این که حمام بردن کودک و بچه ها تا چه سنی باید با والدین باشد و چقدر والدین باید در مورد پوشش خود دقت کنند، از جمله مسائلی است که روانشناسان به آن توجه ویژه ای دارند. در اغلب موارد مادرها بچه ها را با خودشان حمام می برند و اگر فرزندشان پسر باشد، ممکن است سوالاتی را در ذهن کودک شکل دهد که چرا بدن او با مادرش متفاوت است. با بزرگ شدن بچه ها پدر و مادرها باید به این مسائل بیشتر توجه داشته باشند. چرا که شکل گیری هویت جنسی و کنجکاوی هایی جنسی کودکان در سنین زیر 6 سال بسیار بر آینده و دوران نوجوانی آنان تاثیر می گذارد. برای آن که از نحوه حمام کردن کودک خود در سنین مختلف آگاه شوید با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه حمام بردن بچه ها می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگیرید.
منبع : حمام بردن کودک | نکاتی که در زمان حمام بردن کودکان باید رعایت کنیم
کودکان تا 3 سالگی هنوز به نسبت به جنسیت خود آگاهی ندارد. بنابراین حمام بردن کودک توسط مادر و پدر یا لباس عوض کردن در حضور او ایرادی ندارد.
اما از 3/5 تا 4 سالگی به بعد باید از این کار اجتناب کنند چون ممکن است ذهن بچه با سوالاتی مشغول شود و در ذهنش تصویرهایی بسازد. البته این به آن معنا نیست که بچهها حس جنسی پیدا می کنند؛ بلکه در کودک صرفا نوعی برانگیختگی و کنجکاوی به وجود می آید. این احساسات مانند احساسات بلوغ نیست. آموزش و تربیت جنسی کودکان زیر 5 سال بسیار اهمیت دارد، چرا که این همان سنی است که عقده ادیپ شکل می گیرد. برای اطلاعات بیشتر درباره نحوه پاسخ به سوالات جنسی کودکانمی توانید از مشاوره کودک بهره بگیرید.
مادر می تواند در سنین شیر خوارگی تا دو سالگی فرزندان پسر و دختر خود را به حمام ببرد، ولی لازم است قسمت تناسلی خود را بپوشاند. زمانی که دختر و پسر را در سن 2 تا 3 سالگی با هم به حمام می برند، آن ها هم باید پوشش پایین تنه یا شورت داشته باشند و کاملاً برهنه و لخت نباشند.
وقتی کودکان به این سن نزدیک شدند، شایسته نیست که پسران با مادر و دختران با پدر به حمام بروند و بدن برهنهۀ والد جنس مخالف را ببینند. دستشویی رفتن و حمام کردن در سنین 3 تا 6 سالگی به عهده والد هم جنس می باشد. یعنی حمام کردن فرزند پسر به عهده پدر و دختر به عهدۀ مادر می باشد. در این سن دخترها و پسرها نباید با هم به حمام بروند.
اگر مادر مجبور باشد پسر خود را در این سن حمام کند، باید با پوشش کامل، این کار را انجام دهد، چرا که دیدن بدن عریان و برهنۀ مادر در این سن، می تواند یکی از محرک های جنسی در آینده باشد و کودک در دوران بلوغ و نوجوانی با یادآوری خاطرات، دچار انحراف جنسی شود.
از سن 6 سالگی به بعد مادران نباید با پسر خود به حمام بروند. یک کودک در این سن باید بتواند مستقلاً به دستشویی برود و خود را بشوید، حمام برود و لباس های خود را تعویض کند. والدین در این سن فقط باید نظارت کنند که اگر کودک کمکی خواست، با پوشش کامل به او کمک کنند.
نکته: والدین، هنگام تعویض لباس کودکان ۲ تا ۳ ساله که کاملاً متوجه جنسیت خود شده اند، باید مواظب باشند که فرد دیگری، خصوصاً کودک دیگری، بدن برهنه او را نبیند. هم چنین باید به آن ها تأکید کرد که هیچ کس اجازه ندارد به قسمت تناسلی آن ها نگاه کند یا دست بزند. باید به آنها توضیح داد، پدر و مادر فقط تا ۵ تا ۶ سالگی اجازه دارند داخل دستشویی و حمام و موقع عوض کردن لباس به آن نگاه کنند. بعد از این سن، حتی پدر و مادر هم اجازه ندارند قسمت تناسلی آن ها را نگاه یا لمس کند.
تنها در سن بسیار پایین استحمام کودکان و نیز رفتارهایی نظیر لباس عوض کردن والدین در حضور فرزندان قابل قبول است. البته از آنجایی که سن مناسب برای استحمام کردن کودک توسط والد همجنس، تفاوت عمدهای نسبت به والد غیرهمجنس دارد، این امر ممکن است که نگرانی خاصی در والدین نسبت به دیده شدن بخشهای خصوصی بدن آنها توسط کودک ایجاد کند.
استحمام کودک در فرهنگهای مختلف به اشکال متفاوتی مطرح میشود. بهترین حالت این است که پسر با پدر خود و دختر با مادر به حمام برود. همچنین شایسته است که مادر تا 4 سالگی فرزند پسر خود را به حمام ببرد آن هم با لباس. اما در مورد فرزند دختر می تواند تا سنین بالاتری با هم استحمام کنند. این مورد در استحمام کودک دختر توسط پدر نیز صدق می کند.
استحمام کودک توسط خواهر یا برادر بزرگتر، جهت رعایت مسائل جنسی و جلوگیری از به وجود آمدن سوءرفتار جنسی، توصیه می شود که با نظارت دقیق والدین صورت بگیرد. اگر کودک همراه با برادر یا خواهر خود حمام میکند، حتماً یکی از والدین در این زمان بر آنها نظارت داشته باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه حمام بردن پسر بچه ها می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگیرید.
منبع : حمام بردن کودک | نکاتی که در زمان حمام بردن کودکان باید رعایت کنیم