اختلاف طبقاتی در ازدواج یکی از مسائلی است که خانوادهها و جوانان اغلب آن را یکی از عوامل تعیین کننده برای انتخاب همسر مناسب میدانند. اما در برخی موارد به دلایل مختلف فرد اختلاف طبقاتی دو خانواده را نادیده گرفته و وارد ازدواجی پر از حاشیه میشود. از آنجا که اختلاف طبقاتی خانوادهها یکی از عوامل اصلی طلاق شناخته شده، باید برای ازدواج با کسی که دارای سطح پایینتر یا بالاتر جامعه است، بیشتر تامل کنید. اختلاف طبقاتی بر مسائلی مثل فرزندپروری تاثیر زیادی میگذارد و همیشه معاشرت دو خانواده را به مسئله ای استرس زا تبدیل خواهد کرد. در این مقاله به عوامل موثر در اختلاف طبقه ای زوجین پرداخته ایم.
برای دریافت مشاوره در مورد اختلاف طبقاتی و ازدواج میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : اختلاف طبقاتی و ازدواج
اغلب افراد برای خود دارای معیارهایی برای ازدواج هستند، معمولا این معیارها قبل از آن که وارد رابطه ای شوند برایشان بسیار مهم و حساس میباشد. عشق و علاقه، نیاز عاطفی، شناخت اشتباه، نرسیدن به بلوغ فکری و دیگر عوامل باعث میشوند؛ فرد کسی را که طبق معیارهایش نبوده برای ازدواج برگزیند و علارغم مخالفتهای خانواده اصرار به وصلت بکند.
مشکل زمانی به وجود میآید که در طی معاشرت، خانواده اشرافی رفت و آمد با خانواده کارگری را خارج از شان خود بداند و شروع به صحبتهای بالا به پایین بکند. این اختلافات و ناسازگاریها هرچند به طلاق منجر نشود، اما به احتمال زیاد طعم زندگی را برای زوجین تلخ میکند. مثالی که ذکر شد مربوط به اختلاف سطح مالی بود اما این تعارضات میتواند در هر نوع از اختلاف طبقاتی در ازدواج پیش بیاید.
شاید فکر کنید اختلاف طبقاتی تنها مربوط به شرایط مالی خانوادههاست؛ پس میتوانید با کسی که در حال حاضر دارای شرایط مالی مشابه شماست، ازدواج موفقی داشته باشید. مهم نیست ثروتی که خانواده طرف مقابل اندوخته ناگهانی و یا تدریجی بوده باشد، بلکه عدم تشابه خانوادهها در بسیاری از مسائل زندگی که در ادامه به برخی از آنها اشاره کرده ایم، پیش بینی کنندههای ازدواج شما هستند. برای درک بهتر موضوع افراد نامناسب برای ازدواج باهم را بشناسید.
زمانی که زوجین دارای یک طبقه اجتماعی باشند، بهتر با یکدیگر کنار آمده و راحتتر حرف یکدیگر را میفهمند. فهمیدن و فهمیده شدن به صورت مستقیم در آینده فرزندان تاثیر میگذارد. تحقیقات اخیر نشان دادند، در خانوادههایی با اختلاف طبقاتی، میزان اختلالات روانی بالاتر است؛ چرا که در چنین خانوادههایی ناسازگاری بیشتری بین والدین وجود دارد. هر چه زوجین از فرهنگ و طبقه مشترکی باشند، نسبت به مسائل فرزندپروری و زناشوئی از اشتراکات و سازگاری بالاتری برخوردار هستند.
از طرفی تعارضات زناشوئی شدید و طلاق در زوجهایی که از یک طبقه اجتماعی بودهاند؛ یک سوم زوجهایی است که در سطح طبقاتی متفاوتی بودهاند. در این تحقیق هر چه میزان تحصیلات و ثروت خانوادهها متفاوتتر بود، اختلافات و تعارضات بیشتری نیز مشاهده میشد. برای یک ازدواج موفقمردان مناسب برای ازدواج و ویژگیهای دختر خوب برای ازدواج را بشناسید.
