با وجود پبشرفت های پزشکی، هنوز درمان اوتیسم به طور قطع یافت نشده است. اما خوشبختانه با آموزش و درمان های غیردارویی تا حد زیادی می توان از پیشروی بیماری جلوگیری کرد. والدین با اطلاع از راه های شناسایی اوتیسم می توانند به تشخیص زودهنگام اختلالات طیف اوتیسم کمک کرده و مانع از مشکلات اوتیسم در بزرگسالی شوند. شناختعلائم اوتیسم زیر سه سال در روند بهبودی بیماری تاثیر زیادی دارد. برایدرمان اوتیسم، نحوه برخورد والدین کودکان اوتیستیک اهمیت زیادی دارد. بنابراین علاوه بر کودک والدین نیز باید آموزش دیده و با مشاوره کودک و خانواده در ارتباط باشند. در ادامه انواع درمان های مربوط به اوتیسم را شرح داده ایم.
برای دریافت مشاوره در زمینه درمان اوتیسم می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : درمان بیماری اوتیسم
اگرچه با درمانهای رفتاری، کودکان مبتلا به اوتیسم پیشرفت زیادی در زمینه های اجتماعی و رفتاری می کنند، اما متاسفانه هیچ “درمان” دارویی یا معالجه رسمی برای اوتیسم وجود ندارد. با این حال اگر علائم اوتیسم در کودکی هر چه سریعتر شناسایی شوند، با استفاده از روش های درمانی که در ادامه ذکر می کنیم، تا حد زیادی می توان به کنترل بیماری و کاهش علائم آن امیدوار بود.
خانواده ها میتوانند با کمک روشهای مختلف رفتار درمانی تواناییها و مهارتهای کلامی و ارتباط اجتماعی کودکان مبتلای خود را تقویت کنند. این روشها شامل موارد زیر میباشند.
الف) روش ABA
تفکر غالب در این روش این است که رفتارهایی که مورد تشویق قرار بگیرند، احتمال تکرار و افزایش خواهند داشت و رفتارهایی که نادیده گرفته شوند، احتمال حذف شدن دارند.
ب) روش تیچ (TEACCH)
در این روش به کودک یاد می گیرد که محیط اطراف و رفتارهای اطرافیان خود را بهتر درک کند. مثلا به کودک آموزش داده میشود تا در هنگام درد چگونه به جای فریاد زدن احساس خود را به اطرافیان بگوید.
پ)روش ارتباط با تبادل تصویر
از این روش برای کودکان اوتیسمی که نمی توانند صحبت کنند، استفاده می شود. به این کودکان یاد می دهند که چگونه نیازهای خود را از طریق تصاویر برآورده کند.
ت) روش فلور تایم (floor time)
روش فلور تایم بسیار شبیه به بازی درمانی است. در این روش ارتباط کودک با یک فرد دیگر از طریق بازیهای مرحله ای بیشتر شود.
ج) داستانهای اجتماعی
از طریق داستانهایی به کودک آموزش داده میشود که چگونه احساسات، منظور و برنامههای دیگران را درک کند. کودک از طریق گوش کردن به داستانها می فهمد که چه جواب یا عکس العمل مناسبی را باید از خود نشان دهد.
د) درک مجموعه حواس
روش درک مجموعه هواس به کودک کمک میکند تا بهتر از حواس پنجگانه خود بهره ببرد. مثلاً اگر کودک با حس لامسه خود مشکل دارد از کودک خواسته میشود تا اشیاء متفاوت با جنسهای مختلف را لمس کرده و با آنها کار کند.
_جینکوبیلوبا گیاهی است که می تواند در درمان بیماری اوتیسم موثر واقع شود.
_در بیماران اوتیسم افزایش آمونیاک در خون دیده می شود. انگور، کنگر، مخلوط عسل و آویشن در آب و آب شلغم به همراه عسل میزان آمونیاک خون را به میزان زیادی کم می کند.
_بعد از شام خوردن آب سیب طبیعی و عسل توصیه می شود.
_از جمله راه های درمان اوتیسم در کودکان دارای مشکل لکنت زباناستفاده از انار شیرین، آب انار یا رب انار شیرین است.
کودکان اوتیستیک به غذاهای حاوی گلوتن و کازیین پاسخ منفی می دهند. این پروتیین ها در گندم و لبنیات یافت می شود که باعث افزایش علایم بیماری می شوند. رژیمGFCF (رژیم بدون گلوتن و کازیین) می تواند در روند درمان کمک کننده باشد. در این رژیم غذایی گندم و محصولات حاصل از آن و لبنیات باید حذف شده و یا بسیار محدود شوند.
بسیاری از والدین گزارش کرده اند که مهارتهای اجتماعی و تکلم در فرزندانشان بر اثر این رژیم افزایش یافته است.
مصرف میوه جات و سبزیجات تازه گوشت قرمز و سفید، قرص اُمگا سه، ویتامین ب، ویتامین د، قرص کلسیم و آب زیاد در درمان ناهنجاری های اوتیسم بسیار مفید است.
همچنین شیر شتر به دلیل دارا بودن پروتیینهای محافظ و آنزیمهای ضد باکتری بسیار توصیه می شود.
داروها آنچنان نقش درمانی ندارند بلکه بیشتر برای کنترل ناهنجاری های رفتاری تجویز می شوند. فقط دو داروی مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان تحریکپذیری مرتبط با اوتیسم وجود دارد: ریسپریدونو آریپیپرازول که هر دو در گروه داروهای آنتی سایکوتیک آتیپیک قرار دارند.
برای دریافت مشاوره در زمینه درمان اوتیسم می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : درمان بیماری اوتیسم