هر فردی ممکن است در زندگی مرتکب اشتباهاتی شود، برخی به راحتی در فکر جبران یا بخشیدن خود هستند، اما برای برخی دیگر بخشش خود کاری بسیار سخت است. این افراد دائم در حال سرزنش خودشان به خاطر اشتباهات گذشته هستند. ممکن است شما هم دچار احساس گناه شدید و یا عذاب وجدان شده باشید، ولی آرزو می کردید که انقدر به خودتان سخت نگیرید چون در این شرایط بخش اعظم انرژی روانی تان، درگیر گذشته ای تغییر ناپذیر می شود. در ادامه 8 راهکار برای کنترل احساسات منفی و بخشش خود آورده ایم که به کمک آن ها می توانید احساسات منفی ناشی از حطاهای گذشته را کاهش دهید و این فرصت را به خود بدهید تا استعدادهای درونی تان شکوفا شود و یک زندگی پر از شادی را تجربه کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه برای بخشیدن خود می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : 8 راهکار برای بخشیدن خود
دل مشغولی به اشتباهات گذشته و سرزنش کردن مداوم خود، مانعی برای خودشکوفایی و رشد یافتن جنبه های دیگر در زندگی می شود. نبخشیدن خود باعث می شود که دچار نشخوار فکری آزار دهنده ای شوید، طوری که دیگر نمی توانید بهترین خود را ارائه دهید. در واقع بخشیدن خود این امکان را به شما می دهد که به سمت جلو حرکت کنید و با تجربه هایی که به دست آورده اید به اهداف خود نزدیک تر شوید. پس نبخشیدن خود، به جای فرصت زندگی زیبا و رضایت بخش، عذاب وجدان و احساس گناه را در شما ایجاد می کند. برای رهایی از عذاب وجدان و احساس گناه کلیک کنید.
در ادامه تکنیک هایی برای خود مراقبتی ارائه شده است. به یاد داشته باشید شما به عنوان یک انسان جایز الخطا هستید پس باید با خودتان مهربان تر رفتار کنید. سختگیری بیش از حد حتی در رابطه با خودتان مضر می باشد.
هر کسی همواره یک سری قوانین و باورهای انعطاف ناپذیر دارد که در واقع انتظارات آن ها را نسبت به خودشان شکل می دهند. اکثر این قوانین در دوران کودکی شکل گرفته اند که البته همیشه واقع گرایانه نیستند و باعث می شود توقعاتی بیشتر از توانایی خود داشته باشید، زمانی که مجموعه ای از قوانین غیر واقع بینانه برای خود وضع می کنید احتمال شکست و ناکامی افزایش پیدا می کند. این شکست ها، افروزاننده احساس گناه هستند و شما را در دور باطل نبخشیدن خود فرو می برد. پس سعی کنید نسبت به مسائل دیدی واقع گرایانه داشته باشید تا بتوانید زندگی شادتری داشته باشید و در مسیر بخشش خودحرکت کنید.
ابتدا لازم است بپذیرید که اشتباهاتی که در گذشته انجام دادید تمام شده و دیگر امکان تغییر آن ها وجود ندارد. تجربه احساس غم و اندوه بابت کاری که دیگر امکان تصحیح یا تغییر در آن وجود ندارد، تنها به هدر دادن وقت و انرژی تان منجر می شود. پذیرش این موضوع کمک می کند به سیر زندگی سابق خود بازگردید. پس گذشته را رها کنید و بر زمان حال و آینده خود تمرکز کنید تا بتوانید به سمت تغییر و تحول مطلوب حرکت کنید.
بخش جدای ناپذیر بخشش خود، پذیرش خود است. شما باید اشتباهات خود را به عنوان بخشی از ویژگی های انسانی بپذیرید تا بتوانید راحت تر با آن ها کنار بیایید و فراسوی آن حرکت کنید. البته در ابتدا ممکن است کاری بس دشوار باشد ولی به مرور به این توانایی دست می یابید. درک تغییر ناپذیری گذشته و پذیرش خود، چشم اندازی برای حرکت در جهت بهبود زندگی است.
لیستی از کارهای مثبتی که تاکنون انجام داده اید تهیه کنید و آن ها را در ذهنتان مرور کنید، این کار به شما کمک می کند به جای غرق شدن در اشتباهات گذشته چشم اندازی برای بخشیدن خود داشته باشید. توجه کنید پس از تهیه لیست و مرور آن چه احساساتی در شما زنده می شود؟ تمام کارهای مثبتی که برای خودتان یا دیگران انجام داده اید می توانید به این لیست اضافه کنید. در مقابل با یادآوری اشتباهاتتان، احساسات منفی آزار دهنده به هجوم می آورند. پس در آینده همین روند را طی کنید و به جای سرزنش خود، در جهت شاد کردن خودتان یا دیگران و جبران اشتباهات گذشته حرکت کنید.
شناسایی آسیب و استرس، به شما کمک می کند تا راحت تر خود را ببخشید. حتی زمانی که تصور می کنید خودتان را بخشیده اید، ممکن است دوباره در تله اشتباهات گذشته گیر بیافتید، سعی کنید از اشتباهات گذشته به عنوان میانبری برای قدم برداشتن به سمت آینده حرکت کنید. از اشتباهات خود بیاموزید و از آن به عنوان یک راهنما یاد کنید. با این نوع نگرش خیلی راحت تر می توانید خودتان را ببخشید.
شما باید از خودتان مراقبت کنید درغیر این صورت قادر نخواهید بود زندگی مثبت و شادی را تجربه کنید یا در جهت تعالی و پیشرفت شخصی قدم بردارید. هر فردی نسبت به سلامتی روانی خودش مسئول است پس به خودتان سخت نگیرید و همانطور که اشتباهات دیگران را می بخشید لازم است با خودتان هم مهربان باشید و فرصت جبران و پیشرفت را به خودتان بدهید. هر زمان که احساس گناه به سراغتان آمد می توانید با تکنیک ذهن آگاهی تمرکزتان را از گذشته منحرف کنید و به راحتی به زمان حال برگردید و از شدت بهم ریختگی روحی خود بکاهید. برای بهره گیری از این روش باید روزانه مدتی را برای آن صرف کنید.
زمانی که شما نمی توانید خود را بابت اشتباهاتی که نسبت به شخص دیگری انجام داده اید ببخشید، کافی است با یک عذر خواهی، بار روانی این مسئله را از ذهن خود بردارید. در صورت امکان می توانید خطایی را که در قبال دیگران انجام دادید جبران کنید.
بیان اشتباهاتی که مرتکب شده اید، می تواند از درد درونی شما بکاهد. مشورت و بیان مشکلات باید با اشخاصی باشد که بتوانند کمک کنند و شنونده خوبی باشند برای این منظور می توانید از خدمات مشاوره روانشناسی استفاده کنید. هر کسی ممکن است اشتباه شما را در شرایطی مشابه انجام دهد، در هر نقطه ای که هستید می توانید از ادامه اشتباه تان دست برداشته و به فکر جبران باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه 8 راهکار برای بخشیدن خود می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : 8 راهکار برای بخشیدن خود