مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

درمان بی اشتهایی | درمان خانگی و تخصصی بی اشتهایی عصبی

چه روش هایی  درمان بی اشتهایی وجود دارد؟ بی اشتهایی جزواختلالات خوردن می باشد که مانند اضافه وزن و چاقی برای سلامتی مضر است. بی اشتهایی به هر دلیل که باشد، سلامت جسمانی و روانی فرد را به خطر می اندازد. اگر بی اشتهایی ناشی از عوامل روانی باشد، فرد حتما باید تحت درمان روانشناختی قرار بگیرد. بی اشتهایی اگر به موقع درمان نشود می تواند منجر به پیچیدگی های فراوانی نظیر ریتم غیر عادی قلب (آریتمی)، عدم تعادل الکترولیت ها در بدن، کم خونی، از دست رفتن استخوان، مشکلات کلیوی، افسردگی، بی حالی و غیره شود. در ادامه این مطلب برخی از روش های درمانی خانگی و تخصصی را شرح داده ایم. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان بی اشتهایی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : درمان بی اشتهایی | درمان خانگی و تخصصی بی اشتهایی عصبی

  

پیش از درمان بی اشتهایی بخوانید

اولین قدم در درمان بی اشتهایی، تشخیص دلیل بروز آن است. از دست دادن اشتها اغلب موقت و برگشت‌پذیر می باشد. منشا بی اشتهایی می تواند علل روانی مانند اضطراب، استرس و افسردگی داشته باشد که به آن بی اشتهایی عصبی می گویند؛ در این صورت درمان های روانشناسی لازم می باشد. بی اشتهایی در دختران بسیار شایع‌تر بوده و سبب ایجاد مشکلاتی مانند؛ کاهش دمای بدن، مشکلات عروقی، نارسایی قلبی، پوکی استخوان، خستگی، ضعف و غش می‌شود.

 

برخی از غذاهای موثر در درمان بی اشتهایی

برخی از مواد غذایی خاصیت افزایش و تحریک اشتها دارند، با مصرف این دست مواد می توانید بدون استفاده از دارو اشتهای خود را افزایش دهید.

زنجبیل: زنجبیل برای درمان بی اشتهایی عصبی بسیار عالی است. استرس را کاهش می‌دهد و با آرامش اعصاب‌تان، اضطراب درونی‌تان را کم می‌کند. برای درمان بی اشتهایی می‌توانید روزانه چند فنجان دمنوش زنجبیل بنوشید.

بادام: به اندازه‌ی یک مشت بادام را در آب بریزید و بگذارید یک شب خیس بخورد. سپس پوست آن‌ها را بگیرید و نوش جان‌شان بفرمایید. بادام فعالیت سلول‌های مغزی‌ را افزایش می دهد.

میوه: آناناس، پرتغال، سیب، لیمو ترش، انگور ترش و آب هویچ در تحریک و افزایش اشتها بسیار موثر پاند. هر روز صبح آناناس تازه بخورید؛ این کار باعث می‌شود در طول روز بیش‌تر احساس گرسنگی کنید.

دارچین: دارچین باعث افزایش ترشح مایعات مفید در دستگاه گوارش‌تان می‌شود. مصرف دارچین به درمان بی اشتهایی شما کمک خواهد کرد.

سبزیجات: نعناع، ترخون، ریحان، جعفری در درمان بی اشتهاییبسیار موثرند. این سبزی ها اشتها آورهای طبیعی هستند. نعناع دارای مزه‌ی قوی و منحصر به فرد و رایحه‌ی قدرتمندی است که می‌تواند باعث گرسنگی شود. جعفری در کاهش نفخ معده موثر است و از این طریق، می‌تواند اشتها را بیش‌تر کند. برای درمان بی اشتهایی عصبی می‌توان از ترخون خشک شده در سالادها و سوپ‌ها استفاده کرد. دم نوش برگ ریحان بسیار مفید است.

