آیا وقت گذاشتن والدین برای خود دلیلی بر خودخواهی و عدم توجه آنها به فرزندانشان است؟ چه عواملی باعث میشود والدین خودشان را فراموش کرده و تنها به فکر سعادت و راحتی فرزندانشان باشند؟ با وجود مسئولیتهایی که والدین در قبال فرزندانشان دارند، آنها نیز باید برای خود زمانی را اختصاص دهند. عدم توجه والدین (مخصوصا مادران) به خواستهها و نیازهایشان، آنها را در معرض ابتلا به افسردگی، انزوا، عدم رضایت از خود، وابستگی و... قرار میدهد. زمانی که دیگر فرزندان به سن استقلال میرسند، احتمال بروز این مشکلات بیشتر میشود. شما به عنوان یک فرزند میتوانید مانع از بروز چنین پیامدهایی بشوید. توانایی خود را در تاثیر گذاری بر والدین دست کم نگیرید. پس خود را باور کرده و به دنبال راهی برای تغییر اوضاع باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اهمیت وقت گذاشتن والدین برای خود میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : به والدین بگویید برای خود وقت بگذارند
والدین شما، مثل هر انسان دیگری نیاز به خوش گذرانی و خلوتی دو نفره دارند. والدین بر اساس نیازها و خواستههای فرزندانشان در تمام سالهای فرزندپروری، برنامه زندگی خود را چیدهاند. تغییر این عادات پس از آن که بچهها اصطلاحا از آب و گل در آمدند، برای والدین گاهی غیر ممکن و تصور ناشدنی است. البته این که آنها تمام خواستههای خود را در پیشرفت و تعالی فرزندشان خلاصه کنند، هدفی تایید شده نیست و باید برای تغییر سبک زندگی خود چاره ای بیاندیشند. سندرم آشیانه خالی ناشی از همین دیدگاه والدین است. اما فرزندان نیز میتوانند به والدین کمک کرده تا برای خود و خواسته هایشان وقت بگذارند. افسردگی پدر و یاافسردگی مادر زندگی بچهها را هم تحت تاثیر قرار میدهد، پس به آنها برای تغییر یاری دهید.
در ادامه، 5 قدم برای قانع کردن والدین تان ارائه داده ایم، تا برای خود وقت گذاشته و گاهی نیازهای خود را اولویت قرار دهند. در تمامی مراحل کنترل هیجاناتی مثل خشم و حفظ احترام به شما برای رسیدن به هدف تان کمک خواهد کرد.
در وقت گذاشتن والدین برای خود اولین و مهمترین قدم شما، اقدام به صحبت درباره این موضوع است. سعی کنید تا میتوانید راحت باشید تا آنها بتوانند با شما همین احساس را داشته و صحبت کنند. این گونه درباره مسائل زندگی آنها بیشتر اطلاع به دست میآورید. با نرمی و آرامش آنها را تشویق به انجام کارهای مورد علاقه شان کنید. به آنها کمک کنید کاری را که از آن لذت میبرند را کشف کرده و انجام دهند.
ممکن است مادر یا پدر شما پیشتر درباره علایق شان در موقعیتهای مختلف صحبت کرده باشد. نیازی نیست حتما با او در انجام آن کار همراه شوید، همین که مسئولیت انجام کارهای خودتان را بر عهده بگیرید، او وقت بیشتری پیدا خواهد کرد. تشویق و انگیزه دادن شما، شدیدا حس خوبی به والدینتان میدهد.
والدین گاهی اوقات از اینکه شما را رها کنند و به خودشان برسند میترسند، زیرا فکر میکنند شما از آنها دور شده و خطرات زیادی شما را تهدید میکند که از پس شان بر نمیآیید. بنابراین به آنها اطمینان دهید که بزرگ شده اید و میتوانید از پس خود بربیایید. البته صرف گفتن اینکه من بزرگ شدهام و مرا تنها بگذارید درست نیست. این را باید در عمل به آنها نشان دهید و ثابت کنید که واقعا بزرگ شده اید. نباید نگرانی آنها مانع لذت بردنشان شود.
اگر والدین شما کاری را دوست دارند، برخی از مواقع با آنها همراه شوید. اگر مادر شما آشپزی را دوست دارد با او آشپزی کنید و اگر پدر شما پیاده روی دوست دارد به او پیشنهاد یک پیاده روی دهید. با نشان دادن شور و شوق خود نسبت به کارهایی که آنها میکنند، آنها را مشتاقتر و با انگیزهتر کنید. همه دوست دارند که احساس کنند چیزهایی که میخواهند و از آن لذت میبرند برای دیگران پذیرفته شده و محترم است.
هیچ برنامه ای موفقیت آمیز نخواهد بود مگر آنکه به طور مداوم و مستمر انجام شود. به صورت منظم درباره علایق و کارهایی که میکنند با آنها صحبت کنید و به آنها برای گذراندن وقت برای خودشان انگیزه بدهید. همواره کارها و ایدههای جدیدی که میتوانند انجام دهند را به آنها ارائه کنید و این گونه والدین تان علاقه خود را به چیزی که دوست داشتهاند و تا به حال نگفتند، نشان میدهند.
اگر باز هم تمام این کارها فایده ای نداشت، آنها را حداقل برای یک جلسه مشاوره خانواده ترغیب کنید. بدین صورت تعاملات و عادات آنها به صورت اصولی بررسی شده و برای تغییر آماده میشوند.
برای دریافت مشاوره در زمینه اهمیت وقت گذاشتن والدین برای خود میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.