مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

درون گرایی | علل، نحوه تشخیص و نحوه برخورد با افراد درون گرا

درونگرایی یک ویژگی شخصیتی است که در یک سوم افراد را دیده می شود، اما به دلیل اینکه کمتر در معرض دید هستند، بسیای از آنها به چشم نمی آیند. افراد درونگرا از تنهایی خود لذت می برند و جمع انرژی آن ها را می گیرد. اما منزوی و گوشه گیر نیستند و جمع های مخصوص خود را دارند. باور عموم درباره این افراد اعلب اشتباه است و به آن ها برچسب های مختلفی زده می شود. این مطلب به طور کامل درباره درونگرایی، ویژگی های آنها، مکانیسم بدنی و راه های شناسایی درونگرایی پرداخته است.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه درون گرایی و زندگی با آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265تماس بگیرید.

 

منبع : درون گرایی | علل، نحوه تشخیص و نحوه برخورد با افراد درون گرا

  

درون گرایی چیست؟

درونگرایی گرایش به دنیای خصوصی و اندیشه ها و احساسات درونی خود است. افراد درونگرا معمولا گرایش به دنیای بیرون و جمع ندارند و تنهایی خود را بیش از هرچیز ترجیح می دهند. آنها بجای اینکه حرف بزنند، بیشتر فکر می کنند. ترجیح می دهند به طور مستقل و تنها کار کنند و از کار گروهی فراری هستند. اگر شما یک درون گرا هستید، به احتمال زیاد به همین دلیل به دنیا آمده اید.

افراد درون گرا انرژی خود را نه از طریق دیگران، بلکه از تنهایی خود کسب می کنند. معمولا سوالاتشان را خودشان با خودشان حل می کنند. تمرکز آنها بالاست و می توانند چند کار را به طور همزمان انجام دهند.

 

تفاوت درونگرایی و افسردگی

درونگرایی یکی از نشانه های افسردگی است، باید دقت کنید که افسردگی خود را به درون گرا شدن نسبت ندهید. تفاوت عمده افسرده ها و درونگراها در طول مدت و نیت آنهاست. افراد افسرده معمولا قبل از دوره افسردگی، مشکلی با جمع نداشتند و حالا در دوره افسردگی خود گرایش به انزوا پیدا کرده اند. افراد درون گرا در تمام طول زندگی این خصلت را دارند و به دوره خاصی مربوط نمی شود. افراد افسرده، از تنهایی خود لذت نمی برند و برایشان آزاردهنده است، اما نمی توانند در خلاف آن کاری کنند، اما درونگراها از تنهایی خود همیشه لذت می برند.

 

علت درونگرایی چیست؟

مهم ترین دلیلی که برای درونگرا بودن مطرح می شود، نقش فیزیولوژی و هورمون های بدن است. روشی که بدن شما به محیط خارج پاسخ می دهد نقش مهمی در تعیین سطح برون گرایی و درونگرایی شما دارد.

شبکه ای از نورون ها در مغز هستند که مسئول تنظیم مقادیر آشفتگی مثل خواب و بیداری، تحریک پذیری و مقابله با تهدیدات است. این سیستم در افراد درونگرا سطح تحریک پذیری پایین تری دارد. یعنی نسبت به برونگرا ها، راحت تر تحریک می شوند. مثلا فرد برونگرا برای اینکه به تحریک برسد باید میزان بالایی از محرک ها وارد بدنش شود، اما درونگرا ها با محرک های کمتری به این بی قراری می رسند و اطلاعات بیشتری از محیط می گیرند. به همین دلیل سعی می کنند از محیط های تحریک آمیز دوری کنند.

تربیت خانواده، تجربیات شخصی، جو محیط و ژنتیک نیز از دیگر دلایل درون گرا بودن است.