 

درمان غیر دارویی بی اشتهایی

صحبت در مورد مشکل

بی اشتهایی و به دنبال آن کاهش وزن زیاد می تواند به میزان قابل توجهی اعتماد به نفس فرد را کاهش دهد. با این حال اولین و مهم ترین قدم، برقراری ارتباط و اشتراک گذاری مشکلاتتان است. اما باید مطمئن شوید که مشکلتان را با کسی در میان بگذارید که به او اعتماد دارید و می توانید روی او حساب کنید و به شما در این راه کمک می کند. اعضای خانواده تان نزدیک ترین افراد به شما هستند، اما معمولا به خاطر درگیری های عاطفی شان با شما نمی توانند شنونده خوبی باشند. مشاوران روانشناسی با تخصصی که در زمینه علوم انسانی دارند، بهترین کمک را می توانند به شما بکنند.

شرکت در جلسات درمانی

پذیرش، کلید حل مشکل است. بسیاری از افرادی که دچار اختلال بی اشتهایی عصبی حاد (anorexia nervous) هستند، بیماری شان را نمی پذیرند. شرکت کردن در برنامه های درمانی به شما کمک می کند احساس امنیت و تنهایی کمتری کنید و تجربیات دیگر اعضا را نیز بشنوید. از همه مهم تر، جلسات درمانی به شما این امکان را می دهد که مشکلات تغذیه ای خود را رفع کنید.

ورزش کردن و ارتباط با افراد

برای ورزش کردن نیازی نیست که حتما در یک باشگاه محلی ثبت نام کنید. اما اگر می توانید در یک باشگاه محلی ثبت نام کرده و از مشاوره تغذیه نیز بهره مند شوید. ورزش کردن به همراه تغذیه مناسب به درمان بی اشتهایی شما کمک می کند. علاوه بر این ارتباط بیشتر با دیگران در باشگاه به افزایش اعتماد به نفس و کاهش استرس شما کمک خواهد کرد.

به خود انگیزه دهید

انگیزه، بخش حیاتی راه درمان است. تعیین اهداف نسبتاً آسان است، اما  دنبال کردن اهداف چالشی است که باید برای رو به رو شدن با آن ها تلاش کنید. راه های مختلفی برای انگیزه بخشیدن به خودتان وجود دارد، با مطالعه، پرس و جو و تجربه کردن می توانید برای خود اهدافی تعیین کنید.

 

بایدها و نبایدهای درمان بی اشتهایی

از غذاهایی مصرف کنید که حاوی ویتامین ب کمپلکس باشند. پیش از غذا سبزیجات، سوپ، یا سالاد بخورید. استفاده از ادویه و فلفل اشتها را بیشتر می کند. در طول روز آب زیاد بنوشید. بیمار مبتلا به بی اشتهایی باید توسط خانواده‌ و دوستان‌اش مورد حمایت و کمک قرار بگیرد. غذاها یا مکمل‌های غنی از روی بسیار کمک کننده هستند.
اگر به فکر درمان هستید صبحانه را از وعده‌های غذایی‌تان حذف نکنید. در طول روز وعده‌های غذایی کوچک بخورید. هرگز از گردهمایی‌های اجتماعی دوری نکنید، زیرا شرکت در این گونه فعالیت‌ها به درمان این اختلال کمک می‌کند.

 

درمان دارویی بی اشتهایی عصبی

تا کنون هیچ دارویی جهت درمان قطعی بی اشتهایی تأیید نشده است. تنها داروهای ضدافسردگی یا سایر داروهای روان‌پزشکی می‌تواند در بهبود افسردگی و بهبود اضطراب و سایر مشکلات ذهنی که باعث بی اشتهایی می شوند مؤثر باشد. در واقع این درمان های برای بی اشتهایی ناشی از افسردگی می باشد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان بی اشتهایی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع : درمان بی اشتهایی | درمان خانگی و تخصصی بی اشتهایی عصبی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.