای دریافت مشاوره در زمینه ارتباط بیش فعالی و اعتیاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستیهای پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی