مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

با افسرده ها چگونه باید برخورد کرد؟

برخورد و نوع رفتار با بیمار افسرده یکی از عوامل تعیین کننده در بهبود و یا تداوم بیماری افسردگی می‌باشد. بیمار افسرده دوست دارد با دنیای خارج در ارتباط باشد، فعال باشد و مانند دیگر انسان‌ها شادی و لذت را تجربه کند. زمانی که با فردی افسرده در ارتباط هستید آن چه اهمیت دارد این است که بتوانید با زبان او صحبت کنید و دنیایش را درک کنید. او نیازمند کمک است، ولی ناتوان در بیان خواسته‌هایش می‌باشد. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که وقتی کسی خواسته‌هایش را بیان نمی‌کند، چطور می‌توان آن‌ها را برآورده کنید، با شناخت بیماری افسردگی می‌توان به روش‌هایی برای کمک به بیمار پی ببرید. در ادامه به خواسته‌ها و رفتارهای مناسب در قبال بیماران افسرده اشاره کرده ایم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه چگونگی رفتار با افسرده‌ها می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : با افسرده ها چگونه باید برخورد کرد؟

  

افسردگی، یک انتخاب نیست!

فرد افسرده، تحت تاثیر و کنترل افسردگی است. بیمار افسرده انتخاب نکرده که مدت‌ها خلق پایین داشته باشد، عملکرد شغلی و تحصیلی اش افت کند و روابط عاشقانه اش دستخوش تزلزل شود. او قادر نیست افسردگی را متوقف کند، پس نباید بیمار افسرده را مقصر بدانید. بسیاری از اطرافیان بیمار افسرده را فردی ضعیف یا بی مسئولیت می‌دانند. در حالی اطرافیان برای بهبود و کمک به بیمار افسرده باید اقدامی بکنند.

 

ابراز عشق بدون قید و شرط به فرد افسرده

در رفتار با بیمار افسرده اگر یکی از اعضای خانواده یا همسرتان به افسردگی مبتلا باشد، دیدن او در حالی که در دنیای افسردگی دست و پا می‌زند و شما کاری نمی‌توانید بکنید درد آور می‌باشد. شاید گاهی با حرف‌ها یا رفتارهایشان باعث رنجش شما شوند ولی در واقع قصد آسیب رساندن به شما را ندارند.

بیمار افسرده در دید دیگران فردی خودخواه تداعی می‌شود. او ممکن است برای حفاظت از شما، خود را محصور کند. معمولا بیمار افسرده دچار احساس ترس و گناه به دلیل از دست دادن دیگران می‌شود، ولی آن را ابراز نمی‌کند. مسلما ابراز علاقه در این شرایط دشوار است ولی بهترین کاری که می‌توانید برای آن‌ها انجام دهید این است که عشق بدون قید و شرط را به آن‌ها نشان دهید.

 

افسرده‌ها را به تنبلی محکوم نکنید.

بیمار مبتلا به افسردگی در ذهنش یک به طور دائم یک میدان جنگ در حال وقوع می‌باشد، پس این افراد همیشه احساس خستگی می‌کنند. فرد افسرده، انرژی و انگیزه کافی ندارد تا بتواند توقعاتی که افراد سالم از آن‌ها دارند را برآورده کند. ممکن است از زیر بار هر مسئولیتی شانه خالی کند، بیشتر اوقات روز را در تخت خود باشد، حتی برای حمام رفتن، غذا خوردن و بیرون رفتن بهانه بیاورد. فرد افسرده را درک کنید، او قصد لجبازی یا نقش بازی کردن ندارد. به او کمک کنید تا به تدریج از لحاظ رفتاری فعال شود.

 

از آن‌ها نپرسید که چرا افسرده هستند!

افرادی که تاکنون افسردگی را تجربه نکرده‌اند گمان می‌کنند که حتما باید دلیل مشخصی برای خلق پایین وجود داشته باشد. به عنوان مثال یک روز بد کاری باعث شده، فرد غمگین باشد. ولی زمانی که از فرد افسرده می‌پرسید برای چی حوصله یا ناراحت است نمی‌تواند دلیلی ارائه دهد، این موضوع برایش آزار دهنده می‌باشد.

