مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

اختلالات تجزیه ای | انواع و نحوه درمان اختلالات گسستی

اختلالات تجزیه ای، به اختلالاتی اشاره دارد که ویژگی مشترک آن‌ها از دست دادن دوره ای هویت فردی است، در این شرایط، فرد هوشیاری خود را نسبت به واقعیت خود، عاطفه، حافظه و یا کارکردهای حسی- حرکتی اش از دست می‌دهد. ممکن است شما هم حالاتی از گسست را تجربه کرده باشید، چرا که اختلالی شایع است که بسیاری پس از یک رویداد استرس زا مانند تصادف با آن روبرو می‌شوند. همچنین زمان‌هایی که بسیار خسته اید مثلا هنگامی که تمام شب را برای مطالعه امتحان فردا بیدار مانده باشید، درجاتی از گسست یا تجزیه را تجربه می کنید. گاهی احساس واقعی نبودن، آنقدر ترسناک و شدید است که در کارکرد بهنجارتان سایه می‌اندازد. از آنجایی که اختلالات تجزیه ای با سایر آسیب‌های روانی مانند اضطراب، مشکلات خلقی و اختلالات شخصیت همراه می‌شود استفاده از مشاوره روانشناسی جهت تشخیص و درمان به موقع اهمیت دارد.

 برای مشاوره در زمینه تشخیص و درمان اختلالات تجزیه ای می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : اختلالات تجزیه ای | انواع و نحوه درمان اختلالات گسستی

  

گسست در اختلالات تجزیه ای به چه معناست؟

زمانی که شخص از خودش یا محیط اطراف جدا می شود گویی همه چیز خواب و رویا ست، گسست اتفاق می افتد. اگر حالات گسست را تجربه کرده باشید، احتمالا احساس کرده اید که دنیا واقعیت ندارد یا زمان به آهستگی می گذرد.

 انواع اختلالات تجزیه ای

انواع اختلالات تجزیه ای شامل موارد زیر می باشد:

1- اختلال هویت تجزیه ای /چند شخصیتی

2- فراموشی تجزیه ای

3- اختلال گسست از خویشتن/گسست از واقعیت

 
اختلال هویت تجزیه ای

در اختلال هویت تجزیه ای، فرد یک یا چند حالت شخصیتی متفاوت از یکدیگر دارد و در دوره‌های مختلف یکی از شخصیت‌ها بر بقیه هویت هایش غالب می‌شود. هنگامی که فرد وارد شخصیت مقابل می‌شود عاطفه، خلق و تمام خصوصیات و ویژگی‌هایی که با آن خود را می‌شناسد و یا دیگران او را می‌شناسند، تغییر می‌کند. همچنین در به خاطر آوردن برخی از اتفاقات روزانه و یا حتی اطلاعات مهم شخصی ِخود ناتوان می‌شود. همچنین آن ها در زمان حال حاضر هم دچار فراموشکاری می‌شود، در نتیجه باعث مشکلاتی جدی در انجام امور روزانه همچون وظایف شغلی، رانندگی و غیره می‌شوند. این افراد سفرهای تجزیه ای را به کرات تجربه می‌کنند. به این صورت که ناگهان خود را در مکان دیگری می‌یابند و به خاطر نمی‌آورند چه زمانی و چگونه به آنجا رفته‌اند.

 
فراموشی تجزیه ای

در اختلال فراموشی تجزیه ای یا یادزدودگی گسستی، فرد به صورت ناخودآگاه برخی از افراد یا وقایعی در زندگی اش را که احتمالا منبع آسیب و استرس بوده اند، از یاد می‌برد. این وقایع به درستی در حافظه او ذخیره شده اند اما به دلیل بار آسیب زایی شدیدی که برای فرد دارد آن ها را به خاطر نمی‌آورد. 

 
اختلال مسخ شخصیت - مسخ واقعیت

در گسست از خویشتن فرد نسبت به "خود"، احساس غیر واقعی بودن، جدا بودن یا از بیرون نظاره گر خود بودن را دارد. او نسبت به افکار، احساس، حواس خود و اعمالش حس گسست و جدا شدن، دارد. فرد مبتلا به اختلال گسست از واقعیت، احساس غیر واقعی بودن جهان خارج یا گسستگی از آن را داراست. به طوری که انگار اطرافیان یا اشیا محیط رویاگونه و مه گرفته اند.

 
تشخیص اختلالات تجزیه ای

افراد مبتلا به اختلالات تجزیه ای به دلیل فراموشکاری های متعدد و مشکلاتی که در ادراک خود و جهان بیرون دارند، در حوزه های مختلفی در زندگی افت شدیدی خواهند داشت. ممکن است بیماری هایی مثل آلزایمر، دمانس ... که تحت عنوان اختلالات عصبی شناختی هستند نیز با این نشانه ها اشتباه گرفته شوند. در مورد اختلالات گسستی، باید توجه داشت که این نشانه به دلیل مصرف ماده و داروی دیگری در فرد ایجاد نشده باشد. برای اطلاع از انواع مواد اعتیاد آور و عوارض آن ها کلیک کنید.

 

درمان اختلالات تجزیه ای

برای درمان اختلالات تجزیه ای، از دارو درمانی و روان درمانی با رویکردهای مختلف استفاده می شود. به دلیل ادراک تحریف شده ای که این افراد از خود و جهان بیرونی بیرون دارند، ابتدا به درمان دارویی نیاز دارند. پس از آن می توان به درمان با رویکردهای روانپویشی و شناختی-رفتاری پرداخت.

 برای مشاوره در زمینه تشخیص و درمان اختلالات تجزیه ای می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع : اختلالات تجزیه ای | انواع و نحوه درمان اختلالات گسستی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.