نشانه ها و علائم اعتیاد به شیشه به صورت تغییراتی در عملکرد مغز رخ می دهد. تغییرات شیمیایی مغز در اثر مصرف شیشه، باعث بروز اختلالات روانی و رفتاری می شود. مصرف ماده مخدر شیشه سبب افزایش انرژی، فعالیت، احساس لذت و افزایش سطح هوشیاری و توان بدنی فرد می شود. همین احساسات و لذت های کاذب فرد را به مصرف شیشه تشویق می کند. بسیاری از افرادی که دچار اعتیاد به شیشه شده اند، با این تصور که مصرف گاه و بیگاه شیشه اعتیاد ندارد، شروع به مصرف کرده اند. ولی بر اساس تحقیقات، مصرف شیشه با تحریک بخش شادی آور مغز فرد را به ادامه مصرف وا می دارد. بنابراین حتی کسانی که شیشه را به صورت تفننی مصرف می کنند با اعتیاد به این ماده هیچ فاصله ای نخواهند داشت. برای اطلاع از بهترین روش های ترک شیشه کلیک کنید.
برای مشاوره ترک اعتیاد و تشخیص و ترک اعتیاد به شیشه می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : علائم و نشانه های اعتیاد به شیشه
نشانه ها و علائم اعتیاد به شیشه در فردی که به مصرف آن وابسته است، بسیار مشهود می باشد. علاوه برای تست اعتیاد به شیشه، نشانه ها و علائم اعتیاد به شیشه به دو صورت جسمی و رفتاری در فرد قابل شناسایی است. سبک زندگی مصرف کنندگان شیشه دیر یا زود به طور کلی تغییر می کند. در ادامه نشانه های جسمی و علائم رفتاری را در فرد معتاد به شیشه برای شما آورده ایم.
معتادان به شیشه یا متامفتامین، رفتارهایی مانند پرخاشگری، سوءظن، خشم، بدبینی، افسردگی، ناتوانی در کنترل فکر، عدم تمرکز، سوء برداشت از رفتار دیگران، حساسیت نسبت به بعضی از وسایل، بی قراری و... را از خود بروز می دهند. این تغییرات رفتاری، به حدی شدید است که برای اطرافیان به راحتی قابل تشخیص می باشد. در میان نشانه های رفتاری سه نشانه بارزتر می باشد.
۱- فرد شیشه ای نسبت به رفتار دیگران سوء برداشت دارد، برداشت های نادرستی که تنها برای او معنادار هستند. حرف ها و یا نگاه های عادی اطرافیان را تهدید می داند و از حرف زدن عادی دو نفر با یکدیگر برداشت های اشتباهی خواهد داشت. فرد معتاد به شیشه از واقعیت فاصله می گیرد و هموارد درگیر توهماتی است که وجود آن را احساس و بر درستی تصوراتش مصرانه پافشاری می کند.
۲- افراد وابسته به شیشه، همواره تصور می کنند که تحت تعقیب هستند و اعمال او تحت نظر قرار دارد. فرد معتاد به شیشه فکر می کنند که از طریق وسایل خانه حرف ها و حرکات آنها مورد شنود و تجسس قرار می گیرد. به همین دلیل شکستن وسایل برقی مانند تلویزیون، تلفن، موبایل، پاره کردن وسایل خانه مانند رویه مبل از جمله رفتاری است که از آنان سر می زند.
۳ - در صورت مصرف طولانی مدت این افراد با خانواده خود رفتار پرخاشگرایانه دارند. شیشه تصورات ذهنی شخص را برای او تبدیل به واقعیت می کند و اگر کسی بخواهد او را متوجه اشتباهش کند به شدت با او برخورد خواهد کرد. به همین دلیل صدمه شدیدی به اعضای خانواده این افراد وارد می شود.
از جمله نشانه ها و علائم فیزیکی معتادان به شیشه می توان به مشکلات گوارشی، کم اشتهایی، بی خوابی، خراب شدن دندان ها، قدرت جسمی بالا و... اشاره داشت. بارزترین نشانه های فیزیکی موارد زیر می باشد:
۱- تغییر قدرت جسمانی به طوری که می توانند سخت ترین کارهای فیزیکی را که فرد قبلا قادر به انجام آن نبود، انجام دهند.
2- دندان های مصرف کنندگان شیشه تیره می شود و بعد از گذشت زمان شروع به ریختن می کند.
3- ساعت خواب در این افراد به شدت کاهش پیدا می کند، دائما بیدار هستند یا با کوچکترین حرکتی در اطرافشان بیدار می شوند. زیر چشم این افراد معمولا گود رفته است.
4- اشتها و خوردن غذا بسیار کاهش می یابد تا جایی که می توان شاهد بود که برای چند روز غذا نمی خورند؛ در نتیجه کاهش شدید وزن معتادان به شیشه دیده می شود.
5- به وجود آمدن زخم هایی در دست و صورت آنان به دلیل خود زنی هایی که دارند.
6- بد بو شدن دهان
7- گشاد شدن شدید مردمک چشم
از جمله مهمترین پیامدهای مصرف شیشه می توان به موارد زیر اشاره داشت:
۱ - فرار و ترس اطرافیان نسبت به معتادان به شیشه یکی از بزرگترین پیامدهای مصرف شیشه می باشد. این افراد به مرور زمان از جانب اطرافیان طرد می شوند.
۲ - افرادی که اعتیاد به شیشه دارند، ریسک پذیری بالایی پیدا می کنند که سبب بروز رفتارهای خطرناکی می شود که احتمال بروز حوادث ناگوار و حتی مرگ را چه برای خودشان و چه برای اطرافیانشان افزایش می دهد.
۳ - با ادامه پیدا کردن مصرف شیشه مغز مصزف کننده از کار می افتد و دائما در توهمان و تصورات خیالی خود زندگی می کنند.
۴ - خود زنی و یا آسیب رساندن به خانواده و اطرافیان یکی از پیامد هایی است که اعتیاد به مصرف شیشه به همراه خواهد داشت.
۵ - افت شدید تحصیلی یا کاری به صورت غیر منتظره اتفاق می افتد.
تا زمانی که خود فرد و یا اطرافیان وی نپذیرند که معتاد است، درماناعتیاد به شیشه امکان پذیر نیست. نقش خانواده، برای ترک شیشه بسیار مهم است. چرا که افرادی که اعتیاد به شیشه دارندT معمولا از قبول این مسئله سر باز می زنند. برای درمان شیشه سه روش ترک شیشه به روش ماتریکس، ترک شیشه به روش دی اس تی و ترک شیشه با متادون وجود دارد.
درمان اعتیاد شامل دو بخش عمده درمان وابستگی جسمی (سم زدائی) و درمان وابستگی روانی می باشد. درمان وابستگی روانی مهمترین بخش ترک اعتیاد است که بدون کمک متخصص امکانش نزدیک به صفر می باشد. برای ترک شیشه می توانید با متخصصان مرکز مشاوره هنر زندگی تماس بگیرید. برای اطلاع از بهترین روش های ترک اعتیاد بدون مصرف دارو کلیک کنید.
برای مشاوره ترک اعتیاد و تشخیص و ترک اعتیاد به شیشه می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.