مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

آگورا فوبیا | نشانه ها، علل و درمان آگورافوبیا

آگورا فوبیا نوعی از انواع فوبیا می باشد که در آن فرد ترسی افراطی و غیرمنطقی نسبت به فضاهای باز، بسته یا شلوغ دارد. افراد مبتلا به آگورافوبیا نمی توانند به تنهایی از خانه بیرون بروند یا وقتی در مکان های شلوغ قرار می گیرند نگرانند که نتوانند از آن جا فرار کنند. این مشکل ممکن است باعث شود مدت های زیادی را در خانه بمانید یا برای بیرون رفتن دائما منتظر کسی باشید تا در کنار او احساس امنیت کنید. مسلما این وضعیت عملکردهای روزانه ی شما را با اختلال های زیادی مواجه خواهد کرد. در ادامه ی این مقاله به نشانه ها، علل و راه های درمانی آگورافوبیااشاره خواهیم کرد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه آگورافوبیا می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره ی 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : آگورا فوبیا | نشانه ها، علل و درمان آگورافوبیا

  

آگورا فوبیا به چه ترس هایی گفته می شود؟

همه افراد هنگامی که به مکان های بسیار شلوغ می روند پریشانی هایی را تجربه می کنند. اما برخی از افراد هنگام مواجه شدن با این موقعیت ها با ترس و نگرانی بسیار شدیدتری مواجه می شوند. در واقع در این موقعیت ها آن ها می ترسند که در آن مکان گیر بیافتند و در صورت لزوم نتوانند از آن جا فرار کنند. آن ها در این شرایط ممکن است که دچار حمله عصبی (حمله پانیک) شوند یا ضربان قلبشان به میزان بسیار زیادی بالا رود. به ترس شدیدی که افراد در این شرایط تجربه می کنند آگورا فوبیا گفته می شود.

درمورد علت اصلی این اختلال توافق نظری بین متخصصان وجود ندارد. اما تجارب قبلی اضطراب یا حمله پانیک در برخی موقعیت ها در ایجادآگورافوبیا موثر هستند.

 

راه های تشخیص آگورا فوبیا

برای اینکه بتوانید اختلال آگورافوبیا را در خود تشخیص دهید، لزوما باید ترس و اضطراب شدیدی را حداقل در دو موقعیت زیر تجربه کنید.:

1- مکان های حمل و نقل عمومی

2- فضاهای باز

3- مکان های شلوغ

4- مکان های بسته (در صورتی که فقط در مکان های بسته باشد به آنکلاسترو فوبیا می گویند)

5- بودن در صف

البته این مساله را در نظر بگیرید که برای تشخیص و درمان این مشکل به نظرات غیر تخصصی یا نظرات شخصی خود و دیگران اکتفا نکنید و حتما مشکل خود را با یک متخصص در جلسات مشاوره روانشناسی درمیان بگذارید.

 

ارتباط اختلال پانیک و آگورافوبیا

در بسیاری از موارد اختلال آگورافوبیا پس از تجربه یک یا دو حملۀ پانیک اتفاق می افتد. فرد بعد از تجربه این حمله ها دچار افکار منفی می شود که حمله ها مجددا اتفاق بیفتند. به همین خاطر از مکان‌ها و شرایطی که تصور می‌کند ممکن است در آن ها دچار حمله شود، اجتناب می‌کند. هر چقدر که این اجتناب ها بیشتر و بیشتر می شود، شدت اختلال آگورافوبیانیز در فرد افزایش می باید.

 

درمان اختلال آگورافوبیا

برای درمان آگورافوبیا از دارو درمانی، روان درمانی یا ترکیبی از هردوی این ها استفاده می شود. داروهای ضد افسردگی به منظور کاهش علائم اضطراب تجربه شده تجویز می شود. همچنین از درمان شناختی رفتاری برای کمک به فرد در به چالش کشیدن افکار اضطرابی و مواجه کردن او با موقعیت های اضطراب آور استفاده می شود. متخصصان برای مواجه کردن فرد با موقعیت هایی که به خاطر ترس از آن اجتناب می کند، معمولا از روش مواجه سازی تدریجی، آرام سازی، ذهن آگاهی، مراقبه و... استفاده می کنند.

روان درمانی به فرد کمک می کند تا بتواند هیجان های خود را در موقعیت هایی که ترس شدید را در او برمی انگیزد مدیریت کند. استفاده از ریلکسیشن کمک بسیاری در این زمینه به فرد خواهد کرد.

توجه داشته باشید که اختلال آگورافوبیا به میزان بسیار زیادی قابل درمان و حتی قابل پیشگیری است. از آنجایی که این اختلال معمولا پس از حمله پانیک اتفاق می افتد، پس از تجربه چنین حملاتی بهتر است قبل از اینکه نگرانی های شما در مورد تکرار حمله ها شدید شود، از یک متخصص برای پیشگیری و درمان مساله خود کمک بگیرید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه آگورافوبیا می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع : آگورا فوبیا | نشانه ها، علل و درمان آگورافوبیا

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.