آیا با روش های ترک اعتیاد به تریاک آشنا هستید ؟ تریاک یکی از انواع مواد مخدر است که وابستگی جسمانی زیادی در مصرف کننده ایجاد می کند. ترک اعتیاد به تریاک با آشفتگی، سردرگمی، و دردهای مختلف جسمانی همراه است که همین امر سبب در تنگنا قرار گرفتن فرد در زمان ترک اعتیاد می شود. در این مقاله توضیحات کاملی در مورد ترک تریاک داده شده است. هم چنین می توانید برای آگاهی از علائم مربوط به مصرف تریاک، مقاله علائم اعتیاد به تریاک را مطالعه نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه درمان اعتیاد به تریاک می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : ترک تریاک | بهترین روش ترک اعتیاد به تریاک
فرد مصرف کننده در زمان ترک اعتیاد به تریاک با سه چالش بزرگ روبرو میشود که عبارتاند از :
-چالش اول در ترک تریاک، خماری است. خماری حالاتی مانند درد در بدن، تعریق شدید ، ضربان قلب بالا، نگرانی و بیقراری را شامل میشود.
-چالش دوم ترک تریاک، وسوسه و بیتابی فرد برای مصرف مجدد است. این وسوسه در بسیاری موارد منجر به مصرف مجدد تریاک میشود.
-چالش سوم بعد از پاکی جسمانی و سمزدایی اتفاق میافتد. چرا که فرد در این زمان باید بتواند مراقبتهای لازم را به عمل بیاورد تا در مرحله ترک و پرهیز باقی بماند و دچار لغزش نشود. برای این کار لازم است که بتواند عوامل درونی و بیرونی را که در تحریک او به مصرف نقش دارند شناسایی کند و به کمک روان درمانگر برای مواجهه درست با آنها برنامه ریزی کند.
تشخیص اعتیاد به تریاک با استفاده از تست تریاک امکان پذیر است. در طبقه بندی مواد اعتیاد آور، تریاک در دسته مخدرها قرار می گیرد. مشکلات جسمانی پس از کنار گذاشتن مواد مخدر، از مشکلات و موانع اصلی بر سر راه ترک این مواد محسوب می شود. به همین دلیل کنار گذاشتن تریاک نیز معمولا با دردهای جسمانی متعددی همراه است. علاوه بر این ترک تریاک در سطح روانی هم فشارهایی را به فرد وارد می کند و منجر به مشکلاتی می شود. از جمله مهمترین علائم جسمی و روانی ترک اعتیاد به تریاک می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- دردهای عضلانی و درد در مفاصل
- سردرد
-احساس بی تابی و بی قراری
- تعریق
- لرزش
- نگرانی و اضطراب
- دچار شدن به مشکلات گوارشی نظیر، دردهای شکمی، حالت تهوع، اسهال و استفراغ
- بی خوابی
- پرخاشگری
علائم ترک اعتیاد در برخی موارد سبب مصرف مجدد در فرد می گردد. اما راه هایی برای کاهش علائم ترک و خماری وجود دارد که برای اطلاع از این روش ها می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی تماس بگیرید.
شیوه های مختلفی برای ترک تریاک از مصرف دارو و مراجعه به کمپ تا درمان های خانگی وجود دارد. انتخاب روش صحیح ترک اعتیاد از فردی به فرد دیگر متفاوت است و متخصصان بسته به شرایط جسمی و روانی فرد، درمان متناسب را به او پیشنهاد می دهند. در ادامه به بررسی انواع روش های موجود برای ترک اعتیاد به تریاک پرداخته شده است:
از جمله داروهای ترک اعتیاد به تریاک می توان به شربت تریاک، متادون ( به صورت قرص و شربت )، نالوکسان، اپیوم، بوپرنوفین یا B2 اشاره کرد. از مزیت های استفاده از این دارو ها این است که جایگزینی آن ها با داروی اصلی باعث می شود فرد علائم ترک آزاردهنده را کم تر تجربه کند و بتواند ترک آسان تری داشته باشد. مصرف دارو های ترک اعتیاد حتما باید زیر نظر یک متخصص انجام شود. چرا که ممکن است خود این دارو ها سوء مصرف شوند یا سبب بروز پیامد های جبران ناپذیری برای فرد شود. شما می توانید برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد با مشاوران مرکز مشاوره رواشناسی هنر زندگی تماس بگیرید.
مراکز و کمپ های زیادی وجود دارند که در آن ها برای ترک تریاک خدمات گوناگونی از جمله قرنطینه ، مصرف دارو و مشاوره ترک اعتیاد ارائه می شود. البته اکثر کمپ های اجباری که بدون مجوز رسمی اقدام به درمان افراد می کنند به دلیل انجام روش ها و رفتارهای غیر تخصصی آسیب های زیادی را در افراد به وجود می آورند و ممکن است منجر به ایجاد اثرات عکس در مسیر ترک شوند. به همین دلیل لازم است که در انتخاب مراکز و کمپ های ترک بیشتر دقت کنید. برای دریافت آدرس کمپ ها و مراکز ترک اعتیاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره ورانشناسی هنر زندگی تماس بگیرید.
