طلاق توافقی معمولاً در سازش و مسالمت به انجام میرسد، اما چون روی زندگی آینده شما و فرزندانتان بسیار اثرگذار است باید بی گدار به آب نزنید. بهتر است همه جوانب آنرا از قبل بشناسید. بنظر میرسد همه چیز به توافق زن و مرد بستگی دارد، اما الزامات قانونی هم گاه تعیینکننده هستند. ابتدا زن و شوهر در مورد مسائلی که به زندگی مشترک آنها مربوط میشود مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان، جهیزیه توافق میکنند و سپس برای طلاق اقدام میکنند. برای این کار باید وکیل بگیرند. قبل از طلاق حتما با مشاور روانشناس صحبت کنید تا از تصمیم خود پشیمان نشوید. مشاوره طلاق پیش از تصمیمگیری نهایی میتواند بسیار برای شما کارگشا باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق و کاهش آسیب ها می توانید با مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگیرید.
منبع : طلاق توافقی | همه آنچه میخواستید بدانید
طلاق توافقی یکی از انواع طلاق در ایران است. آمارها نشان میدهد که در حدود ۳۰ درصد از طلاقها را در دادگاه به صورت توافقی ثبت میشود. زمانی که زن و شوهر ادامهی زندگی در کنار یکدیگر را با توجه به شرایط و روابط خود امکان پذیر نمیدانند هر دو در جدایی از یکدیگر به اتفاق نظر میرسند. در اکثر موارد طلاق عاطفی پیش از این مرحله میان زن و شوهر اتفاق افتاده است. اینجاست که مرد یا زن در دادگاه خانواده درخواستی را جهت صدور گواهی عدم امکان سازش و اجرای صیغهی طلاق توافقی ارائه میکنند. همچنین زوجین تمام شرایط مالی و غیر مالی مربوط به حقوق ناشی از عقد را بر اساس توافقات خود معلوم می کنند.
اگرچه طلاق توافقی در اکثر موارد بصورت مسالمت آمیز بین زوجین انجام میشود، اما نباید گمان کنیم چون همه چیز توافق میشود پس آسیبی هم به طرفین وارد نمیشود. طلاق توافقی نیز تمامی آسیبهای روانی و اجتماعی جدایی زن و شوهر و فرزندان را دارد، فقط ممکن است با دعوا و جار و جنجال همراه نباشد. طلاق توافقی اثر عمیقی بر ذهن و دل طرفین میگذارد و تا مدتها آنها را از ایجاد رابطه صمیمی دور میکند. روانشناسان توصیه میکنند زنان تا دو سال و مردان تا ۴ سال پس از طلاق نباید به فکر ازدواج مجدد باشند. طلاق توافقی فرصت ازدواج مجدد مناسب را خصوصاً برای زنها کمتر میکند. تمامی این آسیبها وقتی عمیقتر میشود که پای بچهای هم در میان باشد.
نقش خانوادهها در طلاق توافقی و کاهش آسیبهای آن میتواند بسیار مفید و موثر باشد. ممکن است زن و شوهر جلوی دخالت خانوادهها را بگیرند، اما بزرگترهای فامیل میتوانند نقش میانجیگری ایفا کنند و تا جای ممکن همهچیز را به سمت تفاهم بیشتر ببرند. خانوادهها میتوانند روی آرامش فرزندان در دوران طلاق اثر بگذارند؛ برای مثال نشان دهند علیرغم جدایی پدر و مادر، هنوز خانواده سرجایش هست و بچهها دارای پایگاه هستند.
در قوانین ایران اگر فرزند زیر ۷ سال سن داشته باشد حضانت او معمولاً به مادر سپرده میشود و اگر بیش از ۷ سال باشد حضانت به پدر میرسد؛ مگر اینکه اختیارش را به مادر فرزندان تفویض کند. در هر صورت، فرزندان چه پیش مادر باشند و چه پدر، از به هم خوردن زندگی خانوادگی معمولی که داشتند صدمه میبینند. زن و شوهر و خانوادههای آنها باید سعی کنند با همکاری هم تا حد ممکن آسیبهای طلاق توافقی بر روی فرزندان را کاهش دهند.
