مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

تنبیه همسر | پیامد های تنبیه همسر

در هر زندگی مشترکی مسائل و مشکلاتی به وجود می آید، گاه زن یا مرد برای آن که به خواسته خود برسد به فکر تنبیه همسر خود می افتد. استفاده از روش های نامناسب برای تنبیه همسر پایه های زندگی مشترک را تضعیف می کند. اما آیا واقعا نیازی به تنبیه همسر وجود دارد؟ اما چگونه می توان فرد بالغی را متوجه رفتار اشتباه اش کرد، بدون آن که تنبیهی صورت بگیرد. در جلسات مشاوره خانواده به زوجین یاد می دهند که جای تنبیه همسر، روش های بهتری را جایگزین کنند. در ادامه درباره روش های تنبیه همسر، پیامدهای روش های معیوب و راهکارهای جایگزین صحبت خواهیم کرد.

 

برای دریافت مشاوره و درمان در زمینه تنبیه همسر می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : تنبیه همسر | پیامد های تنبیه همسر

  

تاملی بر تنبیه همسر و پیامد های آن 

زمانی که همسرتان کار اشتباهی انجام می دهد، احتمالا شما با خود به دنبال روشی برای تنبیه همسر تان هستید. چرا که با خود فکر می کنید اگر این کار را انجام ندهید او دوباره رفتار اشتباهش را تکرار خواهد کرد. در ادامه به بررسی روش های معمول برای تنبیه همسر پرداخته ایم. هر کدام از این روش ها شاید مزایایی داشته باشند اما معمولا معایب آن ها از چشم شما دور می ماند.

1- قهر اولین و راحت ترین تنبیه

خیلی وقت ها از صحبت کردن با همسرتان ناامید می شوید. گویی قصد دارد راه خودش را برود و اصلا گوشش به حرف شما بدهکار نیست. به نظر خودتان تنها راه باقی مانده قهر کردن می باشد تا شاید متوجه ناراحتی شما بشود.

این روش شاید گاهی در زندگی مشترک پاسخ دهد، اما تبدیل شدن قهر به یک عادت رفتاری به رابطه تان آسیب می زندد. اگر به جای صحبت کردن و حل مشکلات دقیقا در زمان هایی که همسرتان احتیاج به شنیده شدن و توجه داشته باشد، با او قهر کنید؛ در واقع حمایت و پشتیبانی خود را از او گرفته اید. او نیز یاد می گیرد در مواقع ناراحتی به چیزهای دیگری پناه ببرد.

2- بی اعتنایی و باج گیری

هر زوجی با یکدیگر یک نوع رابطه خاصی دارند، گاه زن یا مرد با بی اعتنایی به خواسته های همسرش او را متوجه رفتار اشتباهش می کند. اما در زمان هایی که این رابطه به نوعی سوء استفاده و یا باج گیری عاطفی تبدیل شود، دیگر نمی توان گفت یک رابطه زناشویی رایج است.

زنان یا مردانی که عادت به باجگیری دارند، مدام حتی برای ابراز علاقه و دوست داشتن از همسرشان مطالبه های مختلف دارند. برای مثال خانمی به خاطر آن که همسرش لباس مورد علاقه اش را نمی خرد، از هم خوابی با او اجتناب می کند یا مردی که بیان "دوست دارم" را تنها به شرایطی که همسرش لباس هایش را اتو می زند، محدود می کند.

3- کوچک کردن در جمع

بعضی از زوج ها با ضایع کردن همسرشان در جمع سعی می کنند ناراحتی خود را نشان بدهند یا با صحبت پشت سر شوهرشان او را تخریب می کنند. در چنین وضعیتی فراموش نکنید همسرتان که یکی از اعضای خانواده تان می باشد را نه تنها پیش دیگران کوچک کرده اید، بلکه به فرزندانتان نیز این اجازه را داده اید که درباره پدر و مادر خود حرف های توهین آمیز بزنند. هر چند که بچه ها این حرف ها را تکرار نمی کنند، اما به شکل های دیگر در رفتار و افکار آن ها نمود پیدا خواهد کرد. احترام به همسر آن هم در مقابل دیگران به پایداری زندگی زناشویی شما کمک می کند. 

