بیایید قبول کنیم که تنها با رسیدن به بلوغ جسمی، آمادگی لازم برای ازدواج بدست نمیآید. لازم است پیش از ازدواج، به آمادگی های لازم برای ازدواج فکر کنیم. مثلاً اینکه شما آمادگی روحی برای ازدواج دارید یا نه. اگر فردی بعضی از آمادگی های لازم ازدواج را در خود پرورش نداده باشد، حتی اگر فرد مناسبش را بیابد، نمی تواند با او ازدواج پایداری داشته باشد. به این دلیل که وقتی آمادگی های لازم را نداشته باشیم، در زندگی مشترک تنش های کوچک تبدیل به بحرانهای بزرگ میشوند و ما قادر به مدیریت شرایط نخواهیم بود. سوال اصلی این است: آیا کاملاً آمادگی ازدواج را داریم؟ ما در این مقاله منظور از آمادگی های ازدواج را بیان می کنیم تا شما وضعیت را بسنجید. ضمن اینکه از مشاوره قبل از ازدواج هم میتوانید کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره آمادگی برای ازدواج می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منظور از استقلال روانی و عاطفی، زیر مجموعه های زیادی دارد اما به صورت خلاصه و ساده می توان به توان تصمیم گیری فردی و قدرت مسئولیت پذیری نسبت به انتخاب اشاره کرد. یعنی فرد باید بتواند در زندگی انتخاب مسئولانه ای داشته باشد و بهای انتخابش را نیز بپذیرد. مثلا فردی که نمی تواند حتی انتخاب رشته دانشگاهش را خودش انجام دهد، آمادگی لازم برای ازدواج را ندارد.
نکته: اهمیت خانواده در ازدواج آنقدر زیاد است که خیلی ها تصمیم گیری نهایی را برعهده خانواده میگذارند؛ اما در نهایت مسئولیت با خود فرد است. همانطور کهبرای تصمیم گیری و انتخاب رشته، هر فرد عاقلی ا یک متخصص و مشاور جهت تصمیم گیری استفاده می کند؛ منتها تصمیم نهایی را بر اساس شنیده ها و ادراکات، خودش می گیرد.
گاهی اینطور به نظر می رسد که یک پدر زن پول دار یا پدر شوهر پول دار، تمام مشکلات مالی ما را حل خواهد کرد. اما نکته مهم و اساسی در زندگی آن است که فراموش نکنیم، حمایت های مالی به قدرت کنترل فرد در زندگی مشترک ما خواهد انجامید. شما نمی توانید در مقابل فردی که خرج خانه شما را می دهد، تصمیم گیری قاطعی اتخاذ نمائید. فردی که آمادگی ازدواج را درک کرده باشد، می داند که زندگی اش را خودش می سازد و جهت زندگی اش را خودش می خواهد مشخص نماید.
نکته: حمایت ها و کمک های خانواده ها، نکات مهمی هستند و اصلا لازم نیست آن ها را دریافت نکنید، بحث اصلی این است که روی پای خودتان ایستاده باشید و آنها به کیفیت زندگی شما بیافزایند. داشتن استقلال و تمکن مالی جزو اصلیترین موارد آمادگی مردان برای ازدواج محسوب میشود.
نقش خانواده در ازدواج آنقدر هست که آنرا در اولویت قرار دهید. ابتدایی ترین نکته در این مبحث، این سوال اساسی است که آیا خانواده، با مستقل شدن و ازدواج من موافق است؟ آیا خانواده من، فرد مورد نظر من را به عنوان عروس یا داماد خانواده می پذیرد؟ آیا خانواده از لحاظ مالی، حمایتی از من خواهد داشت؟ و مهمترین سوال: من چگونه می توانم خانواده ام را به بهترین وجه از نظر و تصمیمم آگاه سازم؟
فردی که برای ازدواج به آمادگی و بلوغ لازم رسیده باشد، می داند که به سادگی می تواند با خانواده به مشورت بپردازد و خانواده (به جز موارد استثنا) هیچوقت در این مقوله از حمایت و مشورت دریغ نخواهد کرد. بنابران مناسب نیست که این مقوله را تا روز آخر از خانواده ها پنهان نگه داشت. زیرا خانواده ها یکی از مهم ترین نهاد های مشورتی و تصمیم گیری هر فرد به حساب می ایند. از طرفی هم، ساختن یک خانواده با فردی که همه چیز را از خانواده اش پنهان می کند هم، تصمیم خیلی منطقی نیست.
