مجرد ماندن برای بسیاری به معنای تنهایی و بیچارگی و برای برخی دیگر به معنای آزادی است. کسانی که دائم از رفتن به زیر بار مسئولیت فرار کرده و دیگران را نیز به مجرد ماندن تشویق می کنند. هر مرحله ای از زندگی زیبایی ها و چالش های خود را به همراه دارد، ازدواج نیز یک روند طبیعی زندگی انسان برای بقا و تکامل نسل است. بسیاری از نیازهای انسان با ازدواج برطرف می شود. با این حال برخی ازدواج را تنها راه ارضای این نیازها نمی دانند. اینکه باید ازدواج کرد یا مجرد ماند انتخاب شماست، اما ممکن است عوارض مجرد ماندن بیشتر از چالش های ازدواج باشد. در ادامه به شرح عوارض مجرد ماندن می پردازیم.
برای دریافت مشاوره در زمینه پیامد های مجرد ماندن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265تماس بگیرید.
منبع : چرا نباید مجرد ماند؟
پیامدهای منفی ازدواج، مخصوصا در صورت آماده نبودن از نظر روانی و اقتصادی، شاید بسیار بیشتر از مجرد بودن باشد. اغلب مجردها عدم نیاز به شریک شدن همه چیز با یک نفر، هزینه های کمتر برای زندگی، امکان پیشرفت سریع تر، داشتن آزادی های نامحدود و خودمحوری در زندگی را فوائد مجرد ماندن می دانند.
اما فراموش نکنید ازدواج درست با فردی که شما را درک کند، اهداف و رویاهایی شبیه به شما داشته باشد و شما را محدود نکند، نه تنها مانعی برای شما نیست، بلکه با رفع نیازهای ذاتی جسمی و روانی، رنگ زندگی شما را تغییر داده، شما را هدفمند کرده و تمام لذت هایی که هرگز در تنهایی یا در یک رابطه کسب نمی کردید را تجربه خواهید کرد. طبیعتا زور دونفر از یک نفر بیشتر است.
همانطور که گفتیم، سرنوشت و زندگی هرکس دست خودش است و طبیعتا مجرد ماندناز یک ازدواج ناسالم و ناآگاهانه بهتر است، اما از نظر علم روانشناسی، طبیعت تقریبا تمام انسان ها به داشتن یک زوج از جنس مخالف است که بتوانند نیازهای یکدیگر را برطرف کرده و به پیشرفت هم کمک کنند. اما برخی از عمده ترین عوارض مجرد ماندن به شرح زیر است.
رابطه جنسی خارج از ازدواج، هر قدر هم رابطه ای صمیمانه باشد، نمی تواند نیازهای روانی شما را برطرف کند. رابطه جنسی فقط ارضای جسمانی نیست و رابطه سالم باید همراه با امنیت روانی، عشق، اعتماد، شناخت و آرامش باشد. برخی ازدواج سفید را راهی برای حل این موضوع می دانند که در مقاله ای دیگر به بررسی آن پرداخته ایم.
همه می دانند که وجود یک رابطه عاطفی و عاشقانه فراتر از همخانه بودن با یک فرد، چقدر می تواند به کاهش تنش ها، استرس ها و نگرانی ها کمک کند. افسردگی، نگرانی از آینده، ترس، پوچی و بی هدفی، بی انگیزگی، احساس محرومیت و به جا ماندن از زندگی و دیگران، ساده ترین مشکلاتی است که مجرد ماندن به بار می آورد.
مجرد ماندن، یعنی نداشتن همدم همیشگی و متعهد. نداشتن کسی که از تمام ویژگی های روحی و جسمی شما خبر دارد و همه آن ها را پذیرفته است. نداشتن فرزندانی که بتوانید با تربیت خود شکل دهید و در آینده از موفقیت ها و خوشحالی آنها لذت ببرید. همدم و هم نفس داشتن، نعمتی است که با ازدواج صحیح، آگاهانه و به موقع قابل دسترسی است. ترس از ازدواج نکردن نیز شما را به یک ازدواج ناموفق می تواند سوق دهد.
تصور کنید که به سنین پیری رسیده اید، نه فرزندی نه همسری و نه کسی که بی منت و عاشقانه شما را دوست داشته باشد و سلامتی و خوشحالی شما برایش مهم تر از سلامتی خودش باشد. ترس از مرگ در تنهایی چیزی نیست که کسی به آن علاقه داشته باشد.
با وجود تمام پیامدهای ذکر شده هرگز نباید به خاطر ترس از مجرد ماندن، بدون آگاهی و با عجله به سمت ازدواجی بروید که برای شما مناسب نیست. به قولی نباید از هول حلیم در دیگ بیفتید. مقاله افراد نامناسب برای ازدواج با یکدیگر را بخوانید. محدودیت سنی برای ازدواج وجود ندارد و شما هر زمان احساس کردید به همدمی نیاز دارید، می توانید با پختگی بیشتر به سمت ازدواج بروید. تنها موضوعِ فرزندآوری باعث می شود ازدواج محدودیت سنی داشته باشد، که امروزه با پیشرفت علم تا حد زیادی از این محدودیت ها کاسته شده است.
در سنین پایین اغلب ازدواج ها بر اساس احساسات و هیجانات صورت می گیرد، برعکس در سن بالاتر حساسیت ها و سختگیری ها بیشتر شده و ازدواج سخت تر شکل می گیرد. هر دوی این شرایط برای افراد مشکلاتی ایجاد می کند. با مشاوره پیش از ازدواج جوانان می توانند از انتخاب خود مطمئن شده و میزان موفقیت ازدواج خود را بالا ببرند.
برای دریافت مشاوره در زمینه پیامد های مجرد ماندن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265تماس بگیرید.
منبع : چرا نباید مجرد ماند؟