طلاق در سنین پایین نشان از یک ازدواج اشتباه و یا شاید ارتباط زناشویی اشتباه باشد. ازدواج مرحله ای بسیار مهم در زندگی هر فرد است که میتواند زیباترین اتفاق نیز باشد. ولی برای اینکه این ازدواج تبدیل به زیباترین اتفاق شود، نیاز به آمادگی و منطق در شروع یک زندگی مشترک میباشد. طلاق در سنین پایین آثار مخربی بر زندگی هر دو طرف میگذارد. طلاق در هر مرحله ای از زندگی و هر سنی اتفاق جالبی نیست وحتی اگر هر دو طرف با رضایت جدا شوند، باز هم آثار مخربی بر روان هر دو طرف میگذارد. ولی این تاثیر مخرب در افرادی که سن پایینی دارند بیشتر است و برای آنها نتایج بدتری دارد. در ادامه به طور مفصل درباره آثار طلاق در سنین پایین صحبت خواهیم کرد.
برای دریافت مشاوره در زمینه پیشگیری از آسیبهای طلاق در سنین پایین میتوانید با مشاوران مرکز روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : طلاق در سن کم
لازمه ازدواج آمادگی جسمی و روانی دختر و پسر میباشد. ازدواجهای کورکورانه در سن کم که فقط از سر عشق، بدون منطق و یا به دلیل اجبار خانوادهها شکل گرفته اند؛ سرانجام خوبی نخواهند داشت. چنین ازدواجهایی حتی اگر به جدایی ختم نشوند معمولا محکوم به یک زندگی پر از استرس و نارضایتی میباشد. اگر طلاق و جدایی اتفاق بیافتد، هر دو طرف با مشکلاتی رو به رو خواهند شد.
یکی از دلایل ازدواج زود هنگام مخصوصا در دختران، اختلاف با والدین میباشد. به دلایل فرهنگی و آزادی کمتر، دختران ملزم به اطاعت بیشتری از والدین خود هستند. یکی دیگر از دلایل ازدواج زود هنگام تفاوت بین دو نسل است که منجر به اختلاف بین والدین و فرزندان میشود و فرزندان به ازدواج به عنوان راهی نگاه میکنند که از اختلافها فرار کنند و زندگی خود را عوض کنند.
زندگی پر از اتفاقات تلخ و شیرین میباشد، در کنار زیباییهای آن تحمل تلخیها هم لازم است. جوانان کم سن توانایی کمتری در درک مسائل و کنترل هیجانات خود دارند. این موضوع در مورد جوانانی که هنوز به بلوغ روانی و اصلاحا به پختگی نرسیده اند؛ بیشتر صدق میکند. بنابراین تصمیماتی که میگیرند بیشتر بر اساس احساسات و هیجانات شان میباشد. پس در برابر مشکلات به جای یافتن راهی برای حل موضوع، اولین و راحتترین راه یعنی قهر و جدایی را انتخاب میکنند.
گاه پیش از آن که زوجین بتوانند مسئولیتهای ازدواج را بر عهده بگیرند، تصمیم به بچه دار شدن نیز میگیرند. علاوه بر خطرات بارداری در سنین پایین، کودک وارد خانواده ای میشود که هنوز از ثبات کافی برخوردار نیست. مادر یا پدری که نتوانند از پس مسئولیتهای والدگری برآیند، به احتمال زیاد دچار اختلالات روانی چون افسردگی و اضطراب میشوند.
جوانانی که زود ازدواج کردهاند، در برخورد با همسنهای مجرد خود بیشتر احساس میکنند که فرصتهای شغلی و تحصیلی شان را از دست دادهاند.
طلاق در سنین پایین عواقب بیشماری با خود به همراه دارد. البته وقتی سن زوجین پایین باشد، عواقب آن جدیتر هم میشود. در ادامه آسیبهای طلاق را در سنین پایین بررسی کرده ایم.
وقتی فردی (چه زن و چه مرد) در سنین پایین طلاق میگیرد، در واقع یکی از تلخترین تجربیاتش را پشت سر گذاشته است. با خود فکر میکند که دنیا به آخر رسیده و حتی اگر ازدواج مجدد داشته باشد، دوباره درگیر مشکلاتی میشود. برایش سخت است تا باور کند برای خوشبختی هنوز هم دیر نیست.
بعضی از خانوادهها به خصوص خانوادههای سنتی از فرزند خود پس از طلاق حمایت نمیکنند و دیگر با او مانند زمانی که مجرد بود برخورد نمیکنند. دلیل این مساله میتواند ناشی از همان نگاه منفی جامعه باشد که در ذهن اعضای خانواده نیز قرار میگیرد.
عدم حمایت خانواده و نداشتن شغل باعث بروز مشکلات مالی مخصوصا برای خانمها میشود. مشکل مالی در طلاق در سن پایین بیشتر است؛ چرا که در سنین بالاتر فرد توانایی و تجربه بیشتری برای وارد شدن به بازار کار را دارد. مشکلات مالی زنان مطلقه، آنها را بیشتر در معرض سوء استفاده قرار میدهد. به همین جهت استقلال مالی زنان چه برای ادامه زندگی چه در زمان جدایی به آنها آزادی بیشتری میدهد.
نگاه منفی اجتماع به افراد مطلقه ازدواج مجدد را برای شان سخت میکند. برای کسانی که در سن پایین طلاق گرفتهاند، این موضوع بسیار دردناکتر میشود. چرا که کاندیدهای ازدواجی آنها اغلب ازدواج نکرده و یا انتظارات بالایی برای ازدواج خود دارند. در بعضی مواقع با وجود ازدواج مجدد زوجی که ازدواج ناموفق داشته بیشتر در معرض متلکهای همسر یا خانواده همسر میباشد.
متاسفانه یک واقعیت تلخی که در جامعه وجود دارد، زنان مطلقه حتی در نگاه هم جنسهای خود خطری برای زندگی زناشویی شان محسوب میشوند. گاه آشنایان خانمهای مطلقه، رفت و آمدشان را با این افراد محدود میکنند. متاسفانه پیشنهادهایی مبنی بر رابطه نامشروع به این زنان نیز داده میشود.
این را به یاد داشته باشید که ازدواج یک مرحله از مراحل زندگی است که وقت و زمان مشخص دارد. همچون کودکی که اول باید بخزد تا بتواند راه برود ازدواج نیز نیازمند آمادگی جسمی و روحی لازم است. بهترین سن ازدواج برای هر فردی تفاوت دارد، پس نمیتوان کسی را به خاطر سن ازدواجش شماتت کرد.
و در نهایت این را بدانید که طلاق هم یک راه است ولی راه آخر است. بهترین راه برای زندگی که به بن بست خورده است شاید طلاق باشد؛ چرا که اگر راه نجاتی نباشد هم مرد و هم زن دچار مشکلات بیشتری میشوند. ولی سوال اینجاست که آیا واقعا زندگی به بن بست رسیده است؟ آیا تمام تلاشتان را برای حفظ زندگی تان کرده اید؟ مشاوره خانواده به شما کمک میکند تا در زمانهای سختی بهترین تصمیم را بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه پیشگیری از آسیبهای طلاق در سنین پایین میتوانید با مشاوران مرکز روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : طلاق در سن کم