از دیگر عواملی که میتواند در اختلاف طبقاتی و ازدواج منجر به تعارضات زناشوئی و ارتباطی گردد، عبارتند از:
به طور معمول افرادی که متعلق به طبقه بالاتر جامعه هستند، نسبت به طبقات متوسط و پایین از سطح تحصیلاتی بالاتری برخوردارند. هرچه سطح تحصیلات در زوجین و خانوادههای آنها مشابه باشد، میزان طلاق کمتر و رشد اجتماعی کودکان بیشتر تخمین زده میشود.
افراد در طبقات متفاوت اجتماعی نسبت به چگونگی گذراندن اوقات فراغت خود، عادتهای متفاوتی دارند. برخی از خانوادهها برای پر کردن اوقات فراغت فرزندانشان به صورت منظمی برنامه دارند. این درحالی است که در طبقه ای متفاوت، اوقات فراغت کلمه ای بی معنیست و خانوادهها برای آن تعریفی ندارند.
شرایط اقتصادی خانواده در نوع نگرش، رفتار و همچنین عملکرد افراد تاثیرات زیادی دارد. در روابطی که وضعیت مالی یکی از طرفین بسیار بهتر از دیگری است، تلاش برای کسب درآمد و حتی نوع نگاه فرد کم درآمدتر ممکن است در نظر فرد مقابل مسخره و دون از شأن به نظر برسد. این اختلاف سطح مالی میتواند از قدرت درک شدن افراد توسط یکدیگر بکاهد و زمینه ساز مشکلات عمیق عاطفی گردد.
به ویژگیها و دیدگاه افراد نسبت به جنس خاص، کلیشههای جنسیتی گفته میشود. دختران و پسران در طبقات اجتماعی متفاوت رفتار و کلیشههای متفاوتی دارند. تفاوت در این کلیشهها مثل مرد سالاری، زن سالاری، میزان مشارکت زن و مرد در تصمیم گیری و سیاست گذاری و... به میزان قابل توجهی در ازدواج دو فرد با اختلاف طبقاتی مشکل ایجاد میکند.
همانطور که گفته شد، افراد با شیوههای فرزندپروری متفاوتی رشد کردهاند، پس دیدگاه متفاوتی نیز خواهند داشت. نوع نگاه و الگوی دختران و پسران نسبت به فرزندپروری نیز در این نوع ازدواجها با تفاوتهای فاحشی روبرو است. لذا این مسئله موجب اختلافهای زیادی بین زن و شوهر در تربیت فرزندان خواهد شد.
1- جوانی که میخواهد با طبقه بالاتر از طبقه خود ازدواج کند، لازم است او و خانواده اش را با ویژگیهای خود آشنا نماید و طی جلساتی خویشاوندان خود را با این افراد روبرو کرده و تعارض را حل کند. در این وضعیت احتمال ناسازگاری کاهش مییابد.
2- در صورتی که شما متعلق به طبقه اجتماعی بالا هستید و میخواهید با جوان دیگری در طبقه پایینتر ازدواج کنید، باید موضوع را هرچه سریعتر با خانواده خود در میان بگذارید و ترتیبی بدهید که خانواده تان شرایط خانوادگی همسرتان را بپذیرند.
3- در صورتی که فکر میکنید مسئله تربیت و اصالت خانوادگی در راس امور مهم قرار دارند، پیش از ازدواج با از طرز فکر و فرهنگ خانوادگی طرف مقابل خود اطلاع کسب کنید. اگر با وجود تفاوتها تمایل به ازدواج دارید، برای پیشگیری از مشکلات مشاوره قبل از ازدواج را فراموش نکنید.
4- در صورتی که در شرایطی هستید که ممکن است با تلاش به جایگاه اجتماعی بالاتر برسید، بهتر است با کسی که همان شرایط را دارد، ازدواج کنید.
برای دریافت مشاوره در مورد اختلاف طبقاتی و ازدواج میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : اختلاف طبقاتی و ازدواج