هر پدر و مادری به دنبال پیدا کردن مهارت ها و استعداد کودک خود است تا با پرورش آن ها بتواند آینده خوبی برای کودک خود بسازد.پدر و مادر به کودک خود کمک می کند تا در راستای پرورش استعدادهایش قدم بردارد و پیشرفت کند. استعداد بعضی از کودکان را می توان به راحتی تشخیص داد ولی برخی از کودکان استعدادهایشان به صورت پنهانی است که والدین می تواند با تکنیک هایی مانند حرف زدن، توجه به خیال بافی ها، نظم و تربیت کودکان در تمیز نگاه داشتن وسایل اتاق و ... متوجه آن شوند. برای تشخیص و آگاهی از استعدادهای نهفته در کودکان خود می توانید از جلسات مشاوره کودک استفاده نمایید همچنین ما در این مقاله به بررسی چگونگی کشف استعداد کودکان پرداختیم.
برای مشاوره کشف استعدادها و مهارتهای کودکان میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : کشف استعداد کودکان | کشف مهارت ها و استعداد های کودکان
کشف استعداد کودکان ابتدا باید توسط پدر و مادر صورت گیرد چرا که در سنین پایین کودک اکثر اوقات فراقت کودک توسط والدین پر می شود. کودک را به برنامه های ورزشی، آموزشی و ... می فرستد. اگر والدین از استعداد فرزندشان اطلاع داشته باشند می توانند انتخاب های بهتری برا او داشته باشند و آینده ی بهتری را برای او بسازند. در بیشتر وقت کودک را پر می کنند، پس بهتر از همه می توانید استعداد کودک خود را کشف کنید.
توجه کنید که فرزند شما وسایل و اسباب بازی هایش را بر اساس زنگ، اندازه یا شکل می چیند یا در موقع ورد به خانه کفش هایش را جفت می کند. این کودکان به عنوان یادگیرنده دائمی شنیداری شناخته می شوند. و یک متفکر تحلیل گر و منظم هستند. استفاده از بازی هایی که داری الگو جفت کردن می باشد برای پرورش استعداد کودکان یادگیرنده دائمی شینداری بسیار مفید می باشد. همچنین فعالیت هایی که ریاضی را تقویت می کند نیز برای پرورش استعداد این کودکان مفید می باشد.
کودکان پر خرف که می توانند داستان های مختلف را بهم ربط دهند و تا وقتی بخوابند دائما در حال صحبت کردن می باشند و می خواهند با استعدلال هایشان شما را قانع کنند. کودکانی که در قانع کردن دیگران استعداد دارند. این کودکان در آینده مشاغلی مانند وکالت، روزنامه نگاری و ... را انتخاب می کنند. برای تقویت استعداد این کودکان بگذارید تا برایتان داستان بگویند. با او صحبت کنید، صدایش را ضبط کنید. برای این کودکان کتاب هایی که دارای کلمات بیشتری نسبت به تصویر هستند بخرید.
کودکانی که همه وسایل خانه و یا اسباب بازی هایش را باز می کند تا بفهمد چگونه کار می کند و در اکثر مواقع می تواند آن وسیله را مانند اولش ببندد. بازی کردن با اسباب بازی و ساختن خانه و یا بلوک های خانه سازی را دوست دارند. کودکان یادگیرنده دیداری - فضایی می باشند. در آینده چنین کودکانی مشاغلی مانند مکانیک، رشته های مهندسی مختلف و ... را انتخاب می کنند. برای تقویت استعداد کودکان یادگیرنده دیداری-فضایی اسباب بازی هایی برای این کودکان بخرید که امکان خراب کردن و بازسازی آن وجود داشته باشد. نحوه کار کردن وسایل مکانیکی را در صورتی که از شما سوال کرد برایش توضیح بدهید ( به زبان ساده ) . این کودکان به دلیل علاقه کشف و دستکاری ممکن است دست به کارهای خطرناکی بزنند به همین دلیل مواضب باشید تا از برق گرفتی و از بریده شدن این کودکان توسط اشیا تیز جلوگیری نمایید.
این کودکان با دوستان خیالی خود زندگی می کنند و در اوقات فراغت نقاشی می کشند و در مواقع که مشگلی پیش می آید از راه حل های خلاقانه استفاده می کنند. این کودک در آینده به احتمال زیاد هنرپیشه، نویسنده، طراح لباس،... می شوند و در فعالیتهای که باهنر در ارتباط است مشغول می گردد. برای تقویت استعداد این کودکان لوازم لازم را در اختیار او بگذارید، با هم ساز بزنید، کنسرت بروید و به قصه های خیالی اش گوش دهید.
کودکی که حل کردن پازل را دوست دارد و قطعه مناسب را بار اول در جای درست می گذارد. یادگیرنده دارای استعداد بزرگی در کشف نقاط مبهم است. این کودکان در آینده شغل های کارگاهی، باستان شناسی یا محققی را انتخاب می کنند. برای تقویت این استعداد پازل و جدول برایشان تهیه کنید و بازی های مرتبط با چیدن منظم اشیا برایشان بگیرید.
کودکانی که برای نشان دادن استعداد های خودشان در بازی و فعالیت مختلف تمایل به رهبر بودن دارند. این کودکان استعداد رهبری و مدیریت را دارند. برای تقویت این ویژگی هدایت مسیر را به دست کودک بدهید مثلا هدایت کارهای خانه مثل مرتب کردن لباسها را به عهده او بگذارید و به او فرصت دهید وسایل اتاقش را به سلیقه خودش مرتب کند و برای حل مشگلات از او کمک بگیرید مثلا به او بگویید"ما همیشه دیر به سره کار می رسیم تو راه حلی برای برطرف کردن این مشکل به نظرت می رسد؟"
کودک هر کاری را با عجله انجام می دهد و از هر چیز متحرکی خوشش می آید. این کودکان یادگیرنده جنبشی-بدنی هستند و کارهایی که با حرکت و عمل است را دوست دارند. در آینده مشاغلی را انتخاب می کنند که پشت میز ننشینند. برای پرورش این استعداد کودک باید در برنامه اش فعالیت های فیزیکی داشته باشد چرا که از فعالیت های تکراری سریع خسته می شود. آنها از رقصیدن و آواز خواندن لذت می برند. برای کودکانی که بیشتر علاقمند به استفاده از دستشان هستند نقاشی و مجسمه سازی مفید است.
برای مشاوره کشف مهارتها و استعداد کودکان میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : کشف استعداد کودکان | کشف مهارت ها و استعداد های کودکان