طلاق عاطفی به سرد شدن روابط میان زوجین گفته میشود که این سردی تمامی جنبههای زندگی مشترک زن و مرد مانند روابط عاطفی و روحی، تعاملات گفتاری و روابط جنسی را در بر میگیرد. در این مواقع ریشههای شادی و نشاط در زندگی مشترک زن و مرد خشک میشود و هر کدام در دنیای خود به سر میبرند. به تدریج طلاق عاطفی تا آنجا پیش میرود که هر یک از زوجین برای دیگری حکم هم خانه پیدا میکند که صرفا به بودن با هم عادت کردهاند. عدم درک صحیح از یکدیگر، عدم شناخت کافی از روحیات طرف مقابل و در نهایت بی علاقگی و از بین رفت صمیمیت نسبت به همسر خود باعث میشود که پدیده طلاق عاطفی در زندگی زوجها به وجود بیاید. مشاوره طلاقمیتواند مانعی در برابر پیشروی طلاق عاطفی به سمت جدایی واقعی زوجین باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق عاطفی و راهکارهای پیشگیری از آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : طلاق عاطفی
طلاق عاطفی، پیش مقدمه ای برای کمرنگ شدن صمیمیت در زوجین و عمیق شدن تنشها بین آنان است؛ همچنین از مهمترین دلایل طلاق و جدایی در زوجین هست. جدایی میتواند در ابتدا برای افراد نامشخص بوده و نتوانند تشخیص دهند که در کجای رابطه مشکل پیش آمده است. در ذیل علائمی از طلاق عاطفی را بیان کرده ایم:
1- کم شدن یا نبود روابط عاطفی بین زوجین
2- عدم شکایت یا انتقاد از مشکلات و بی تفاوت شدن نسبت به یکدیگر
3- وقت نگذاشتن برای همسر و زیاد شدن خوش گذرانیهای خارج از خانه
4- نداشتن روابط جنسی و معاشقه
5- تمرکز عاطفی روی فرزند به صورتی که تمام مهر و محبت پدر یا مادر به سمت فرزند میرود.
6- نپسندیدن و اهمیت ندادن به طرز فکر همدیگر
7- بی اعتمادی نسبت به یکدیگر
8- کاهش وابستگی زوجین به هم
9- بروز دادن رازها و مسائل زناشویی به بیرون از خانه
10- به رخ کشیدن اشتباهات، مسائل کوچک و سرزنش کردن یکدیگر
11- پرداختن به مسائل گذشته به جای اندیشیدن به مسائل پیش رو
12- کاهش چشمگیر شور و هیجان در زندگی
13- عدم پذیرش مشکل یا ماندن در وضعیت سکوت که منجر به تشکیل ائتلافی علیه همسر میشود.
زمانی که بحث خانواده و روابط بین افراد میشود عوامل بسیاری میتواند بر نوع و روند رابطه آنها تاثیر بگذارد، طلاق عاطفی یکی از اتفاقاتی که میتواند به صورت تدریجی بیفتد. پس اهمیت دادن به رابطه در هر مرحله ای حائز اهمیت است. در اینجا برخی از عوامل شناسایی شده را ذکر میکنیم:
1- ویژگیهای اخلاقی نامطلوب در زوجین
2- ازدواج دیر هنگام
3- خشونت یکی از زوجین
4- دخالتهای بی مورد دیگران در زندگی مشترک
5- بیکاری یا از دست دادن موقعیت شغلی
6- ضعف مهارتهای ارتباطی کلامی و غیر کلامی
7- عدم شناخت و برطرف کردن نیازهای عاطفی یکدیگر
8- ازدواجهایی که بالاجبار به زوجین یا یکی از آنها تحمیل شده است
9- تفاوتهای فرهنگی خانوادههای زوجین
10- تفاوتهای شخصیتی و روحیات زوجین
11- ازدواجهای احساسی و بدون شناخت کافی
12- ازدواجهایی که یکی از زوجین یا هر دو برای فرار از خانواده خود تن به آن میدهند
هر یک از زوجین شخص مقابل را مقصر همه اتفاقات افتاده میدانند. زوجین تصویر نامناسبی نسبت به خود دارند که میتواند زمینه ساز آسیب جدی به آنها شود. فرد در این مرحله از طلاق عاطفی آشفته و پریشان به نظر میآید که این از دید اطرافیان نیز قابل تائید است. در این مرحله زوجین میخواهند از یک زندگی پر استرس به آرامش برسند.
زوجین دچار غم و ناراحتی فراوان شده و در دنیای خود غرق میشوند و تمرکز حواسشان کم میشود، به نحوی که در انجام امور روزمره نیز مشکل دارند.
در طی مراحل طلاق عاطفی هر یک از زوجین نسبت به اطرافیان اعم از دوستان و خانواده حس خشم دارند به گونه ای که شاید مرد نسبت به تمام زنها و زن نسبت به تمام مردها حس خشم داشته باشد. حتی گاهی به فرزندان خود توهین و پرخاشگری کرده و حساسیتهای بی مورد ابراز میکنند. اما واقعیتی که وجود دارد در پس این رفتارهای خشن و پرخاشگرانه ترسهای فراوانی نهفته است.
افراد وقتی که در این مرحله قرار میگیرند سعی بر این دارند که ترسها و نیازهای خود را انکار کنند، به گونه ای که انگار نیاز به همسرشان ندارند و با اطمینان پیدا کردن نسبت به خود میخواهند تصمیم نهایی را بگیرند. زوجین در این مرحله سعی بر بازساری شخصیت خود داشته و تصویر ذهنی از خودشان در این مرحله نسبت به مرحله اول خیلی بهتر میشود.
آخرین مرحله از فرایند طلاق قانونی، ورود مجدد به زندگی است. مرد یا زن در این مرحله احساس میکند که کنترل بیشتری بر زندگی خود داشته و شخص اقدام به برنامه ریزی درازمدت میکند و اگر زوجین هر دو با هم در این مرحله قرار بگیرند طلاق قانونی بدون نیاز به محاکم قضایی انجام میپذیرد.
در ادامه راهکارهایی را ارائه میدهیم که مانع از طلاق عاطفی میشوند:
1- مشاوره قبل از ازدواج: زوجین سعی کنند قبل از اینکه وارد زندگی مشترک شوند به شناخت کافی و واقع بینانه نسبت به هم برسند که با دید بازتری پا به عرصه زندگی بگذارند. مشاوره قبل ازدواج در این زمینه میتواند موثر باشد.
2- آموزش به زوجین: زوجینی که در برخی مسائل ارتباط زناشویی دچار مشکلات ریز و درشتی هستند سعی کنند با مراجعه به مشاور و یا شرکت در کلاسهای آمورشی این دست مشکلات را حل کنند.
3- احترام متقابل بین زوجین: همدیگر را با اسم کوچک و به صورت محبت آمیز صدا کنید. سعی کنید شان و منزلت همسر خود را در جمعهای خانوادگی حفظ کنید و حتی در صورت بروز اختلاف نظر و یا مشکل آن را به بیرون از خانه و خانواده بروز ندهید.
4- صحبت کردن: از حدس و گمان بپرهیزید و دغدغهها یا درگیریهای ذهنی خود را با همسرتان در میان بگذارید. با تعامل و صحبت کردن موضوعات مختلف را برای خود روشن کنند و در تمام مسائل با یکدیگر مشورت کنید.
5- ابراز محبت به یکدیگر: برای همدیگر وقت بگذارید. به صورت کلامی و رفتاری علاقه خود را به طرف مقابل بروز دهید. معاشقه و پیش نوازی نقش مهمی در بهبود رابطه جنسی و افزایش صمیمیت زوجین دارد. برای دریافت مشاوره جنسی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق عاطفی و راهکارهای پیشگیری از آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : طلاق عاطفی