خود را دوست داشتن نباید با از خود راضی بودن اشتباه گرفته شود. خود را دوست داشتن یعنی شما خودتان را بپذیرید و برای پیشرفت و بهتر شدن خودتان تلاش کنید. فردی که خود را دوست دارد دیگران را هم دوست دارد و این روابط متقابل است. خود را دوست داشتن به معنای داشتن اعتماد به نفس، پذیرش خود، احترام به ذات وجودی خود و به معنای عام کلمه، تبدیل شدن به یک انسان کامل است. کسی که خود را دوست ندارد در روابط خود نیز ناموفق بوده و ناکام میماند. باید گفت معنای خودشیفتگی و خود خواهی با دوست داشتن خود تفاوت داشته و نباید اشتباه گرفته شود. در ادامه این مقاله درباره دوست داشتن خود بیشتر صحبت کرده ایم.
برای دریافت مشاوره در زمینه راههای دوست داشتن خود میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: چگونه خودمان را دوست بداریم؟
دوست داشتن خود یعنی شما بتوانید خود را باوجود تمام ضعفها بپذیرید و نقاط قوت خود را بدون نیاز به تواضع کشف کرده و تقویت کنید. دوست داشتن خود رابطه متقابلی با اصیل بودن و خود واقعی بودن دارد. شما برای اینکه بتوانید خود واقعی تان باشید باید خود را دوست بدارید، پس در وهله اول نیاز است که اصیل باشید و فیلم بازی نکنید. خودتان باشید و خودتان را با تمام ضعفها بپذیرید. اصیل بودن نیز نیاز به تمرین دارد.
خودشناسی برای هر فرد بالغ و اصیلی لازم است. هر کس باید خود واقعی خود را بشناسد، اما این شناخت باید با تفکر عالی و منطقی همراه باشد. برای برخیها، خود شناسی باعث میشود تا ضعفهای خود را بزرگ کرده و آنها را دائما مقابل چشمان خود ببینند. در برخی خودشناسی باعث میشود فقط نقاط قوت خود را ببینند، به سمت خودشیفتگی گرایش پیدا کنند و دیگران را از دست بدهند. بنابراین تعادل را باید مدنظر قرار دهید. نقاط قوت خود را بشناسید و آنها را تقویت کنید، نقاط ضعف را نیز پیدا کرده و در صدد اصلاح آنها بر بیایید. برای این کار چند قدم لازم است:
1- خود را همانطور که هستید بپذیرید و برای آن چیزی که میخواهید باشید تلاش کنید.
2- تیپ و سبک شخصیتی خود را بشناسید. به کمک یک روانشناس، میتوانید از شخصیت خود اطلاع پیدا کنید و از رفتار خود آگاه شوید.
3- علایق خود را کشف کنید و در مسیر آنها قدم بردارید.
4- اهداف خود را مشخص کنید.
5- ارزشهای خود را تعیین کرده و برای آنها زندگی کنید.
6- برای اطلاع بیشتر از راههای خود شناسی، میتوانید کلیک کنید.
کسی که بخواهد خود را دوست داشته باشد، باید به تمام بخشهای زندگی خود اهمیت دهد. کسی که خود را دوست دارد تلاش میکند تا بهترین خود باشد، نه اینکه برای دیگران بهترین باشد. کسی که خود را دوست دارد از خود مراقبت میکند و برای کسب احساس بهتر، تلاش میکند.
برای دوست داشتن خود، باید از بدن خود مراقبت کنید. کسانی که سیگار میکشند، از مشروبات الکلی و یا مواد مخدر استفاده میکنند، در واقع خود را دوست ندارند. آنها اعتماد به نفس پایین خود را پشت این مواد پنهان کرده و نمیتوانند خود را دوست داشته باشند. تغذیه سالم، ورزش کردن، خواب صحیح و کافی و... مواردی است که در مراقبت از جسم باید رعایت شود.
ذهن نیز مانند جسم نیاز به مراقبت و ورزش دارد. کسی که خود را دوست داشته باشد، برای تقویت ذهن خود تلاش میکند، دائم در حال مطالعه است، مطالب جدید را دنبال میکند، حافظه خود را تقویت کرده و مغز خود را سالم نگاه میدارد.
ذهن با روان متفاوت است. سلامت جسم و ذهن بدون سلامت روان امکان پذیر نیست. بنابراین باید کاری کنید که روح و روان شما در آرامش باشد. کمتر عصبانی شوید، کمتر حرص بخورید، استرسهای زندگی را کنترل و بحرانها را با آرامش مدیریت کنید. اگر شما روان آسوده و سالم نداشته باشید نمیتوانید خود را دوست بدارید. طبیعتا در این مورد به تنهایی نمیتوانید عمل کنید و به کمک یک فرد متخصص در زمینه سلامت و بیماری روان نیاز دارید.
1- افرادی که خود را دوست دارند خود را با دیگران مقایسه نمیکنند. هر کس جایگاه خود را دارد و مسیر برای پیشرفت همه باز است.
2- حد و مرز خود را مشخص کرده و خود را درگیر قید و بندهای دیگران و جامعه نکنید.
3- اگر از دیگران کمک میخواهید، این کار را بکنید ولی از دیگران نخواهید مسئولیت زندگی شما را در دست بگیرند.
4- با خودتان شاد باشید، لذتهای خود را فراموش نکنید و از تنهایی خود لذت ببرید.
5- تردید نکنید. اگر تصمیمی گرفتید، به خود اعتماد کنید و آن را انجام دهید. اگر بر سر دوراهی هستید، تا میتوانید خودتان تصمیم بگیرید و نهایتا از دیگران کمک بگیرید، اما هیچ وقت از تصمیم خود پشیمان نشوید.
6- برای خودتان وقت بگذارید.
7- کارهایی را انجام دهید که دوست دارید و حال شما را خوب میکند.
8- ایده آل گرایی را فراموش کنید و واقع بین باشید.
9- برای موفقیت هایتان به خودتان هدیه بدهید.
10- برای خود هدفی مشخص کرده و در راستای آن تلاش کنید.
11- به سراق علایق تان بروید و هنر یا حرفه ای که همیشه دوست داشتید را یاد بگیرید.
12- به دیگران کمک کنید، دیگران را دوست داشته باشید و منافع جمع را محترم بشمارید.
13- بابت اشتباهات، خودتان را سرزنش نکنید. هیچ کس کامل نیست و هر اشتباه را به حساب تجربه بگذارید.
در نهایت با یک درمانگر و روانشناس ملاقات کنید. ممکن است بخاطر گذشته منفی و عللی که نمیدانید، احساسات منفی زیادی را تجربه کنید، درمانگر به شما کمک کرده تا با این عوامل مبهم روبرو شده و آنها را از ذهن خود پاک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه راههای دوست داشتن خود میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.