 

نحوه رفتار با درون گراها

درونگرایی خود یک ویژگی است، نه اختلال. درست مثل چپ دست بودن که ممکن است در برخی از جایگاه ها برای شما دشواری ایجاد کند اما کاملا عادی است و باید پذیرفته شود. واژه های مثل گوشه گیر، افسرده، خجالتی، جمع گریز یا مضطرب برای درونگراها استفاده می شود که تمام آنها غلط است. درونگرایی اختلال نیست. کاری که شما باید بکنید این است که آنها را بپذیرید، به تنهایی آنها احترام بگذارید و با اصرار یا کنایه، سعی نکنید که خلوت آن ها را به هم بزنید. درون گرایی در شخصیت های اسکیزوئید، بخشی از وجود آن ها می باشد. با اطلاع از نحوه برخورد با شخصیت اسکیزوئید نیز می توانید راحت تر با او کنار بیایید.

 

آیا من درون گرا هستم؟

برای اینکه بتوانید به این پرسش پاسخ دهید، لازم است که 8 مورد زیر را در خود بررسی کرده و پیدا کنید.

1 – کنار مردم و دیگران انرژی خود را از دست می دهید؟

از حضور در جمع ها خسته می شوید و انرژی خود را از دست می دهید. پس از بودن در یک جمع، نیاز به تنهایی و آرامش برای خودتان دارید تا دوباره شارژ شوید. درونگراها برعکس شخصیت اجتنابی در جمع اذیت نمی شوند، بلکه ممکن است بسیار هم لذت ببرند، اما ترجیح می دهند این جمع، دوستان صمیمی و قدیمی آن ها باشند و تمایلی به جمع های جدید ندارند.

2 – از تنهایی لذت می برید.

کتاب خواندن، پیاده روی، دیدن تلویزیون و گوش دادن به موسیقی در خلوت خود، کارهایی است که درون گرا ها دوست دارند. البته آنها همیشه نمی خواهند تنها باشند، اما اگر زمان طولانی در یک جمع باشند، تمایل به عقب نشینی و شارژ مجدد در تنهایی دارند.

3 – شما یک گروه کوچک از دوستان صمیمی دارید.

درونگراها مردم را دوست دارند، اما معمولا از یک گروه کوچک دوستان قدیمی و نزدیکشان بیشتر لذت می برند. روابط عمیق و طولانی را معیار صمیمیت می دانند.

4 – دیگران شما را فردی آرام می دانند و شناختنتان برایشان دشوار است.

کلمات را به سختی و با دقت انتخاب می کنید. هر حرفی را نمی زنید. محافظه کار هستید و کمتر درباره خودتان حرف میزنید.

5 – تحریک و توجه بیش از حد باعث پریشانی و احساس ناتوانی شما می شود.

فعالیت در محیط های شلوغ، برای شما ترسناک است و احساس ناامنی می کنید. ذهن شما به هم می ریزد و تمرکزتان را از دست می دهید.

6 – شما خیلی هوشیار و آگاه هستید.

اگر زمان زیادی صرف بررسی تجربه های شخصی خود می کنید و احساس خوبی نسبت به دانش و بینش خود دارید، ممکن است درونگرا باشید.

7 – دوست دارید با تماشا کردن یاد بگیرید.

دوست دارید به جای تجربه کردن و دستکاری کردن برای یادگرفتن کارها، از طریق مشاهدات آن را یاد بگیرید. در صورتی که برونگرایان از طریق آزمون و خطا یاد می گیرند و معمولا در تصمیمهایشان مردد هستند.

8 – شغل های مستقل را ترجیح می دهید.

مشاغلی که نیاز به تعامل دارد برای شما جذاب نیست. نوسیندگی، برنامه نویسی، حسابداری، هنر و ... مشاغل و کارهایی است که شما دوست دارید. برای موفقیت در انتخاب شغل مناسب و دیگر زمینه های زندگی بهتر است به یک خودشناسی برسید. با تست های شخصیت و مشاوره روانشناسی به یک شناخت کامل از خود برسید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه درون گرایی و زندگی با آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265تماس بگیرید.


منبع : درون گرایی | علل، نحوه تشخیص و نحوه برخورد با افراد درون گرا

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.