مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

اختلال اضطراب فراگیر | علائم، سبب شناسی، تشخیص و درمان

آیا با اختلال اضطراب فراگیر آشنایی دارید؟ اضطراب و نگرانی، بخش جدایی ناپذیر زندگی امروز بشر است چون ما روزانه با چالش‌های جدیدی روبرو می‌شویم. اضطراب در حد طبیعی به شما کمک می‌کند که در شرایط بحرانی و پر خطر، واکنش مناسبی از خود نشان دهید همچنین به واسطه آن می‌توانید برنامه ریزی مناسبی برای زندگی خود داشته باشید. اختلال اضطراب فراگیر،یکی از انواع اختلالات اضطرابی است که در آن فرد نگرانی بیش از حد و غیر معقولی در مورد اتفاقات و فعالیت‌های روزانه‌ی زندگی اش تجربه می‌کند. میزان نگرانی در اختلال اضطراب فراگیر انقدر زیاد است که روابط اجتماعی و زندگی روزمره تان را درگیر می‌کند و باعث ایجاد اختلال درتمامی عرصه‌های زندگی تان می‌شود. آگاهی از علایم اختلال اضطراب فراگیر، جهت تشخیص بیماری و درمان به موقع اهمیت زیادی دارد. در این مقاله به بررسی اختلال اضطراب فراگیر، علایم، تشخیص و راه‌های درمانی آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان اختلال اضطراب فراگیر می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : اختلال اضطراب فراگیر | علائم، سبب شناسی، تشخیص و درمان

  

اختلال اضطراب فراگیر چیست؟

اختلال اضطراب فراگیر (GAD)، در دسته اختلالات اضطرابی جای می گیرد و مشخصه آن، نگرانی دائمی و بیمارگون فرد نسبت به رویدادهای آینده است. در واقع مشکل اصلی فردی که به اختلال اضطراب فراگیر مبتلا است، ترس از ابهام می باشد چرا که می خواهد کنترل تمام امور را در دست داشته باشد. میزان شیوع اختلال اضطراب فراگیر در زنان حدودا دو برابر مردان است، همچنین علایم این اختلال در میانسالی به اوج خود می رسد و طی سالیان بعد کاهش پیدا می کند. البته اختلال اضطراب فراگیر در کودکان هم اتفاق می افتد.

 

علائم اختلال اضطراب فراگیر چیست؟

با توجه به شیوع بالای اختلال اضطراب فراگیر، آگاهی و شناسایی علایم این اختلال جهت درمان اهمیت زیادی دارد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم:

ناتوانی در کنترل و مدیریت نگرانی ها

در اختلال اضطراب فرآگیر، شما قادر به کنترل نگرانی های خود نیستید و ممکن است هیچ گاه آرامش واقعی را تجربه نکنید، در نتیجه توانایی تمرکز خود را بر روی دیگر مسائل زندگی از دست می دهید.

نگرانی افراطی و نامعقول بدون دلیل مشخص

در اختلال اضطراب فراگیر، همیشه احساس می کنید که چیزی از درون شما را آزار می دهد ولی از علت واقعی آن اطلاعی ندارید. این نگرانی طولانی مدت، به طور مکرر شما را درگیر خود نگه می دارد.

نگرانی تعمیم یافته به تمامی موضوعات

نگرانی فرد مبتلا به اختلال اضطراب فرآگیر، محدود به شرایط یا موقعیت خاصی نمی شود. محتوا و موضوع این نگرانی بسته به سن و سال یا دغدغه های زندگی روزمره افراد متفاوت است. برای مثال جوانان بیشتر نگران کار یا تحصیل و افراد میانسال نگران سلامتی خود و افراد خانواده شان هستند.

مشکلات ذهنی و جسمانی همزمان با نگرانی مزمن

بی خوابی، خواب ناآرام و بدون کیفیت، پریدن از خواب، گرفتگی و انقباض عضلات، دردهای عضلانی، نداشتن قدرت تمرکز، بی قراری، بداخلاقی و زودرنجی، تحریک پذیری بالا، زود از کوره در رفتن خصوصا در موقعیت های استرس زا، تپش قلب، سردرد و سرگیجه، حالت تهوع، اسهال و یبوست از جمله علائم ناشی از وجود استرس های مزمن و طولانی در بدن است.

