مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

بی خوابی | علل، عوارض و درمان بی خوابی

بی خوابی یا کم خوابی به صورت مشکل در خواب رفتن، بیدار شدن در خلال شب همراه با ناتوانی به صورت مکرر، یا بیدار شدن خیلی زود در صبح از خواب به صورتی که بدن فرصت کافی برای تجدید قوا را پیدا نمی کند در فرد ظاهر می گردد. از جمله مهمترین دلایل اختلال در به خواب رفتن ی می توان به اضطراب و تنش های هیجانی، ترس از تنهایی، اختلالات اضطرابی، زندگی و تغذیه ناسالم اشاره داشت. یکی از دلایل اصلی افزایش بیماری های قلبی و سرطان در دنیای امروزه عدم توجه به مشکلات خواب و درمان آن می باشد. در این مقاله انواع، علل، عوارض و درمان بی خوابی و کم خوابی توضیح داده شده است.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه بی خوابی عصبی مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228   و از تهران با شماره 9092305265  تماس بگیرید.

 

منبع : بی خوابی | علل، عوارض و درمان بی خوابی

  

بی خوابی

بی خوابی از جمله اختلالات خواب است که شامل مواردی مانند مشکل در به خواب رفتن، یک بیدار شدن مکرر در حین خواب شب یا بیدار شدن صبح خیلی زود به طوری که همراه با ناتوانی و مشکل در به خواب رفتن مجدد است. کم خوابی به معنی ناتوانی در به خواب رفتن، ناتوانی در خواب ماندن در مدت طولانی یا به صورت عمیق می باشد. کم خوابی معمولا ناشی از اضطراب، استرس، افسردگی و تنش های هیجانی ناشی از زندگی روزمره می باشد. از دیگر دلایل اختلال در به خواب رفتن می توان به عدم احساس امنیت، علائم افسردگی شدید، ترس از تنهایی و مصرف مواد مخدر یا کافئین را نام برد. بی خوابی و کم خوابی در میان زنان دو برابر مردان است.

 

انواع بی خوابی

سه نوع بیخوابی گذرا، حاد و مزمن تا حالا شناخته است :

بیخوابی گذرا :  بین چند روز تا یک هفته طول بکشد و بیشتر دلیل آن استرس باشد

بیخوابی حاد : بی خوابی که ناگهانی شروع شده و بین سه تا شش ماه ادامه یافته است.

بیخوابی مزمن : نوعی از اختلالات خواب است که بیش از یک سال اتفاق می افتد و معمولا مشکلات زیادی در حواس فرد ایجاد کرده است.

 

علت بی خوابی

از جمله دلایل و علت بیخوابی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده بیش از حد از موبایل، شبکه های اجتماعی و اینترنت

بی خوابی با بالا رفتن سن افزایش می یابد

استرس و تنش های هیجانی ناشی از کار

اختلالات اضطرابی

افسردگی و علائم افسردگی

مصرف مواد اعتیاد آور ( مواد مخدر و الکل )

ترس از تنهایی

عدم احساس امنیت
بی خوابی در بارداری

 

عوارض بی خوابی 

افرادی که از مشکل خواب رنج می برند؛ متحمل مشکلاتی در زندگی خود می شوند. از جمله عوارض بیخوابی می توان به موارد زیر اشاره داشت :

کاهش عملکرد ذهنی

کاهش تمرکز

افزایش احتمال ابتلا به سرطلان

خطر افسردگی و تشدید علائم افسردگی

افزایش خطر ابتلا به اختلالات عصبی

ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن

افزایش خطر ابتلا به دیابت

افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی

فشار خون

چاقی

 

راه های درمان بی خوابی عصبی

درمان بیخوابی به روش های غیر دارویی مانند مناسب نمودن شرایط و محیط خواب و بستر، مطالعه قبل از خواب، اصلاح عادات بد غذایی امکان پذیر است. استفاده از جلسات مشاوره روانشناسی برای کاهش استرس و اضطراب در شما یکی از موثرترین کار ها برای درمان مشکلات خواب می باشد. از جمله روش های درمان دارویی بیخوابی می توان به مصرف داروهای ضد افسردگی، قرص های خواب آور اشاره داشت. این دارو ها برای درمان موقت بی خوابی موثر می باشند. ولی بهترین درمان برای بیخوابی استفاده از جلسات مشاوره روانشناسی و تحریک دستگاه عصبی می باشد. شما در هر جایی که هستید می توانید از خدمات مشاوره تلفنی و مشاوره حضوری مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی بهرمند شوید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلات خواب و کمخوابی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228   و از تهران با شماره 9092305265  تماس بگیرید.


منبع : بی خوابی | علل، عوارض و درمان بی خوابی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.