اگر میخواهید مراحل طلاق توافقی را بصورت گام به گام بدانید مطلب مراحل طلاق توافقیرا بخوانید. این مراحل بصورت خلاصه به این ترتیباند:
-ابتدا لازم است تا در مورد جدایی از هم به تفاهم برسید
-حال باید از وکیل متخصص امور خانواده و طلاق وقت بگیرید تا به صورت حضوری مدارک خود را تحویل دهید
-سپس باید در دفتر وکالت حاضر شوید و توافقات خود را درمورد مسائل مهریه، حضانت فرزندان و دیگر موارد مکتوب کنید
-پس از آن هر یک از شما باید صورت جلسهای که وکیل تهیه نموده را امضا کنید
-اقدامات بعدی توسط وکلا انجام میپذیرد و جلسات مشاوره بدون نیاز به زوجین صورت میگیرد
-در مرحله بعد زن باید به آزمایشگاه برود و برگهی عدم بارداری را تحویل وکیل دهد
-در مرحلهی آخر صیغهی طلاق در دفترخانه و با حضور زوجین و وکلا جاری میشود
-سند طلاق صادر و در اختیار شما قرار میگیرد
لازم است هریک از زوجین مدارک هویتی خود را برای ارائه به دادگاه در دست داشته باشند. مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی موارد زیر است:
-اصل سند ازدواج
(در صورت نبود سند ازدواج به هر دلیلی میتوانید رونوشت آن را از دفترخانهای که عقد در آن صورت گرفته دریافت کنید)
-اصل شناسنامهی زوجین
-اصل یا کپی کارت ملی زن و مرد
ممکن است به هر دلیلی حاضر نباشید تا برای اجام مراحل طلاق در جلسات دادگاه شرکت کنید؛ در این صورت زن و مرد هردو وکیلی را برای خود انتخاب میکنند تا تمام مراحل طلاق توافقی را پیگیری کنند. هر دو وکیل باید در دادگاه حاضر شوند و پیگیری انجام مشاوره، ثبت دادخواست، جلسه رسیدگی دادگاه، ثبت طلاق در دفترخانه طلاق و … را به جای موکلان خود انجام دهند. هزینههای ثبت طلاق توافقی معمولا به بیش از یک میلیون تومان میرسد.
معمولا زمان طلاق توافقی بسیار کوتاه است. اگر هردو زن و شوهر به جدایی راضی باشند بعد از یک یا چند جلسه مشاوره که دادگاه دستور آن را میدهد در مدت زمان کمتر از یک ماه طلاق صورت میگیرد مگر اینکه یکی از زوجین وسط راه پشیمان شود یا در دادگاه طوری رفتار کند که انگار قصد ادامهی زندگی با همسر خود را دارد. اگر قاضی متوجه شود معمولا طلاق را به تعویق میاندازد. همچنین اگر وکیل بگیرید مراحل طلاق توافقی خیلی سریعتر انجام می شود.
در سالهای اخیر درخواست طلاق زنان افزایش یافته است. میدانیم که مهریه مبلغی است که مرد در زمان عقد به همسر خود میپردازد و یا مکلف میشود که هر وقت همسرش بخواهد آن را پرداخت کند. مهریه پشتوانه مالی زن بعد از طلاق است. چرا که بعد از طلاق زن دشواری بیشتری را تحمل میکند. او با از دست دادن جوانی و زیبایی امکان کمتری برای ازدواج مجدد دارد.
همچنین مرد با توجه به استعداد خاص بدنی در اجتماع نفوذ و تسلط بیشتر و امکان بیشتری برای ازدواج مجدد دارد. در حالت توافقی زن و مرد باید توافق کنند که مهریه به چه صورت پرداخت شود. ممکن است زن تمام مهریه خود را ببخشد و یا مرد به اختیار خود آن را تمام و کمال به زن بدهد. این مسئله به وجدان مرد، وضعیت مالی او و توافق دو طرف بستگی دارد. اختلاف بر سر مهریه از مواردی است که اگر حل نشود ممکن است طلاق را از حالت توافقی خارج کند.
برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق و کاهش آسیب ها می توانید با مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگیرید.