مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

وابستگی مرد به خانواده | مشکلی که قابل حل است (راهکار عملی)

وابستگی مرد به خانواده بعد از ازدواج می‌تواند بسیار برای زن آزاردهند باشد. این مسأله در در فرهنگ عامه بار منفی هم دارد و در اصطلاح به این مردان می‌گویند شوهران بچه ننه. وابستگی مرد به خانواده خود عواقب متعددی از جمله؛ تهدید سلامت ازدواج، عدم استقلال شخصیتی مرد وابسته به خانواده، عدم تمایل مرد وابسته به خانواده به پیشرفت های فردی و اجتماعی و... را به همراه دارد. به همین منظور در این مقاله خصوصیات این مردان تعریف می‌شود و چند راهکار عملی برای بهبود این وضعیت ارائه می‌شود. علاوه براین می‌توانید از مشاوره خانواده برای حل این مشکل کمک بگیرید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه وابستگی مرد به خانواده می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : وابستگی مرد به خانواده | مشکلی که قابل حل است (راهکار عملی)

  

وابستگی مرد به خانواده | تعریف وابستگی

نکته ای که قبل از ورود به بحث اصلی باید به آن اشاره کرد این است که وابستگی مرد به خانواده در دو معنا به کار می رود. گاه منظور وابستگی مالی است یعنی اینکه مرد در مسیر توسعه‌ی شخصیت خود و کسب طبقه اجتماعی و کاری از کمک خانواده خود بهره می برد تا در این مسیر به موفقیت برسد. برای مثال در بنگاه اقتصادی پدر و برادرش کار می‌کند. اما گاهی اوقات نظر خانواده مرد حکم وحی مُنزل را برای تمام اقدامات مرد در زندگی بازی میکند. در این حالت مرد بدون جلب نظر خانواده خود هیچ اقدامی نمی تواند انجام دهد. این وضعیتی است که کمتر زنی می‌تواند تحمل کند.  موضوعی که در این مقاله قصد بررسی آن را داریم تعریف دوم یعنی جانشینی اراده خانواده پدری بر اراده مرد است.

 

اختلال شخصیت وابسته

مردی که به خانواده‌اش وابستگی دارد ممکن است دچار اختلال شخصیت وابسته باشد. برای تشخیص این مسأله و کسب اطمینان بهتر است باهم در جلسات روان‌درمانیشرکت کنید. شما به عنوان همسر چنین مردی، باید بدانیدبرخورد با شخصیت وابسته چگونه باید باشد.  وضعیتی است که آرامش خاطر و ادامه‌ی مسیر زندگی در فرد مبتلا تمام و کمال در گرو دیگران است. این افراد برای جلب تایید دیگران از هیچ اقدامی فروگذار نمی‌کنند. چنین افرادی بدون کمک دیگران هیچ تصمیمی نمی توانند بگیرند و هیچ کاری نمی‌توانند انجام دهند. در این مقاله قصد بررسی مردانی را داریم که نسبت به خانواده خود (پدر و مادر) خود اختلال شخصیت وابسته دارند و سعی در ارائه راهکار جهت بهبود وضعیت این دسته از مردان در زندگی مشترک شده است.

 

وابستگی مرد به خانواده : مشکلات متعدد

امروزه به دلیل توسعه ی علم و آگاهی، سبک زندگی بشر در جوامع بزرگ و درحال توسعه با سبک زندگی ای که در گذشته رواج داشته است به کلی متفاوت شده است. برای مثال در گذشته عرف جوامع غالبا به این شکل بوده که مرد نان‌آور خانه محسوب شده و زن امور مربوط به خانه را مدیریت می کرده است. ولی امروزه در غالب موارد زنها هم شاغل هستند و درآمد دارند. در نتیجه بین سبک جدید و سنت قدیم زندگی مشترک، تفاوتهایی وجود دارد که بعضا ممکن است به چشم تضاد به آنها نگاه شود. در چنین شرایطی وابستگی رفتاری مرد به خانواده خود می‌تواند عواقب متعددی به همراه داشته باشد. از جمله اینکه شخصیت مستقل مرد در زندگی مشترک به رسمیت شناخته نمی‌شود. یا ممکن است مدام در کشاکش بین اولویت دادن به پدر و مادر و همسرش قرار بگیرد. 

 

وابستگی مرد به خانواده : چند راهکار عملی

در ادامه بحث به معرفی راهکارهای کاهش وابستگی منفی مرد به خانواده اش خواهیم پرداخت.

1. با همسرتان گفتگو کنید : چه کسی تعیین‌کننده است

این موضوع را به همسر خود بگویید که زندگی مشترک شما تنها به شما تعلق دارد. نقش دیگران در تصمیم گیری های شما برای زندگی مشترکتان صرفا در حد پیشنهاد دادن است. شما و همسرتان در قبول یا رد این پیشنهادات مختار هستید. این شما هستید که در رابطه با امور مربوط به زندگی مشترکتان تصمیم نهایی را می گیرید. برای او روشن کنید که در غیر این صورت هرگز طعم شیرین زندگی مستقل را نخواهید چشید.

2. پیامدهای وابستگی افراطی را نشان دهید

هیچ گاه از بیان واقعیت نترسید. به مواردی که دخالت خانواده شوهرتان باعث ایجاد تنش در زندگی مشترک شما شده است اشاره کنید. برای او توضیح دهید که دخالت های خانواده اش چه نتایج ناگواری برای شما به همراه داشته است. هنگام صحبت در رابطه با این موضوعات خونسردی خود را حفظ کنید. به همسر خود بفهمانید که هنوز هم او را دوست دارید و به همین خاطر است که این حرف ها را به او می‌زنید.

3. بین او و خانواده‌اش جدایی نیندازید

این مورد یکی از مهم ترین نکاتی است که هنگام صحبت با شوهر خود که به خانواده اش وابستگی شدید دارد، باید رعایت کنید. چنین مردانی هرگاه احساس کنند که چیزی رابطه آنها با خانواده شان را تهدید می کند سریعا عکس‌العمل شدیدی نشان می دهند. پس هنگامی که با شوهر خود در این رابطه صحبت می کنید ابتدا خیال او را راحت کنید که قرار نیست کسی خانواده اش را از او بگیرد و بعدا با او در رابطه با لزوم استقلال شخصیتی او از خانواده و یا هرکس دیگری صحبت کنید.

4. هیچ گاه او را متهم نکنید

اگر هنگام صحبت در رابطه با چنین موضوعی شوهرتان را متهم کنید او احساس می کند که ارتباط داشتن او با خانواده اش از نظر شما یک جرم است و در چنین شرایطی با واکنش شدید او مواجه می شوید. سعی کنید به هر شکل معقولی که می توانید شوهر خود را به انجام فعالیت ها و اقدامات مستقل از اعمال نظر  خانواده اش ترغیب کنید و پس از موفقیت او در چنین چالش هایی از صمیم قلب او را تشویق کنید.

فراموش نکنید که همسر شما در چنین وضعی به کمک شما نیاز دارد و کمک به او در راستای اصلاح شخصیت وی به عنوان شریک زندگی وظیفه ی شما است. در نتیجه باید گفت که چنین شرایطی کاملا قابل اصلاح است اما این موضوع به درایت شما بستگی دارد که تا چه حد بتوانید از وابستگی کاذب و مضر شوهرتان نسبت به خانواده اش بکاهید. از صحبت با یک مشاور متخصص در امور خانواده هم می‌توانید کمک بگیرید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه وابستگی مرد به خانواده می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع : وابستگی مرد به خانواده | مشکلی که قابل حل است (راهکار عملی)

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.