برقراری روابطی که برای ازدواج مناسب نیستند، باعث صدمات عاطفی و هدر دادن زمان و انرژی میشود و جز افسوس، پیامد دیگری نخواهد داشت. بسیاری از روابط امروزه توسط افراد به اشتباه عشق برداشت میشود ولی هر رابطه ای برای ازدواج مناسب نیست و آسیبهای ازدواج ناموفق میتواند تا مدتها گریبان گیر فرد شود. هر شخصی برای ازدواج معیارهایی دارد و بر اساسس آن وارد رابطه میشود؛ اما گاهی این روابط از پایه و اساس نامناسب هستند. مشاوره قبل از ازدواج به منظور شناسایی افراد نامناسب برای ازدواج و جلوگیری از عمیق شدن روابطی که احتمال جدایی و طلاق را در زندگی مشترک افزایش میدهد توصیه میشود. در ادامه برخی از مهمترین روابط نامناسب برای ازدواج را بررسی میکنیم.
برای دریافت مشاوره در زمینه روابط نامناسب برای ازدواج می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : روابطی که برای ازدواج مناسب نیست
تداوم یافتن روابطی که برای ازدواج مناسب نیستند، شرایط را از لحاظ بعد عاطفی و روانی دشوارتر میسازد و تصمیم گیری منطقی غیر ممکن میشود. از طرفی این روابط خیلی زود حیات زندگی زناشویی را تهدید خواهد کرد. در ادامه برخی از مهمترین روابطی که برای ازدواج ناسب نیستند، را بررسی می کنیم
یکی از روابط نامناسب برای ازدواج، رابطه ای ست که شما عاشق طرف مقابل تان هستید اما او آنقدرها که باید از رابطه با شما شور و شوق ندارد یا از ندیدن شما بی قرار نمیشود. شاید با خود فکر کنید عشق شما برای ازدواج تان کافی است اما عشق و محبت یک طرفه کافی نیست و روابط را در زندگی مشترک از تعادل خارج میکند. اصرار به عشق یک طرفه ممکن است ناشی از الگوهای دوران کودکی تان باشد مثلا در کودکی به شما عشق و محبت ابراز نشده است و ناخودآگاه شما همواره در جستجوی عشق و دوست داشته شدن باشید.
عکس رابطه قبلی طرف مقابل بیشتر به شما عشق میورزد و شما فقط تظاهر به عشق و ابراز علاقه میکنید؛ اما از درون میدانید که نگرش شما به رابطه تان عشق نیست. در این مورد هم رابطه از تعادل و مسیر درست خارج میشود. عشق لازمه یک زندگی مشترک است پس در صورتی که بدون علاقه ازدواج کنید هم خودتان اذیت خواهید شد و هم طرف مقابلتان آسیب روحی میخورد.
در این نوع رابطه شما در واقع عاشق کسی هستید که در آینده دوست دارید طرف مقابل تان به آن تبدیل شود، نه کسی که در حال حاضر وجود دارد. این رابطه وابستگی زیادی به همراه دارد زیرا شما دائما امید دارید که طرف مقابل تان تغییر کند و نمیدانید این تغییر قرار است چه زمانی اتفاق بیفتد. این رابطه به نوعی شبیه قمار کردن است. دائماً به خود میگویید که او به زمان نیاز دارد تا بتواند تغییر کند و زندگی اش را جمع و جور کند. به خودتان میگوید اگر به او عشق و محبت کافی بورزید تغییر خواهد کرد.
در این رابطه شما میخواهید او را کنترل کنید زیرا احساس میکنید نیاز به تغییر دارد، در واقع در ناخودآگاه خود را برتر از او میدانید. به خاطر طرد شدن در دوران کودکی به طور ناخودآگاه میخواهید با کسی رابطه داشته باشید تا با همان الگوهای ناکامی تان در دوران کودکی مطابقت داشته باشد. رابطه سالم رابطه ای است که بر اساس واقعیات موجود و شخصیت فعلی طرف مقابل شکل بگیرد و او را همانگونه که هست بپذیرید و دوستش داشته باشید.