این مسئله بیشتر در مورد آمادگی شما در ارتباطات اجتماعی بحث می کند. اینکه شما بتوانید این مسئله را در ذهنتان هضم کنید و درک کنید که در یک خانواده جدید قرار گرفته اید، باید با افراد جدیدی از خانواده همسرتان یا دوستان، رفت و آمد های جدیدی را آغاز کنید. و لازم است در این مورد آمادگی خودتان را مورد ارزیابی قرار بدهید.
نکته: می توانید به نحوه تعامل تان با دیگران در محیط های جدید دقت کنید و آن را با افراد موفق در این قضیه مقایسه کنید.
در موارد آمادگی زنان برای ازدواج باید به سن و سال و توانایی جسمانی هم توجه کنیم. همه می دانیم که ازدواج به آمادگی جسمانی مناسبی نیاز دارد. تا حدی که بعضی ها آن را برای امر ازدواج کافی می شمارند. برای ازدواج بهتر است از تفاهم مناسبی نسبت به آمادگی جسمانی، برخوردار باشند. مثلا نسبت به سن و سال ازدواج گفته می شود بهتر است بین 2 تا 7 سال اختلاف سنی نداشته باشید. اما خب، هرچه سن از 30 بالاتر می رود، این توصیه هم کم رنگ تر شده و بلوغ فکری جایگرین آن می شود.
شما لازم است در این نقطه به این مقوله فکر کنید که ازدواج در سنین پائین با چه پیامدهایی روبرو خواهد بود؟ مثلا افراد زیادی پس از ازدواج در سن پائین، ازانتخاب ناآگاهانه خود ناراضی هستند. یا اینکه تعویق ازدواج و بالا رفتن سن، چه پیامدهایی خواهد داشت؟ مثلا می تواند باعث کاهش انعطاف پذیری و همچنین شادابی جسمانی شما باشد. خصوصا در زمانی که شما به آن بیشترین احتیاج را دارید.
طرز نگاه، هم سطح بودن، قدرت مدیریت بر هیجان ها؛ ارزش پذیری را می توان به عنوان برخی از مهم ترین ویژگی های لازم برای ازدواج نام برد. فردی که خود را آماده برای ازدواج می داند لازم است بتواند در مقابله با بحران ها و چالش های زندگی مشترک، قدرت پایداری و پذیرش داشته باشد. اگر مشکلی قابل حل است، آن را حل کند. اگر غیر قابل حل است، انعطاف لازم را داشته باشد و در پذیرش یک امر از زندگی، نشکند. قدرت همدلی و خودابرازی نیز از نکات دیگر هستند.
فراموش نکنیم که شادی و شادکامی ابتدا از درون خودمان شکل می گیرد. اگر فردی باشیم که در دوران مجردی نمی تواند یا نتوانسته شادی را دریابد، برقراری ارتباط عاطفی هم چندان موثر نخواهد بود. خوشبختی و خوشحالی واقعی چیزی نیست که قرار باشد در خارج از خودمان به دنبال آن باشیم. بنابراین لازم است که در دوران مجردی، پیش از ورود به چالش های سنگین و پیچیده زندگی مشترک، کمی به خودمان برسیم و نیرومند باشیم. نیرومند تا جایی که بتوانیم با مشکلات و اتفاق ها کنار بیائیم و همچنین در کنار این کنار آمدن، بتوانیم از زندگی لذت ببریم.
نکته: فراموش نکنید که توانایی لذت بردن از زندگی، امری نیست که بتوان با برقراری ارتباط عاطفی آن را ایجاد کرد؛ با خودتان صادق باشید، آیا شما می توانید از زندگی لذت ببرید؟
برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره آمادگی برای ازدواج می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.