مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

چگونه با بیمار در حال مرگ صحبت کنیم؟

صحبت کردن با بیمار در حال مرگ کار آسانی نیست. نکات پیش رو در مواردی که بیماری شخص جدی است و انتظار زنده ماندن فرد بیش از چند روز نیست می توانند مفید باشند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه عیادت با بیمار در حال مرگ مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : چگونه با بیمار در حال مرگ صحبت کنیم؟

  

دنبال کردن خواسته های بیمار

دنبال کردن خواسته های بیمار
در رابطه با 
صحبت کردن با بیمار در حال مرگ همواره می توان از شخص بیمار پرسید که در آن لحظه دوست دارد با چه کسی صحبت کند، در مورد چه موضوعی می خواهد صحبت کند، چه فیلمی دوست دارد ببیند یا دلش می خواهد به چه آهنگی گوش کند. معمولا بیمار در این شرایط نیاز به کسی دارد که بتواند با او درد دل کند. هنگامی که بیمار از خستگی از بیماری یا میل رفتن به خانه صحبت می کند، می توان از او خواست تا بیشتر در این باره صحبت کند تا فشارهای روحی او تخلیه شود. در این حالت شنونده باید با صبر و توجه زیاد به حرف های بیمار دقت کند.

 

صحبت در مورد نزدیک بودن زمان مرگ شخص

برخی ترجیح می دهند تا آخرین لحظات از صحبت در مورد نزدیک بودن مرگ بیمار پرهیز کنند که در برخی اوقات درست می باشد. اما در بسیاری موارد بیمار نیاز دارد تا در مورد این اتفاق مهم پیش رو با افرادی که ارتباط نزدیکی با آنها دارد صحبت کند. در این حالت صداقت و رک بودن برای بیمار اهمیت دارد. برای احساس راحتی بیشتر، بهتر است تنها یک نفر در کنار بیمار حضور داشته باشد و دراین باره با او صحبت کند.

 

بخشیدن اتفاقات ناگوار گذشته

بخشیدن اتفاقات ناگوار گذشته
معمولا شخص در لحظات پایان زندگی، مواردی که مرتکب اشتباه شده یا به افرادی بدی کرده را به یاد می آورد و احساس پشیمانی به او دست می دهد. در این هنگام افراد نزدیک به بیمار با بیان اینکه او را به خاطر ناگوار گذشته که بین آنها رخ داده می بخشند و نیز درخواست متقابل نزدیکان از فرد برای اینکه آنها را ببخشد، می تواند احساس آرامش خاصی در بیمار به وجود آورد. حتی افراد خانواده یا دوستان نزدیک به بیمار که از گذشته او به خوبی اطلاع دارند، می توانند با فرد یا افرادی را که با بیمار اختلاف داشته اند صحبت کنند و از آنها بخواهند تا به ملاقات بیمار بیایند و اختلاف موجود را حل کنند. هرگونه احساس جبران اشتباه به بیمار روحیه ای مضاعف می دهد.

 

گرامی داشتن میراث ارزشمند فرد

گرامی داشتن میراث ارزشمند فرد
بخشی از احساسات منفی در لحظات پایانی زندگی، ناشی از آن است که شخص با خود می گوید: “ آن گونه که باید زندگی نکردم.” از این رو، بیان کارهای مثبتی که فرد در زندگی انجام داده و آثار ارزشمندی که از خود به جا گذاشته و نیز تشکر و قدردانی بابت آنها می تواند احساس مثبت فوق العاده ای در شخص به وجود بیاورد. جملات مستقیم برای بیان سپاس گزاری مانند “بابت همه چیز ازت ممنونم!” بسیار موثرند.

 

تکرار جمله “دوستت دارم”

تکرار جمله “دوستت دارم”
هیچ وقت برای ابراز عشق و محبت دیر نیست. حتی اگر در گذشته، ابراز محبت کلامی به فرد اندک بوده، تکرار جملات محبت آمیز در روزهای پایانی باعث آرامش شخص و لذت بردن از روزهای آخر زندگی می شود و حس رضایت را در بیمار بسیار بالا می برد.

 

لمس بیمار در هنگام صحبت

لمس بیمار در هنگام صحبت
شاید صحبت کردن با بیمار در لحظات حساس سخت باشد و به خاطر احساسی شدن شرایط، ابراز محبت به صورت کلامی به راحتی ممکن نباشد. در این لحظات ارتباط فیزیکی مانند گرفتن دست بیمار یا نوازش کردن او در هنگام صحبت، تاثیر به سزایی در انتقال احساس و محبت دارد.

 

برآوردن خواسته یا آرزویی که بیمار در زندگی به آن دست نیافته

برآوردن خواسته یا آرزویی که بیمار در زندگی به آن دست نیافته
بسیاری از افراد در طول زندگی از آرزوهایی صحبت می کنند که در گذشته به آنها دست نیافته اند و این موارد را برای افراد خانواده و دوستان خود تعریف می کنند. خیلی از این موارد می تواند خواسته هایی ساده در دوران کودکی بوده باشد. حتی دیدار مجدد برخی دوستان قدیمی می تواند از این دست خواسته ها باشد که برآوردن برخی از آنها ممکن و در عین حال بسیار تاثیر گذار است.

 

تکرار خاطرات خوب و به یاد ماندنی

تکرار خاطرات خوب و به یاد ماندنی
افراد حتی در روزهای عادی زندگی از مرور خاطرات خوب خود احساس نشاط می کنند. تعریف کردن خاطرات خوب به همراه بیمار، احساس خوب همان روزها را در فرد زنده می کند. حتی خیلی از خاطرات را می توان به نحوی تکرار کرد. مثلا تهیه غذایی که شام شبی خاص بوده و نیز پخش آهنگی که در آن لحظه پخش می شده، می تواند شخص را کاملا به حال و هوای لحظات آن خاطره ببرد.

 

حرف آخر 

زندگی نعمت بزرگیست که هر انسانی از دانستن اینکه به پایان آن نزدیک شده، احساس غم و اندوه خواهد کرد و این امری انکارناپذیر است. شاید بزرگ ترین دلیل مخفی بودن مرگ انسان ها، در امانبودن از همین احساس غم و اندوه است. باید اعتراف کرد به هیچ طریقی نمی توان این اندوه را بهصورت کامل از بین برد، اما با شاد کردن تک تک لحظات باقیمانده زندگی شخص بیمار، می توان به او کمک بزرگی در طی کردن قدم های آخر این مسیر کرد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه عیادت با بیمار در حال مرگ مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265  تماس بگیرید. 


منبع : چگونه با بیمار در حال مرگ صحبت کنیم؟

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.