 

اگر تنبیه می کنید دلیل آن را مشخص کنید

برای مثال می بینیم که زن به خاطر اینکه شوهرش آدم خودخواهی است و قرار نیست هیچوقت رفتارهای بدش را ترک کند؛ قهر می کند. شوهرش اصلا متوجه دلیل قهر کردن او نیست و فکر می کند به خاطر خستگی یا روزمرگی و... حال همسرش گرفته است و شاید حوصله ندارد. در مورد مردان نیز این موضوع نیز اتفاق می افتد مثلا مردی که با همسرش سرد برخورد می کند تا به او بفهماند به دلیل صحبت های او با مادرش از او ناراحت است اما زن فکر می کند شوهرش از نحوه غذا پختن او و آشپزی اش راضی نیست. فراموش نکنید بهتر است همیشه مشکلات خود را با صحبت کردن حل کنید.

 

چرا نباید قهر طولانی کرد؟

در این نوع تنبیه ها و فاصله گرفتن ها شاهد هستیم که زوجی که زندگی خوبی داشته اند، یک باره به دلیل یک قهر ساده از یکدیگر فاصله گرفته و به خاطر نوعی غرور، خود خواهی، سردرگمی یا... مدت زمان زیادی از زندگی خود را تباه کرده و قهر را به سال ها و ماه ها رسانده اند. حتی بعد از آشتی دیگر نتوانسته اند رابطۀ گرم گذشته خود را داشته باشند و سردی و دلسردی ایجاد شده هرگز از بین نرفته و در نهایت به قطع ارتباط تن داده اند. طولانی کردن یک بحث و ادامه دادن یک موضوعی که می تواند به سادگی و با تعامل حل شود، به راحتی موجب از هم پاشیدگی یک زندگی مشترک می شود. برای پیدا کردن بهترین راه های آشتی بعد از دعوا کلیک کنید.

 

لجبازی به جای تنبیه همسر

بعضی از زوجین زمانی که دیگر روش های تنبیه جواب نمی دهد،دست به کارهای عجیب می زنند. مثلا با صدمه زدن به وسایل خانه یا خرج کردن تمام پس انداز خانوادگی یا حتی خیانت؛ همسرشان را تنبیه می کنند. این راهکارها چون از روی هیجان هستند، نه تنها موجب خراب تر شدن رابطه می شود، بلکه به همسرتان فرصت می دهد تا شما را مقصر جلوه داده و در آخر شما باید معذرت خواهی کنید.

 

پس چه تنبیهی باید کرد؟

در اولین قدم به جای این که به فکر تنبیه باشید، ویژگی های مثبت همسرتان را تشویق و تقویت کنید. گرم نگه داشتن رابطه با ایجاد یک محبت دو طرفه و یادآوری روزهای مهم زندگی صمیمت شما را بیشتر کرده و در زمان ها ناراحتی راحت تر می توانید حرف همدیگر را بفهمید. هر چه علاقه همسرتان به شما بیشتر باشد، با احتمال بیشتری حاضر است رفتارهای نامطلوبش را تغییر دهد.

خواسته های خود را معقول و منطقی بررسی کنید. شاید این شما باشید که خواسته ای دارید که بیش از حد انتظار و غیر معقول است. هیچ آدمی کامل نیست و هر کس نقص های مرتبط با خودش را دارد. ممکن است خواسته شما نوعی زیاده خواهی باشد و واقعا حق با شما نباشد.

به صحبت های خود پایبند باشید. زمانی که با همسرتان صحبت می کنید، پیش از هر چیز به جملات و کلماتی که انتخاب می کنید، دقت نمایید. مانند صحبت با کودکتان، تا جایی که ممکن است تهدید نکنید و در صورتی که قصد نوعی تهدید داشتید، به آن پایبند بمانید. لازم است در زمان تهدید کردن مدت زمان زیادی را به تهدیدی که می کنید فکر کرده باشید.

تعیین حد و مرز در رابطه زناشویی نیز لازم است. برای خود چهارچوب های مشخصی داشته باشید و در رابطه به عنوان یک فرد ضعیف رفتار نکنید. از خودتان قدرت نشان بدهید اما قدرت خود را در کنار همسرتان، نه در مقابل او به نمایش بگذارید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه تنبیه همسر می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع : تنبیه همسر | پیامد های تنبیه همسر

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.