مختل شدن بخش های مهم زندگی

به دنبال نگرانی زیاد و مشکلات ذهنی - جسمانی در اختلال اضطراب فراگیر، سطح عملکرد کلی تان کاهش پیدامی کند و باعث ایجاد مشکلات و دردسرهای فراوان در زندگی شغلی، تحصیلی و اجتماعی تان می شود.

 

سبب شناسی اختلال اضطراب فراگیر

علت دقیق اختلال اضطراب فراگیر مشخص نیست ولی پژوهشگران مجموعه عوامل زیستی، اجتماعی و روانی را در بروز این اختلال دخیل می دانند. در اختلال اضطراب فراگیر مولفه وارثتی می تواند نقش تعیین کننده ای داشته باشد، همچنین در برخی از تحقیقات انجام شده به کاهش سوخت و ساز در عقده های قاعده ای و ماده سفید مغز افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر اشاره شده است. از منظر اجتماعی هم می توان به توجه انتخابی منفی و سوگیری نسبت به محرک های محیطی اشاره کرد.

 

تشخیص اختلال اضطراب فراگیر

تشخیص اختلال اضطراب فراگیر آسان نیست، چون اختلالات اضطرابی انواع گوناگونی دارد. علاوه بر این، تشخیص مرضی یا نرمال بودن سطح اضطراب بایستی توسط متخصصین و روانشناسان صورت بگیرد. با دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و با توجه به اطلاعات به دست آمده از مصاحبه بالینی، روان درمانگر می تواند علایم اختلال اضطراب فراگیر را شناسایی کند و هر چه سریع تر اقدامات درمانی را آغاز کند.

 

درمان اختلال اضطراب فراگیر

همان طور که گفتیم، اختلال اضطراب فراگیر، تمام جوانب زندگی تان را مختل می کند و به همین دلیل درمان این بیماری بسیار ضروری به نظر می رسد. از بهترین روش های درمان در این زمینه می توان به روان درمانی، دارو درمانی و اقدامات حمایتی اشاره کرد:

روان درمانی

در روش درمانی شناختی – رفتاری، ریشه یابی پایه ای در مورد ترس ها و نگرانی هایتان انجام می شود، با استفاده از تکنیک های شناختی و رفتاری به شما کمک می شود تا به باورهای منفی خودتان پی ببرید و با آزمایش های رفتاری که توسط درمانگر تجویز می شود، به چالش با ترس هایتان می پردازید که در نهایت علایم اضطراب کاهش پیدا می کند.

دارو درمانی

دارو درمانی، اثربخشی سریع و موقتی دارد ولی در طولانی مدت کمکی به حل مشکل اضطراب تان نمی کند چون در واقع مهارتی را به شما نمی آموزد که بتوانید در طول روند زندگی تان و در رویارویی با سیلی از مشکلات از آن استفاده کنید و تنها برای فرار از مشکل و دوری کردن از آن، برای مدتی شما را تسکین می دهند. علاوه بر این، عوارض جانبی و تداخلات دارویی عامل دیگری ست که متقاضیان این شیوه درمانی را کم می کند. از جمله داروهایی که برای درمان اختلال اضطراب فراگیر تجویز می شود، در درجه ی اول داروهای مهارکننده ی اختصاصی باز جذب سروتونین بوده و پس از آن مصرف داروهای مهارکننده ی بازجذب نوراپی نفرین، سروتونین و ضدافسردگی های سه حلقه ای توصیه می شوند.

اقدامات حمایتی

دریافت حمایت های عاطفی از خانواده و نزدیکان، در کنار روان درمانی و دارو درمانی می تواند بسیار مفید واقع شود. یکی از دلایل اصلی در بروز اختلالات اضطرابی، عامل ژنتیک است. متاسفانه اگر اعضای خانواده شما نیز به اختلالات اضطرابی مبتلا باشند، ممکن است علایم خود را نادیده بگیرید چون گمان می کنید همه چیز طبیعی است. با مشاوره خانواده می توانید علاوه بر درمان خود، در بهبودی دیگر اعضای خانواده تان نیز سهمی داشته باشید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان اختلال اضطراب فراگیر می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع : اختلال اضطراب فراگیر | علائم، سبب شناسی، تشخیص و درمان

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.