شاید خیلی از مواقع از خود بپرسید خانواده سالم چه خانواده ای است و چه ویژگی هایی دارد؟ در خانواده سالم نیازهایی فراتر از مسکن، غذا، تحصیل و حتی امنیت جسمی و جنسی اعضا برآورده می شود. انسان دارای ابعاد شخصیتی متفاوتی است که اگر در خانواده به آن ها اهمیت داده شوند، می تواند به بهترین شکل رشد یابد. بسیاری از انحرافات، اختلالات و کج روی های رفتاری ناشی از مشکلات خانوادگی است. در بسیاری از مواقع این اختلافات به حدی پیچیده می شوند که تنها با جلسات مشاوره خانواده قادر به رفع آن ها خواهیم بود. چه بسا پیشگیری و آموزش به درمان اولویت داشته و باید پیش از هر چیز به دنبال بهترین سبک زندگی بود. در ادامه به ویژگی ها، نقش و اصول یک خانواده سالم اشاره کرده ایم.
برای دریافت مشاوره در زمینه خانواده سالم می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : خانواده سالم | ویژگی ها و اهمیت خانواده سالم
وجود یک خانواده سالم هم برای خود اعضا و هم برای جامعه منافع زیادی به همراه دارد. خانواده نخستین محیطی است که کودک در آن پرورش می یابد و بر رفتارهای او در بزرگسالی تاثیر می گذارد. این تاثیر به قدری است که حتی عده ای از جرم شناسان آن را عامل سلامت یا بیماری فرد می دانند. نقش خانواده به خصوص در سال های اولیه رشد کودک انکارناپذیر می باشد. کودکان برای رشد متعادل روانی و اجتماعی نیاز مبرمی به آرامش و امنیت و محبت در خانواده ای سالم دارند. اهمیت این مساله آنجاست که بقا جامعه در گرو بقای خانواده و موفقیت و شکست جامعه در سلامت یا گسستگی نهاد خانواده است.
آزادی در خانواده سالم به معنای آزادی در دیدن، شنیدن، اندیشیدن، احساسکردن، خواستن و انتخابکردن می باشد.صمیمیت در خانواده سالم نیز باعث می شود افراد نظرات خود را علارغم تفاوت ها بیان کنند. اعضای خانواده سالم به یکدیگر اعتماد می کنند و بین آنها ارتباط روشن و سازگار وجود دارد؛ برقراری ارتباط روشن مستلزم آگاهبودن از خود و از دیگری و نیز احترام گذاشتن به یکدیگر است.
در خانوادههای سالم لزومی ندارد همه افراد خانواده مثل هم فکر و رفتار کنند. منحصر به فرد بودن اعضای خانواده نوعی ارزش محسوب می شود. در یک خانواده سالم مشکلات هر کدام از اعضا قضاوت و رد نمی شوند، بلکه همه خانواده با هم برای حل آن می کوشند. در چنین خانواده هایی قوانین خانه، باز و انعطافپذیرند. اما در هر خانواده سالمی علاوه بر این ویژگی ها مجموعه ای از اصول وجود دارد که در زیر سایه آنها خانواده شکوفا می شود. در ادامه به چند مورد از این اصول اشاره کرده ایم.
مادر یکی از ارکان اصلی برای رسیدن به وحدت خانوادگی می باشد. مادران باید فرزندان خود را با یکدیگر صمیمی کنند و کدورت های ایجاد شده بین سایر اعضای خانواده را از بین ببرند. آن ها این قدرت را دارند که همدلی ها را زیاد کنند و خود مرکز کانون گرم خانواده باشند. برای اینکه در جامعه ای وحدت وجود داشته باشد، ابتدا باید درون خانواده ها و بین اعضا وحدت ایجاد شود. وقتی اعضای خانواده، کدورت هایشان را پیش افراد غریبه عنوان می کنند اما با عضو خانواده خود کنار نمی آیند نشان از عدم وحدت در آن خانواده می باشد. انسجام خانوادگیو احترام بین اعضای خانواده به دنبال وحدت خانواده به وجود می آیند.
عشق اولین موضوعی است که در یک خانواده سالم مطرح می شود. ابراز عشق در خانواده از طرف همه اعضای خانواده باید صورت بگیرد. زوج هایی که زندگی مشترک موفقی دارند، حضور همیشگی یک نوع عشق و محبت بی چون و چرا را عامل اصلی خوشبحتی در زندگی خود می دانند. این موضوع می تواند نقش مهم و استحکام پذیری را در خانواده داشته باشد. این محبت بدون قید و شرط باعث می شود، همه اعضا به یکدیگر اعتماد داشته و همیشه مهم ترین مسائل خود را با خانواده مطرح کنند. بنابراین صداقت در خانواده ای با این ویژگی ها بیشتر به چشم می خورد. اظهار عشق و محبت، محبت بیشتری را در پی دارد و باعث می شود در جامعه نیز افرادی تربیت شوند که به دیگران اهمیت می دهند؛ پس همدلی و یاری رسانی در آن جامعه تقویت می شود.
برای دریافت مشاوره در زمینه خانواده سالم می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.