در واقع آن‌ها خودشان هم نمی‌دانند که چرا افسرده هستند و علت افسردگی شان را نمی‌دانند. حتی ممکن است با فردی در ارتباط باشید که از نظر شما و دیگران بسیار خوشبخت باشد؛ چون از لحاظ مالی، کاری و خانوادگی از موقعیت مناسبی برخوردار است و فکر کنید او ناشکری می‌کند، ولی باید گفت شما از بیرون به زندگی افراد نگاه می‌کنید و از گذشته آن‌ها خبری ندارید.

 

افسردگی را با احساس ناراحتی هم معنا ندانید.

غم و ناراحتی را به طور طبیعی ممکن است در طی مسائل مختلف احساس کنید، اما بعد از مدت کوتاهی به خلق معمول خود باز می‌گردید. در حالی که افسردگی احساس غم و ناراحتی مداوم است که ممکن است به دنبال اتفاق خاصی ایجاد نشود و معمولا  هفته ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها ادامه پیدا می‌کند و پیامدهای منفی آن گریبان گیر فرد شود؛ به گونه ای که علایق، شخصیت فرد و چشم انداز آینده او را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای درک بهتر نشانه‌های افسردگی را بشناسید.

 

افسردگی، بار اضافی روی دوش بیمار

گاهی افراد افسرده فکر می‌کنند که بار مسئولیتی بر دوش اطرافیان خود هستند که دیگران را به دردسر انداخته‌اند و این موضوع در آن‌ها حس گناه و بی کفایتی ایجاد می‌کند. با دلسوزی به فرد افسرده نشان دهید که بار اضافی نیست؛ بلکه اوست که بار سنگین افسردگی را با خود حمل می‌کند که تحمل کردن آن بدون کمک و حمایت اطرافیان سنگین و طاقت فرسا است.  تاریکی و رنج دنیای افسردگی به قدری است که تا زمانی که به آن مبتلا نشوید نمی‌توانید بیماران افسرده را درک کنید.

 

پیشرفت های بیمار افسرده را تشویق کنید.

شاید اهداف شما قبولی در کنکور، پیشرفت شغلی یا شکوفایی افتصادی و... باشد. اما برای فرد افسرده زمانی که برنامه خود را به گونه ای تنظیم کند که از تخت خود بیرون بیاید، با کسی حرف بزند می‌تواند اهداف بزرگی باشد. شاید این اهداف به چشم شما نیاید ولی از نظر خودش پیشرفت بزرگی در جهت بهبودی است پس او را تشویق کنید، هر گام کوچکی که بر می‌دارد می‌تواند او را به سمت غلبه بر این بیماری هدایت کند.

 

افسرده‌ها قدردان مهربانی شما هستند.

زمانی که به فردی افسرده جملات محبت آمیز بیان می‌کنید، به او کمک می‌کنید تا در جهت بهبودی حرکت کند، ممکن است نتواند احساس واقعی خودش را ابراز کند و یا از شما تشکر کند؛ ولی در واقع قدردان مهربانی تان می‌باشد. لطف شما برایش بسیار معنی دار بوده هر چند نشان ندهد.

 

افسرده‌ها هنوز هم روزهای خوبی دارند.

برخی تصور می‌کنند که افسردگی همیشه با روزهای غم و ناراحتی همراه است ولی واقعیت این است که افسردگی ترکیبی از روزهای بد و خوب است. این روزهای خوب، فرصت مناسبی ست که به فرد افسرده کمک کنید تا دوباره اوج بگیرد و افسردگی را شکست دهد. پس به خاطر افسردگی آن‌ها را از هر کاری منع نکنید، آن‌ها را به انزوا نکشانید و مانع آن‌ها نشوید. آن‌ها را برای درمان و ادامه درمان شان تشویق کنید.ورزش و افسردگی رابطه ای معکوس با یکدیگر دارند، پس با همراهی فرد افسرده برای ورزش کردن به او برای درمان کمک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه چگونگی رفتار با افسرده‌ها می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع : با افسرده ها چگونه باید برخورد کرد؟

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.