اعتیاد به کراک مسأله چالشبرانگیز بسیاری از خانوادههای امروزی است. کراک یکی ازانواع مواد محرک و از فراوردههای کوکائین محسوب میشود. کراک با تحریک سیستم عصبی و بالا بردن خلق، سرخوشی زیادی در فرد ایجاد میکند. تاثیرات کراک بسیار سریع است و یکی از دلایل جذب افراد به این ماده همین مسأله است. کراک علائم جسمانی و روانی متعددی همانند بیخوابی، کاهش اشتها، مشکلات تنفسی، افسردگی، هذیان و غیره دارد. مصرف کراک بیشتر جنبهی روانی دارد و به همین دلیل ترک آن به تنهایی میسر نیست و نیازمند برنامهای همه جانبه تحت نظر روانشناس و پزشک است. در ادامه مقاله به بررسی کامل اعتیاد به کراک میپردازیم. برای رهایی از اعتیاد به کراک میتوانید از مشاوره ترک اعتیاد کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد به کراک می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : اعتیاد به کراک | علائم، عوارض و آثار اعتیاد به کراک
کراک یکی از مواد اعتیاد آور آزمایشگاهی و محرک است که بر سیستم عصبی مرکزی انسان تاثیر میگذارد و با بالا بردن خلق، باعث سرخوشی زیاد در فرد میشود. کراک یکی از فراورده های کوکائین است و از نظر ترکیبات و مکانیزم اثر بسیار شبیه آن است. کراک به اشکال مختلف کوچک و بزرگ مشاهده میشود که بسته به درجه خلوص آن در رنگهای کرم روشن و تیره و قهوهای روشن و تیره وجود دارد. مواد مخدر جدید برخلاف مواد مخدر سنتی مانند تریاک، بسیار پیچیده هستند. از آنجا که اثر این مواد مخدر بر روی روان افراد است، باید برای ترک آن از کمک روانشناس متخصص ترک اعتیاد بهره گرفت.
کراک پس از مصرف وارد سیستم عصبی مرکزی میشود و مانند کوکائین روی سیستم پاداش مغز و ایجاد احساس لذت اثر میگذارد و مانع از جذب مجدد دوپامین میشود. به این صورت دوپامین زیادی در فضای سلولها جمع شده و فرد احساس لذت و سرخوشی ناگهانی زیادی میکند. تحریک سیستم عصبی باعث میشود که اغلب سیستم های بدن مانند دستگاه فشار خون و تنفس بسیار سریع فعالیت کنند و به همین دلیل بدن دچار فشار بسیار زیادی میشود. مدت و شدت اثر مصرف کراک، به میزان مصرف و ویژگی های فرد مصرف کننده بستگی دارد. در صورتی که کراک به همراه مشروبات الکلی مصرف شود، باعث ایجاد ترکیبات خطرناکی در بدن میشود که سلامت فرد را به خطر میاندازد و حتی احتمال مرگ ناگهانی را افزایش میدهد.
وقتی که فرد برای اولین بار کراک مصرف میکند اثرات آن با بالاترین شدت ممکن بروز میکنند. اما به مرور زمان و با مصارف بعدی این میزان سرخوشی کاهش پیدا میکند و فرد باید مقدار بیشتری مواد مصرف کند تا به آن حال برسد. علائم مصرف کراک به ترتیب زیر هستند:
-پرحرفی بسیار زیاد که ممکن است با بی ربط گویی همراه باشد
-کاهش شدید نیاز به خواب
-شرکت در ارتباطات اجتماعی بیشتر
-افزایش فعالیت جنسی
-افزایش هیجانات بین فردی
-هوشیاری زیاد و بیش از حد
-سرحالی بسیار زیاد
-احساس لذت فراوان
-افزایش اعتماد به نفس
-افزایش انرژی
-کاهش شدید اشتها
فردی که به هر طریقی کراک مصرف میکند، دیگر نمیتواند آن را کنار بگذارد و نیاز به مصرف پی در پی آن دارد. مصرف دوباره مواد مخدر یکی از مشکلات اصلی بیماران و خانوادههای آنهاست. پس مهمترین مشکل مصرف کراک، اعتیادی است که به سختی میتوان آن را کنار گذاشت. مصرف کراک مشکلات جسمانی و روانی متعددی با خود به همراه دارد که در اینجا به اصلیترین آنها اشاره میکنیم.
-گرفتگی صدا
-گلو درد های مزمن
-مشکلات تنفسی مختلف مانند اخلاط سیاه سینه
-تنگی نفس
-سرطان ریه و اندام های تنفسی
-کبودی لبها و آسیبهای شدید دهان و دندان
-بیماری های ریوی
-بروشیت
-اختلالات گوارشی
-گرفتگی عروق خونی
-افزایش ضربان قلب
-تشنج مغذی
-عرق کردن زیاد
-مردمکهای تنگ و سوزنی
-افزایش قند خون
-کاهش اشتها و لاغری شدید
-کاهش میل جنسی
-بیخوابی
-سکته
-مرگ
کراک از جمله مواد مخدری است که تخریب روانی زیادی به بار میآورد. میزان وابستگی فرد به اعتیاد به کراک بسیار شدید میشود و معمولاً پس از هربار ترک، به مصرف دوباره آن روی میآورد. به همین دلیل تاکید میشود که برای ترک کراک حتماً با روانشناسی متخصص مشورت کنید. مشکلات روانی که در اثر مصرف کراک بوجود میآیند موارد زیر هستند:
-افسردگی
-شکاکی
-حملات وحشت زدگی
-تکانشی بودن و تحریکپذیری
-هذیانهای خود بزرگبینی
-گوش به زنگی
-رفتارهای وسواسی
-اضطراب و بی قراری
-رفتار های خصمانه
-عدم کنترل در رفتار
-ترس از مرگ
-هذیان و قطع ارتباط با واقعیت
برخی از نوجوانان برای رهایی از فشار دوستان و همسالان و برخی دیگر برای فرار از بحران ها و تنش های این دوران به مصرف کراک روی میآورند. مصرف کراک اثر لذت بخش و سریعی ایجاد میکند و به همین دلیل یکی از شایعترین مواد مصرفی بین جوانان و نوجوانان است به طوری که اغلب مصرف کنندگان کراک افراد 18 تا 25 ساله هستند. اگر در اطراف شما نیز نوجوانی به این مسأله دچار است بهتر است برای شروع ترک سراغ تست اعتیاد به کراک بروید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد به کراک می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.