گروه های ترک، جمعی از افرادی هستند که ترک کرده اند یا در حال قطع مصرف می باشند. آن ها تجربیاتشان را با هم به اشتراک می گذارند. و از این طریق، سعی می کنند با ارائه درک متقابل از یکدیگر، راهکارها و روش هایی را که برای ترک استفاده کرده اند در اختیار همدیگر قرار دهند. بزرگترین مزیت این گروه ها احساس همدلی و تعلق به یک جمع شبیه خانواده است. گروه های NA معروف ترین گروه های خودیاری در ترک مواد محسوب می شوند.
یکی از شیوههای ترک اعتیاد که توسط متخصصین انجام میشود بیزاری درمانی است. البته این درمان بیشتر در اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار می گیرد اما در اعتیاد به تریاک نیز می تواند مفید باشد. در این شیوه فرد را نسبت به مواد متنفر میکنند. به این صورت که همزمان با مصرف تریاک حالات ناخوشایندی را در او به وجود میآورند. مثلاً با مصرف یکسری داروها در فرد حالت تهوع ایجاد میکنند. همایند شدن مصرف تریاک باتجربه حالات ناخوشایند نوعی شرطیسازی را به وجود میآورد که باعث میشود شخص مصرف کننده پس از این دوره در صورت مواجه شدن با تریاک احساس تنفر کند.
بدلیل وابستگی فرد معتاد قطع ناگهانی مصرف می تواند خطرناک باشد و عوارض ناخوشایندی را به وجود آورد. علاوه بر این احتمال بازگشت به مصرف در صورت قطع ناگهانی بیشتر است. ایجاد تغییر تدریجی در دوز مصرفی باعث می شود که فرد بتواند با درد خیلی کمتر و احتمال بازگشت پایین تری تریاک را ترک کند.
در تمامی روش هایی که ذکر شد بیشتر جسم و نیاز فیزیکی بیمار به تریاک در نظر گرفته می شود، اما باید بدانیم اعتیاد به تریاک تنها یک بیماری جسمانی نیست بلکه بخش مهم تر آن را فکر و روان فرد تشکیل می دهد. در صورتی که به بخش روانی ترک توجه نگردد، بازگشت قطعا رخ خواهد داد. همانطور که شاهد هستیم معتادانی را می بینیم که بارها بعد از سم زدایی و تصمیم برای ترک باز هم به اعتیاد روی می آورند، چرا که حمایت ها و درمان های روانشناختی برای آن ها رخ نداده است.
پس اگر به دنبال یک درمان موفق و بدون بازگشت هستیم باید بدانیم که نمی توان این بخش از درمان را نادیده گرفت. درمان های روانشناختی که صورت می گیرد باعث افزایش اعتماد به نفس و کسب مهارت های فردی و شناختی در فرد می شود. مهم ترین موضوع، مقابله با وسوسه ی مصرف مجدد است که از طرق مختلف توسط متخصص بر روی آن کار می شود. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
روش های گوناگونی وجود دارند که به افراد کمک می کنند تا فرایند ترک اعتیاد به مواد مخدر را بهتر و سریعتر طی کنند. این شیوه ها به بهبود سلامت و کارایی فرد یاری می دهند. متخصصان از این روش ها بعنوان توانمند سازی یاد می کنند. از جمله روش های کمکی برای ترک مصرف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
از اقدامات بسیار مهمی که روانشناس در طول جلسات درمانی انجام میدهد میتوان به انجام مصاحبه انگیزشی در آغاز مراحل ترک، دادن راهکارهای عملی برای مواجهه با وسوسههای مصرف و تعیین اقداماتی برای پیشگیری از بازگشت به مصرف اشاره کرد. همچنین بررسی ریشهای عواملی که منجر به آغاز اعتیاد در فرد شدهاند و تلاش برای حل و فصل آنها منجر به پایداری بیشتر بیمار در دوره پرهیز و موفقیت بیشتر او در ترک میشود.
ترک فرایندی زمانبر و پیچیده است و به همکاری کل سیستم خانواده نیاز دارد. دریافت حمایت اجتماعی مناسب از جانب خانواده تا حد زیادی فرایند ترک را تسهیل میکند و در میزان موفقیت فرد در این راه سهم بسزایی دارد؛ چراکه اعضای خانواده میتوانند انگیزه مناسبی برای ترک ایجاد کنند و به ماندن فرد در مسیر پرهیز نیز کمک کنند. به منظور افزایش حمایتهای خانوادگی و بهبود نحوه برخورد آنها با فرد مصرف کننده جلسات مشاوره خانوادهدرمانی و کلاسهای آموزشی در زمینه اعتیاد که برای خانوادهها تشکیل میشود، تأثیر بسزایی خواهد داشت.
برای دریافت مشاوره در زمینه درمان اعتیاد به تریاک می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.