در این گونه روابط شما با یک فرد آسیب دیده یا کسی که طرد شده و کسی او را دوست نداشته است، وارد رابطه میشوید و سعی میکنید به او کمک کنید. در واقع از روی دلسوزی با او میمانید. در این نوع رابطه با کسی که مشکلات روحی، جسمی یا اقتصادی دارد وارد رابطه میشوید. به فردی که دائما احساس ضعف و ناتوانی میکند ابراز علاقه میکنید و او را دلداری میدهید و تشویق میکنید. در نقش والد ظاهر میشوید و او را نصیحت و راهنمایی میکنید. روابط ازدواج باید سرشار از عواطف عاشقانه دوطرفه باشد و نه بر اساس احساس ترحم و دلسوزی.
یکی دیگر از روابطی که برای ازدواج مناسب نیست، زمانی است که عاشق کسی شوید که برای شما مانند یک الگو بوده، فکر میکنید که طرف مقابلتان از شما باهوشتر و بهتر است. همیشه و همه جا از او حرف میزنید. گفتههای او را مبنا قرار میدهید و همه جوره او را قبول دارید. از بودن با او در حضور دیگران خیلی به خود افتخار میکنید. میخواهید شبیه او باشید. مشخص است که شما و همسرتان در این رابطه با هم برابر نیستید و به تدریج عزت نفس و خودباوری تان ضعیفتر نیز میشود و روز به روز وابستگی تان به او بیشتر میشود.
گاهی ویژگیهای ظاهری خاص، موقعیت ویژه یا توانایی فرد میتواند باعث ایجاد روابط بین دو طرف شود. مثلا طرف مقابلتان گیتاریست باشد یا ظاهر خیلی خاص و زیبا داشته باشد. اما بدانید که هنرمند بودن و چشمان آبی و موهای زیبا نمیتواند موفقیت رابطه را تضمین کنند. شما باید از خود بپرسید اگر این شرایط ویژه را نداشت باز با او میماندید یا خیر؟
ممکن است در یک زمینه خاص با طرف مقابلتان تفاهم ویژه ای داشته باشید و آن را با عاشق شدن اشتباه بگیرید. مثلاً ممکن است در انجام یک پروژه طولانی با هم همکار باشید و هماهنگی و تفاهم زیاد، باعث شود احساس کنید که به هم علاقه مند شده اید. آشنا شدن در شرایط خاص و داشتن تفاهم در یک زمینه خاص لزوما به این معنی نیست که شما و طرف مقابلتان در زندگی مشترک تفاهم ندارید، منظور این است که این شرایط ممکن است باعث شود در تشخیص تفاهم و عشق واقعی دچار مشکل شوید و هماهنگی و تفاهم در یک زمینه خاص ممکن است چشم هایتان را به روی واقعیات ببندند.
روابطی که برای تخلیه خشم به دلیل لجابت با خانواده است نمیتواند معیار مناسبی برای ازدواج باشد در واقع انتخاب شما بر اساس معیارهای درست و مناسب نیست، بلکه به دلیل مخالفت با خانواده است. بهتر است. این مسئله را برای خود حل کنید، سپس اقدام به انتخاب طرف مقابل و رابطه نمایید. همچنین رابطه با کسی که ویژگیهای متضاد با نامزد یا معشوق قبلیتان داشته باشد، اینجا نیز منطق ذهنی تان، انتخاب فرد متضاد با معشوق یا نامزد سابق تان است. نکته منفی این رابطه دور شدن از معیارهای اصلی برای ایجاد رابطه با شریک آینده زندگیتان است
فردی که قصد ازدواج با او دارید، علاوه بر اینکه لازم است معیارهای انتخاب همسر مناسب را برآورده کند، باید شرایط اصلی ازدواج را داشته باشد یعنی با فرد دیگری در رابطه نباشد. روابط مثلثی ( دو عاشق و یک معشوق) باعث تنش و درگیریهای زیادی میشود. حتی در صورتی که فرد سوم حذف شود، ممکن است همیشه در این نگرانی باشید که مبادا دوباره همسرتان به سمت رقیب تان گرایش پیدا کند. این شرایط به خصوص در مورد ارتباط با افراد متاهل پررنگتر میشود.
برای دریافت مشاوره در زمینه روابط نامناسب برای ازدواج می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.