چه انگیزه هایی برای ازدواج مناسب هستند؟ چگونه به درستی تصمیم به ازدواج خود باید پی ببریم؟ ازدواج به عنوان تصمیمی بزرگ در زندگی هر فرد از جایگاه خاصی برخوردار است. شروع زندگی مشترک می تواند راه حلی در جهت ارضای نیازهای زیستی، روانی و اجتماعی باشد. انگیزه های افراد برای تشکیل زندگی مشترک متفاوت است. بعضی از این انگیزه ها به دلیل ناسازگاری با واقعیت های زندگی زناشویی منجر به شکست در ازدواج می شوند. اگر تصمیم به ازدواج دارید یا به دنبال همسر ایده آل خود هستید، توصیه میکنیم که برای موفقیت در این تصمیم هدف خود را از ازدواج مشخص کنید. برای این منظور مشاوره پیش از ازدواجضرورت می یابد. در ادامه شما را با برخی از انگیزه های اشتباه ازدواج و همچنین برخی انگیزه های لازم آشنا خواهیم کرد.
برای دریافت مشاوره در زمینه انگیزه های ازدواج می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : انگیزه ازدواج | دلایل و انگیزه های درست و نادرست ازدواج
انسان موجودی اجتماعی است و نیاز به ارتباط با دیگران دارد. بسیاری از افرادی که تنها زندگی می کنند یا حتی کسانی که با خانواده خود زندگی می کنند احساس تنهایی می کنند؛ این دست افراد برای کنار آمدن با خلأ احساسی خود، به فکر تشکیل زندگی مشترک می افتند. تصمیم به ازدواج برای این افراد تنها برای خلاصی از تنهایی می باشد.
اما باید توجه داشت اگر احساس تنهایی ناشی از ضعف مهارت های ارتباطی با دیگران باشد و یا ابتلا به اختلال روانی مسبب حس تنهایی شود، ازدواج راه حل مناسبی نیست. برای غلبه بر تنهایی باید به دنبال راه های دیگری باشید.
گاهی افرادی که در شرایط سخت زندگی می کنند و امکانات موجود، نیازهایشان را ارضا نمی کند، برای جبران کمبودهای خود اقدام به ازدواج می کنند. مثلاً دختری که در یک خانواده فقیر زندگی می کند، ممکن است پیشنهاد ازدواج با یک فرد ثروتمند را به راحتی قبول کند.
انگیزه هایی برای ازدواج در برخی جوامع سنتی شیوه پسندیده ای در جهت ارضای نیازهای جنسی می باشد.
تعدادی از جوانها تنها به دلیل فشار غرایز جنسی، تن به ازدواج می دهند. در چنین ازدواجی به دلیل نادیده گرفتن دیگر ابعاد زندگی مشترک، رابطه زناشویی به خطر می افتد.
نگاهی که برخی سازمان ها به افراد متاهل دارند، ازدواج را یکی از شروط استخدام می کند. پس متقاضیان به کار در این سازمان ها مجبور به ازدواج می شوند. برخی افراد نیز دلیل بیکاری خود را مجرد بودن می دانند. فراهم نشدن شرایط کار و تداوم بیکاری ازدواج را به خطر می اندازد.
گاهی انگیزه اصلی در ازدواج، عشق به فرد مقابل و نیاز روان شناختی به زیستن با فرد مقابل نیست. بلکه ازدواج وسیله ای برای رسیدن به اهداف دیگر می شود.
مثلاً خانمی با آقایی ازدواج می کند تا به واسطه او بتواند به خارج کشور برود و در آنجا زندگی کند. ولی بعد از ورود به کشور مقصد، در مدت کوتاهی از شریک زندگی اش جدا می شود.
بسیاری افراد جذابیت جنسی را با عشق اشتباه میگیرند. بودن با یک فرد زیبا برای هر کسی لذت بخش می باشد. اما وقتی جذابیت جنسی محو میشود، موضوعات نادیده گرفته شده پیش از ازدواج، خود را نشان می دهند. اگر اعتماد متقابل، تفاهم و برنامههای مشترک برای آینده وجود نداشته باشد، ازدواج بر هم می خورد.
برای خیلی از افراد مجرد زندگی در کنار خانواده طاقت فرسا میشود. در این مواقع دیگر انتخاب همسر مناسب برای فرد مطرح نیست. او ازدواج را راهی برای استقلال از خانواده می داند. نادیده گرفتن مسئولیت های ازدواج و زندگی با همسری که باب میل فرد نیست، رضایت از زندگی مشترک را از بین می برد.
خیلیها وابستگی را با عشق اشتباه میگیرند. شیفتگی یا وابستگی احساسی زودگذر نسبت به یک فرد است. اما عشقی طولانی مدت و بادوام است که بر اساس اعتماد و تعهد شکل گرفته باشد.
وقتی ازدواجی براساس شیفتگی اتفاق بیافتد، به محض از بین رفتن شور و هیجان اولیه، فرد تصور خواهد کرد که با آدم مناسبی ازدواج نکرده و به دنبال روابط فرازناشویی خواهد رفت. برای مقایسه دلبستگی و وابستگیکلیک کنید.
برخی افراد حتی در دوران نامزدی یا دوستی مشکلات اخلاقی خود را بروز می دهند، مثلا سریع عصبانی می شوند. برخی با تصور این که این رفتارها و مشکلات بعد از ازدواج رفع می شود، به ادامه رابطه، خود را قانع می کنند. رفتارهای مشکل دار بعد از ازدواج مطمئناً بدتر خواهند شد.
از مهمترین و اولین انگیزه های ازدواج ایجاد احساس آرامش درونی در زندگی است. آرامش در کنار فردی که به او اعتماد دارید. در کنار او خوشحال هستید و با هم تفاهم دارید.
زنان و مرد به دوستی با هم احتیاج دارند. هر دو جنس می توانند منبع آرامش یکدیگر باشند.
یکی از نیازهای اساسی و مهم انسان نیاز به محبت است. هر انسانی در زندگی به محبت احتیاج دارد و می خواهد که دیگران او را دوست بدارند.
یکی از راه های مهم رفع این نیاز ازدواج است. آثار محبت و تبدیل آن به عشق پیوند زن و مرد را تحکیم می کند.
یکی از انگیزه های مهم ازدواج سلامت جسم و روان زن و مرد از طریق ارضای احتیاجات جسمانی و روانی است.
نیاز به امنیت خاطر، معاشرت، دردو دل، تغذیه و... که اگر به درستی و به موقع ارضاء نشوند و از جاده اعتدال خارج گردند، نابسامانیها و زیانهای فراوانی را در زندگی فردی و اجتماعی پدید میآورند.
از انگیزههای مناسب ازدواج، کمک به رشد و تکامل زن و مرد است. محیط خانواده اگر گرم و صمیمی باشد می تواند فرصتی برای تبادل اندیشه ها، رشد اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی زن و شوهر و فرزندان باشد. در خانواده، فرصت شکوفایی استعدادهای زن و مرد بیشتر می شود.
علاقه شدید به بچه ها و داشتن فرزند از اهداف مهمی است که همواره موجب ازدواج و تشکیل خانواده می شود.
همچنین تمایل به تداوم نسل در کنار دیگر شرایط مناسب، منجر به ازدواج موفق می شود.
برای دریافت مشاوره در زمینه انگیزه های ازدواج می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : انگیزه ازدواج | دلایل و انگیزه های درست و نادرست ازدواج