افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان با وجود چالش های دوران نوجوانی کاری بس دشوار است. کمبود اعتماد به نفس و نداشتن تصویر خوشایند در مورد ظاهر و سایر ویژگی های فردی، در بسیاری از موارد منجر به اختلال های رفتاری در نوجوانان می شود و آینده آن ها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. این مشکلات زمانی شدیدتر می شوند که نوجوان در کودکی نیز دارای شخصیتی خجالتی و دوری گزین بوده باشد. ادامه این روند باعث از بین رفتن بسیاری از فرصت های نوجوان برای شکوفایی استعدادهایش می باشد. شما با استفاده از روش هایی نه چندان پیچیده می توانید به فرزندتان برای افزایش اعتماد به نفس اش کمک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگیرید.
منبع : افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان
کمبود اعتماد به نفس در نوجوان می تواند علل مختلفی داشته باشد. درصورتی که برای افزایش اعتماد به نفس در فرزندتان دچار مشکل هستید؛ بهتر است که یک مشاوره روانشناسی دریافت نمایید و با استفاده از خدمات روان درمانی به ریشه یابی علل و رفع این مشکل نوجوان تان بپردازید. اما به طور کل متخصصان یکسری راهکارهای عمومی را برای افزایش اعتماد به نفس فرززندان به والدین توصیه می کنند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:
هنگامی که فرزندتان برای کاری تلاش می کند، برای مثال زمانی که برای امتحانی سخت درس می خواند، فارغ از این که چه نتیجه ای در آن امتحان می گیرد از تلاش هایی که انجام داده قدردانی کنید. به او بگویید که تلاش های او را می بینید و برای آن ها ارزش قائل هستید.
نگذارید فرزندتان احساس کند که شما تنها در زمان هایی که او موفق است برایش ارزش قائلید. نوجوان شما باید بداند که حتی در صورتی که علی رغم همه تلاش ها شکست بخورد، بازهم برایتان ارزشمند است و شما به داشتن او افتخار می کنید.
مهارت های زندگی فرزندانتان در میزان موفقیت و اعتماد به نفس او تاثیر بسیار زیادی دارند. شما به عنوان والدین نقش پررنگی در پرورش این مهارت ها ایفا می کنید. یکی از مهارت های زندگی که پرورش آن بهافزایش اعتماد به نفس در نوجوانان کمک بسیار زیادی می کند، مهارتجرات ورزی است.
نوجوانان باید بیاموزند که شجاعانه صحبت کنند و زمانی که در محافل اجتماعی خواسته ای دارند، به جای پنهان شدن، بتوانند جرات مندانه خواسته هایشان را مطرح کنند. نوجوانانی که می توانند به این شیوه رفتار کنند، معمولا از جانب همسالان خود نیز بیشتر مورد پذیرش قرار می گیرند. این مساله به میزان زیادی در افزایش اعتماد به نفس آن ها تاثیر خواهد داشت.
برای آن که فرزندتان این مهارت ها را داشته باشد، باید به او آموزش بدهید و در موقعیت های مختلف به او فرصت بدهید تا بتواند جرات مندانه خودش را بروز بدهد. استفاده از کلاس های آموزشی، کارگاه های مهارت آموزی و جلسات مشاوره فردی نیز در پرورش مهارت های زندگی تاثیر بسیار زیادی خواهند داشت.
فرزندان تان بیشتر اعتماد به نفس خود را، از رفتارهای شما الگو برداری می کنند. اگر شما دائما از شرایط خود ناراضی باشید و همیشه از خود بد بگویید، ناآگاهانه به فرزندانتان می آموزید که آن ها نیز این گونه رفتار کنند.
به آن ها نشان بدهید که چقدر ویژگی های مختلف خود را می پسندید و به ابعاد مختلف وجودی خود عشق می ورزید. این رفتارها باعث می شود که فرزندان یاد بگیرند با خود مهربان باشند و رفتارهای خود تخریبی کم تری انجام دهند تا اعتماد به نفسشان در طول زندگی آسیب کمتری ببیند.
گفتار درونی هر فرد، یعنی حرف هایی که به خود می زند یا همان خودگویی هایی که نقش اصلی را در اعتماد به نفس او ایفا می کند. اگر فرزند نوجوان تان دائم با خود فکر کند "من زشتم" یا " کسی مرا دوست ندارد" ،در واقع در حال شکل دادن اعتماد به نفسی ضعیف و آسیب دیده است. کمبود اعتماد به نفس در دختران با بد ریخت انگاری بدنبیشتر همایند می شود.
به نوجوان خود آموزش دهید که خود گویی های مثبتی داشته باشد. به او کمک کنید تا بتواند شواهدی را خلاف افکار مخرب خود پیدا کند تا بتواند افکار مثبت را جایگزین آن ها کند.
برای دریافت مشاوره در زمینه افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگیرید.